Chrudimské noviny Černý výlep reklamních plakátů se opět objevil na plotě Michalského parku

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Černý výlep reklamních plakátů se opět objevil na plotě Michalského parku

Chrudim - Černým výlepem, který v pravidelných intervalech zaplavuje nejen centrum města, informovaly Chrudimské noviny už několikrát. Nejčastěji se tohoto „hříšku“ odpouštějí zástupci realitních kanceláří, kteří reklamní poutač jednoduše vylepí tam, kde se jim to zrovna zamlouvá.

Každá taková reklama přitom musí být povolena vlastníkem nemovitosti, na níž se nachází. V případě Michalského parku, kde se plakátek objevuje nejčastěji, je vlastníkem chrudimská římskokatolická farnost, přestože o správu parku se stará město.

Zmizí teď nevzhledný reklamní baner z míst, kde nemá co pohledávat?  Foto: Chrudimské noviny

Už více než týden se u jedná vstupní brány nachází reklamní plakát jedné z místních realitních kanceláří. Nedaleko přitom pravidelně parkuje automobil, který je polepený reklamními poutači totožné firmy. Jde snad o náhodu, nebo se makléř bydlící v jednom ze vchodů bytového domu na Tyršově náměstí jednoduše rozhodl udělat reklamu svému chlebodárci jen pár kroků od svého domova?

Po několika předchozích článcích v Chrudimských novinách, musela zmiňovaná firma zjednat nápravu a dokonce své počínání vysvětlovat i na chrudimské radnici. Za pronájem plochy totiž neplatila. Je tedy zcela v kompetenci městské policie, aby takové přestupky postihovala a nevzhledné reklamní plakáty odstraňovala.

red

Reklama

Obrázek uživatele plátno
#1878 plátno 19. Květen 2014 - 11:20
Tato realitní kancelář, která se trapně označuje jako nejoblíbenější, ačkoliv mám od známých informace,že od nich už by nikdy nic nechtěli, má svoje reklamy na mnoha místech, z velké části myslím nepovoleně, a předpokládám, že se vše řeší maximálně domluvou, místo pořádné pokuty.Ale proč vlastně? V tomto případě je jasné, že je to firma nepoučitelná a napraví to jen výrazný finanční postih! Pravidla se vůbec v tomhle státě málo dodržují. Pokud chce být realiní kancelář profesionální a věrohodná, neměla by umisťovat své reklamy tak uboze, jako to dělá MaM.Podotýkám, že jinak s žádnou realikou nemám nic společného. Jen už jsem se chtěl po těch letech, co mě ty její reklamy štvou, taky vyjádřit.
Obrázek uživatele Mathew
#1880 Mathew 20. Květen 2014 - 8:55
idealem by bylo odmenit snazivce verejnymi pracemi. ikdyz spicate hroty plotu si take rikaji o sve vyuziti pri trestani takovychto nepoucitelnych budizknicemu.
Obrázek uživatele chrudimák
#1881 chrudimák 20. Květen 2014 - 9:52
ono těch vývěsů je více - stačí se projet po městském okruhu a jak mravenci se vyrojily plakáty růžové realitky a nebo opět plakáty vymáhání dluhu a hypotek - vzhledem k místům kde jsou bych se divil, že by to bylo schváleno městem. viz most přes chrudimku nebo různá zábradlí kolem Kauflandu a Hypernovy. (technický to natíraj a pak to plakáty odrbou) Je zajímavé, že jiní živnostníci si to nedovolí a přitom řešení je tak jednoduché městský strážník s řezákem na pásky kterými je to přichyceno. Odříznout, zbalit a pod pokutou dát do ztrát a nálezů :o)))