Chrudimské noviny Cyklista nepřežil u Slatiňan srážku s osobním autem, podle některých má jít o místní postavičku "Fitiho"

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Cyklista nepřežil u Slatiňan srážku s osobním autem, podle některých má jít o místní postavičku "Fitiho"

Slatiňany - V pátek večer srazil poblíž Slatiňan na silnici I/37 řidič osobního auta Daewoo Racer 57letého cyklistu. Podle zatím nepotvrzených zpráv šlo v případě muže na bicyklu o známou místní postavu, letitého závozníka a legendární postavu zdejších tanečních zábav "Fitiho".

Cyklista, o jehož totožnosti se zatím jen spekuluje, zemřel na následky těžkého zranění ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Informovala o tom pardubická policejní mluvčí Jitka Vavřinová. Okolnosti tragické nehody přitom podle ní zatím stále ještě vyšetřují chrudimští policisté. Jak mluvčí dodává, řidič vozidla Daewoo Racer nebyl během havárie pod vlivem alkoholu. Vyloučila to provedená dechová zkouška.

O totožnosti "Fitiho" si zaspekulovali místní blogeři na sociálních sítích, kteří tvrdí, že tato slatiňanská postavička často předváděla svoje "taneční umění" i na bicyklu nebo za volantem auta a svojí bezohlednou jízdou ohrožovala sebe i ostatní účastníky silničního provozu. V pátek večer měl ale "Fiti" podle nich zaplatit svoje riskantní počínání na silnici vlastním životem. Vyčkáme tedy oficiální zprávy o totožnosti zemřelého cyklisty, abychom neposlali svým vzrůstem nevelkého "Fitiho" předčasně do muzikantského nebe, kam jako maskot zdejších "zábavovek" bezesporu patří.

red

Reklama

Obrázek uživatele martin66
#1635 martin66 27. Leden 2014 - 8:33
Jel jsem v pátek navečer kolem a bohužel mne hned v první chvíli napadlo, že jde o něj... Trochu nemohu souhlasit s tím, jak je tady popisován, viděl jsem ho prakticky denně - tahal neuvěřitelné hromady sběru na káře za kolem, ale vdycky tam měl aspoň nějaké odrazky - nebezpečná je hlavně ta silnice - kde přechází děti od autobusů atd... Jemu se to zřejmě stalo, když přejížděl ze "staré" silnice od Kunčího na hlavní, aby následně mohl zahnout do Svídnice... že se po silnici 37 od Slatiňan na Nasavrky jezdí často víc než je povolený limit a že po dokončení obchvatu Chrudimi je bohužel holá pravda - u každé zastavky tam má být osvětlený přechod....
Obrázek uživatele zdenek jirasek
#1640 zdenek jirasek 28. Leden 2014 - 13:32
Pochybuji, že by někdy Fittipaldi řídil auto a nevěřím, že by někdy na kole předváděl nějaké riskantní "taneční" umění. Myslím, že někdo trochu fantazíroval. Potkával jsem ho často a dalo se vedle něj rychlejší chůzí pohodlně jít. zdeněk jirásek