Chrudimské noviny Ředitel Technických služeb Kolář odešel od soudu s poměrně nízkým trestem - pokutou a zákazem řízení

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Ředitel Technických služeb Kolář odešel od soudu s poměrně nízkým trestem - pokutou a zákazem řízení

Chrudim - Případ ředitele Technických služeb Chrudim Zdeňka Koláře, který před půl rokem havaroval v těžké opilosti se svým vozem poblíž místní části Vlčnov, vzbudil mezi občany města velkou diskusi. Nakonec ale odešel od soudu jen s mírným trestem.

Kolář, který prokazatelně pod vlivem alkoholu otočil svůj soukromý vůz několikrát ve vzduchu a skončil s ním na poli u bývalé obce Vlčnov, se přitom hájil tím, že se mu nehoda stala už mimo pracovní dobu, tedy v pondělí 9. prosince 2013 v 15.42 hodin.

Z hrozivě vypadající nehody vyvázl Zdeněk Kolář jen s naštípnutým obratlem.  Foto: Policie ČR

„Jmenovaný byl skutečně Okresním soudem v Chrudimi již pravomocně odsouzen a kromě poměrně výrazného peněžitého trestu mu byl uložen i trest zákazu činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel,“ vysvětluje trest pro ředitele Technických služeb Chrudim okresní státní zástupce Vladimír Kytner.

Bývalý voják Kolář, který je dobrým přítelem starosty města Petra Řezníčka (SNK-ED) mohl přitom být potrestán až tříletým vězením, pokud by se mu prokázal přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. K tomu nakonec podle všeho nedošlo a krom pokuty a řidičského průkazu „v čistírně“ se vážnějšího postihu šéf Technických služeb nedočká.

red

Reklama

Obrázek uživatele Lolipop84
#1918 Lolipop84 11. Červen 2014 - 13:03
To si dělají tady v Chrudimi u soudu už prdel! Neskutečné! Na pokutu mu dali odměny aby ho to tak nebolelo a bude se dělat, jako že se nic nestalo! Bych blil! Taková klasika, dokud někoho nezabiješ, tak jsi v Chrudimi v klidu
Obrázek uživatele Jokl
#1922 Jokl 13. Červen 2014 - 16:05
Jó, kdo se kamarádí s Řezníčkem ... a kdo ne, dopadne tak jako třeba paní Malinová.
Obrázek uživatele Corvus corax
#1924 Corvus corax 13. Červen 2014 - 17:13
Vy naděláte. Však to bylo mimo pracovní dobu, to ať si každej soudruh dělá co chce ne? Pan ředitel přivedl TS k mimořádnýmu zisku a dostal dokonce i mimořádnou odměnu. Asi aby měl z čeho zatáhnout tu pokutu :)))