Chrudimské noviny Málek nařkl Řezníčka, že měl zřídit za peníze města funkci pro člověka, který mu má pomáhat s předvolební kampaní

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Málek nařkl Řezníčka, že měl zřídit za peníze města funkci pro člověka, který mu má pomáhat s předvolební kampaní

Chrudim - Okopávání kotníků je patrně sportovní disciplína, kterou tolik miluje bývalý místostarosta a současný městský zastupitel v opozici Roman Málek (Koalice pro Chrudim). Jeho věčný oponent, starosta města Petr Řezníček (SNK-ED), musí teď kvůli němu čelit nové kauze. Málek totiž na svém webu tvrdí, že starosta nechal zřídit na radnici teploučké místečko koordinátora tisku vizitek za 300 tisíc ročně, aby mu tento člověk údajně pomáhal za městské peníze dělat předvolební kampaň.

Řezníček má podle Málka letos usilovat jako kandidát o místo europoslance a na podzim v komunálních volbách také o účast ve vedení chrudimské radnice. "Před dvěma lety neúspěšně kandidoval do Senátu a při kampani zneužil městský majetek. Podnětem se tehdy zabývalo i zastupitelstvo města Chrudim. V letošním roce došlo k vytvoření pozice pracovníka oddělení vnějších vztahů. Ovšem bez jakéhokoliv opodstatnění, protože agendu do té doby dělali jiní zaměstnanci úřadu. Vznik funkce zřejmě souvisí s hned dvojími volbami, které starosta bude letos absolvovat," píše Málek doslova na svém webu.

Málek samozřejmě nezapomněl vyrukovat i se svými oblíbenými počty, v nichž neváhal od boku vystřílet, kolik že vlastně bude nový úředník městskou kasu stát. Tyto hrátky, jimiž opoziční zastupitel proslul především na pravidelných zasedáních městského zastupitelstva, pak horko těžko uvádějí do reálu jak samotný starosta Řezníček, tak i místostarostové Miroslav Tejkl s Jaroslavem Trávníčkem (oba ČSSD).

Novou funkci na tiskovém odboru chrudimské radnice, kterému šéfuje tisková mluvčí Sylva Drašnarová, přitom obsadí jeden z úředníků, který pro město už dávno pracuje. Drašnarová proto Málkovy závěry dnes dementovala snažila se je uvést na pravou míru. „Pan Málek tvrdí, že nový pracovník by se měl zabývat tiskem vizitek a průkazů pracovníků Městského úřadu Chrudim. To je samozřejmě nesmysl, protože tuto činnost už několik let zastává můj kolega Stanislav Novotný. Původně měla na místo, které zde vzniká, nastoupit jedna uchazečka z Pardubic, ta ale na poslední chvíli odřekla. Dostala totiž lepší nabídku,“ vysvětluje Drašnarová.

Další úředník tiskového odboru má podle Drašnarové plnit funkci jak jejího zástupce, tak i experta na sociální sítě. Právě zde by město rádo posílilo komunikaci s veřejností. Prvními vlaštovkami jsou už dnes častější zprávy zveřejňované na webu města. „Nakonec žádné speciální náklady ani nevzniknou. Na nové místo nastoupí jeden z našich kolegů. Jde konkrétně o Aleše Prokopce, který je v současnosti asistentem prvního místostarosty Miroslava Tejkla. Dříve mi už v těchto záležitostech pomáhal, takže se nejde o žádného nováčka,“ uzavírá mluvčí Drašnarová.

red

Reklama

Obrázek uživatele Lolipop84
#1804 Lolipop84 9. Duben 2014 - 11:48
Ať je to pravda nebo není, Chrudim potřebuje novou krev a to co je na radnici teď, by mělo odejít do důchodu!