Chrudimské noviny Ze zanedbaného městského domu v Medlešicích se stává ruina, která ohrožuje kolemjdoucí občany

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Ze zanedbaného městského domu v Medlešicích se stává ruina, která ohrožuje kolemjdoucí občany

Chrudim/Medlešice - Vlastnictví několika převážně zanedbaných domů je pro chrudimskou radnici smutnou vizitkou a důkazem, že se neumí postarat o jejich údržbu, proto se jich mnohdy snaží zbavit prodejem. Obyvatelé městské části Medlešice si teď stěžují, že se v katastru jejich obce jeden takový dům také nachází.

„U nás v Medlešicích je už dva roky prázdný dům číslo popisné 202, který snad patří městu. Docela by mne zajímalo, jestli mají radní s budovou nějaký záměr. Podle toho, jak dnes vypadá a podle padajících tašek na chodník, se skoro zdá, že ho nechává radnice úmyslně chátrat,“ popisuje úděsný stav chátrající městské budovy jeden z rozzlobených obyvatel Medlešic.

Podle všeho měl tento dům koupit nájemník, ale z prodeje nakonec sešlo. Alespoň to tvrdí šéf oddělení správy bytového a nebytového fondu MěÚ Chrudim Daniel Stuchlík. „V orgánech města Chrudim byl schválen prodej uvedené nemovitosti tehdejšímu nájemníkovi. Nájemník nakonec odmítl nemovitost koupit a město nyní zvažuje další prodej. Nemovitost je ve špatném stavu, proto ji město nenabízí k pronájmu. Prostředky na celkovou opravu nemovitosti v rozpočtu město nemá,“ vysvětluje Stuchlík důvody, proč se z domu stává ruina ohrožující kolemjdoucí lidi.

My si jen připomeňme, že prodej zanedbaných domů ve vlastnictví města je v poslední době jedinou cestou, jak se radnice snaží neutěšený stav svých nemovitostí řešit. Naposledy tak mimo jiné prošel zastupitelstvem návrh prvního místostarosty Miroslava Tejkla (ČSSD) na prodej obchodně-bytového domu na Žižkově náměstí a dalšího bytového domu v Palackého ulici v sousedství hotelu Bohemia.

red

Reklama

Obrázek uživatele honza
#1840 honza 29. Duben 2014 - 20:41
S domem se nic neděje za 3 měsíce tam dali jen cedulku, že padají tašky ze střechy.
Obrázek uživatele honza
#2585 honza 19. Leden 2015 - 12:35
Našel se nějaký zájemce ke koupi??