Chrudimské noviny Fasáda na Růžovce se loupe, město proto hodlá u stavební firmy zakázku, která je v záruce, reklamovat

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Fasáda na Růžovce se loupe, město proto hodlá u stavební firmy zakázku, která je v záruce, reklamovat

Chrudim - Nejen obchodně-bytové domy v majetku města jsou často zanedbané a je doslova ostudou kolem nich procházet. Chrudimáky nyní upoutal i nelichotivý stav pláště jedné z místních základních škol. Známá „Růžovka“ na Školním náměstí totiž připomíná svými stále se zvětšujícími fleky, tvořenými oloupanou omítkou, strakatou kočku.

Při procházkách po našem městě jsem si všiml, jak se na nedávno opravené fasádě školy naproti restauraci Na Růžku začíná na více místech odlupovat a opadávat vrchní vrstva fasády. Vypadá to, že to není otázkou posledních pár měsíců,“ informuje o neutěšeném stavu školní budovy jeden z obyvatel města, který si přeje zůstat v anonymitě. „Běží ještě smluvní záruka, nebo už ty opravy zase doslova odnese město? Obecně se mi totiž zdá, že radnice málo využívá uplatňování záručních oprav na svých akcích důsledně po celou dobu smluvní záruky,“ sděluje své obavy pozorný chodec.

Vzlínající vlhkost ničí fasádu, která teprve nedávno prošla opravou.  Foto: Chrudimské noviny

Vedoucí odboru investic MěÚ Chrudim Soběslav Dušek obavy starostlivého občana ale rozptýlil a ujišťuje, že radnice tentokrát do své kasy nesáhne a opravy bude požadovat po tom, kdo opravu „Růžovky“ prováděl. „Opadávající omítka je v lokálních místech způsobena tím, že jde o památku, která není nijak odizolována od zemní vlhkosti a stávající pískovcový sokl natahuje vlhkost do sebe a následně do zdiva, protože nebyl při opravě nijak ošetřen ani opraven,“ vysvětluje Dušek a dodává: „Rekonstrukce pískovcového soklu je zařazena do budoucích plánovaných akcí odboru investic. Reklamaci uplatňujeme u stavební firmy a čekáme na její vyjádření, protože stavba je stále v záruční době,“ uklidňuje veřejnost šéf odboru investic. 

red

Reklama

Obrázek uživatele Lenidlo
#1675 Lenidlo 31. Leden 2014 - 22:43
Hlavně bych podotkla, že toto není Růžovka.. ale ošklivá Oranžovka.. :/