Chrudimské noviny Trčící šrouby v ulici Na Sádkách ohrožují chodce i motoristy, město prý však o nich nemá ani potuchy

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Trčící šrouby v ulici Na Sádkách ohrožují chodce i motoristy, město prý však o nich nemá ani potuchy

Chrudim - Velké nebezpečí číhá na chodce a případné řidiče v nedávno zrekonstruované ulici Na Sádkách. Na hranici této ulice s náměstíčkem U Vodárny ční totiž ze země šrouby, které mohou snadno propíchnout pneumatiku, nebo vést k zakopnutí.

Tato nemilá skutečnost neunikla pozornosti jednoho z Chrudimáků, který si však přeje zůstat v anonymitě. Jako nepochybný pozůstatek nedávné stavební činnosti na rozhraní náměstí U Vodárny a ulice Na Sádkách trčí z vozovky několik zabetonovaných šroubů dlouhých přesně tak, že se dají přehlédnout. Když už jejich odstranění nepovažovala za nutné dodavatelská firma a nikomu nevadily ani při zpětném přebírání bývalého staveniště, nemohlo by je město zakrýt třeba nějakou bednou nebo dokonce dopravním kuželem? Skoro to vypadá, že radnice jen čeká, až si zde někdo nabije nos, nebo propíchne pneumatiku. A to už vůbec nemluvím o tom, že jejich odříznutí je záležitostí několika minut,“ zlobí se pozorný chodec.

Radnice však o trčících šroubech nemá ani tušení. To ostatně přiznává i Radomír Válka z Odboru investic MěÚ. „Obhlídku uvedeného prostoru jsem provedl dne 17. února v dopoledních hodinách a zmíněnou závadu jsem neobjevil,“ přiznává Válka, přestože popis místa, kde šrouby ze země trčí, je přesný a nepřipouští omyl. Podle všeho jde o šrouby, na něž měla být upevněna horizontální zábrana. V těsné blízkosti trčících vrutů totiž jedna taková stojí a je připevněna podobným systémem k zemi. Fotografie, které redakce Chrudimských novin na místě pořídila, hovoří jasně. 

red

Reklama

Obrázek uživatele honza
#1703 honza 21. Únor 2014 - 8:52
Přijde mi nepochopitelné, že Vy novináři, neotevřete nějakou kauzu či problém v městě sami. Jen kopírujete z Otázek a odpovědí na stránkách Crudimi.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#1704 Jakub Valenta 21. Únor 2014 - 9:03
Díky za komentář. Četl jste už článek o lipách v Nerudovce?
Obrázek uživatele bubos
#1706 bubos 21. Únor 2014 - 12:48
mám dojem, že tyto trčící šrouby jsou po sloupku, který bránil vjezdu aut. Někdo sloupek zřejmě potřeboval, a šrouby zůstaly zabetonovány v zemi...
Obrázek uživatele honza
#1710 honza 24. Únor 2014 - 12:00
Ano četl, pěkný článek.