Chrudimské noviny Za uspořených jedenáct milionů plánuje město opravit chodníky od hotelu Bohemia až ke Škroupově ulici

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Za uspořených jedenáct milionů plánuje město opravit chodníky od hotelu Bohemia až ke Škroupově ulici

Chrudim - Další úspora městských peněz může hřát u srdce úředníky a vedení chrudimské radnice. Tentokrát ale nejde o úsporu plynoucí z dobře zorganizované veřejné zakázky, ale o zcela neplánovaný výsledek poklesu kurzu evropské měny euro. Radnici tak v kase přebývá celých jedenáct milionů korun z projektu Integrovaný plán rozvoje města (IPRM).

Za peníze, které si radnice na IPRM půjčila, se rekonstruovala lokalita pod nádražím, známý chrudimský Bronx. Protože však v mezidobí kurz eura klesnul po intervenci centrální banky více, než se čekalo, zůstaly na účtu rázem miliony korun. A právě z nečekaně získaných peněz by měly být opraveny třeba chodníky od hotelu Bohemia v ulici Čs.armády až ke Škroupově ulici. Samotná Škroupova se též dočká nového povrchu na chodnících, které často představují pro pěší spíše překážkovou dráhu. Další na řadě pak bude i ulice Přemysla Otakara a Palackého třída. Zde se bude měnit povrch chodníku směřujícího od kruhové křižovatky směrem k nákupnímu středisku Dukla.

Lité asfaltové chodníky už dávno nejsou tím, co bývaly a chodcům spíše komplikují život.  Foto: Chrudimské noviny

Původně si město půjčilo sto dvacet milionů. Vyčerpat se ale podařilo jen milionů devadesát a jedenáct milionů, které jsou zmiňovaným saldem, ještě zbývá. Podle starosty města Petr Řezníčka (SNK-ED) by byla chyba nevyužít peníze k uskutečnění projektu, který byl stejně v plánu. Protože se peníze musí využít nejpozději do červa příštího roku, musí vedení města s vyhlášením výběrového řízení na dodavatele stavby spěchat. Nabídky je proto možné podávat už prvního dubna letošního roku. Samotné opravy chodníků by měly začít po vyhodnocení soutěže a vybrání nejvhodnějšího kandidáta. 

red

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#1728 Ivča 5. Březen 2014 - 21:49
A co takhle chodník podél sídliště U Stadionu v ulici Na Ostrově ?