Chrudimské noviny Město promine třiatřiceti opilcům poplatky za jejich "výlety" na záchytku v Pardubicích, jsou už promlčené

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město promine třiatřiceti opilcům poplatky za jejich "výlety" na záchytku v Pardubicích, jsou už promlčené

Chrudim - Někteří opilci, kteří v alkoholovém opojení museli využít „služeb“ městské policie a byli strážníky odvezeni na záchytku v Pardubicích, si nyní mohou oddechnout. Městští radní totiž schválili prominutí nákladů, které právě strážníkům v souvislosti s převozy podroušených osob vznikají.

Prominuty teď budou pohledávky 33 hříšníkům, kteří odmítají zaplatit převážně stokorunové částky tvořící v konečném součtu cifru převyšující šest tisíc korun. Protože se jedná často o osoby, které si nepřebírají dopisy s červeným pruhem, jež jim radnice zasílá, a samy mají hluboko do kapsy, případný soudní spor by znamenal zbytečně vyhozené peníze daňových poplatníků. Podle starého rčení „kde nic není, ani smrt nebere“, se proto úředníci z finančního odboru MěÚ Chrudim rozhodli radním doporučit schválit prominutí těchto pohledávek.

Radnice přitom zjistila, že zmiňovaných třiatřicet opilců nemá mnohdy ani zaměstnavatele, kterého by bylo možné oslovit s žádostí o srážku dlužných peněz ze mzdy, ani bankovní účet. Někteří z nich jsou dokonce důchodci. Často se také jedná o cizince, u nichž je snaha o doručení zmiňované žádosti prakticky nemožná. Mnozí rovněž sedí ve vězení, nebo mají na účtu několik dalších pokut.

red

Reklama

Obrázek uživatele Mrazik
#1901 Mrazik 5. Červen 2014 - 12:56
Kde nic není ani smrt nebere. To by mě zajímalo, kde a za co se tak ožrali. Zase to zaplatí člověk na daních. Úředník si myslí, že ty peníze padají asi z nebe. Důchodci berou důchod, cizinec se dá vyhostit. Příště místo záchytky by třeba pomohlo zmalovat obuchem.