Chrudimské noviny Městská rada hledá i přes odmítavé stanovisko odborníků společnou řeč s Herbstovými MaChry o "leťáku"

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Městská rada hledá i přes odmítavé stanovisko odborníků společnou řeč s Herbstovými MaChry o "leťáku"

Chrudim - Městský architekt Marek Janatka, který označil stávající návrhy na úpravy bývalého letního kina v podání Richarda Herbsta z občanského sdružení MaChr - za Chrudim malebnou spolu s dalšími kolegy za nereálné, projevil vůči Herbstovi z pověření městské rady vstřícnost a chce s ním prodiskutovat možná řešení, na kterých by bylo možné se do budoucna shodnout.

Vedení radnice podle všeho totiž záleží na tom, aby neustálé dohady o příští podobě areálu za Muzeem dospěly k nějakému rozumnému kompromisu, který by vyhovoval jak potřebám města, tak i současně představám Herbstova spolku, který nevyužitý prostor zatím využívá ke své činnosti. Alespoň to vyplývá z prohlášení neuvolněného místostarosty pro školství, kulturu, sport a památkovou péči Jana Čechlovského (ODS), který nabádá k hledání společného řešení, na druhé straně však upozorňuje, že je poslední návrh MaChru podle odborníků nepoužitelný.

"Nelze podle předložené malůvky postupovat dál," konstatuje Čechlovský. "Vzali jsme ji tedy v radě pouze na vědomí a chceme, aby o tom architekt Janatka zpracovatele informoval a zároveň s ním začal hledat nějaké řešení," pokračuje místostarosta. Herbst, který souhlasí s myšlenkou města na zřízení multifunkčního zařízení za Muzeem, současně ale usiluje o přizpůsobení projektu jeho představám - tj. dál požaduje zachování jak obřího plátna s pódiem uprostřed areálu, tak i navážky, na které jsou nainstalovány sedačky, byť v menším počtu kvůli parkovišti, které potřebuje Chrudimská beseda rozšířit pro potřeby Muzea a město pro navýšení parkovacích kapacit v centru Chrudimě.

Richard Herbst vstřícnost města vítá a dál věří, že se podaří nakonec prosadit myšlenku, aby multifunkční areál sloužil k pořádání koncertů, divadelních představení a jako doposud i k promítání filmů pod širým nebem. Architekt Janatka oproti svému dřívějšímu prohlášení tuto možnost nyní nevylučuje za předpokladu, že dojde k přepracování prostorových funkcí areálu a určení velikosti jednotlivých ploch. Jak ale upozorňuje na závěr místostarosta Čechlovský, k něčemu takovému bude mít mandát nejspíš až nové zastupitelstvo.

red

Reklama

Obrázek uživatele honza
#1699 honza 19. Únor 2014 - 17:42
Zkoušel už někdo nabídnout letnák k pronájmu. Vždyt je nad slunce jasné, že nejhorší majitel je město nebo stát.Soukromý nájemce by musel otáčet a zvelebovat, aby si vydělal..