Chrudimské noviny Anonym udal jednoho z trenérů chrudimského stolního tenisu z nestandardního chování k nezletilé dívce

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Anonym udal jednoho z trenérů chrudimského stolního tenisu z nestandardního chování k nezletilé dívce

Chrudim - Mezi sportovci se poslední dobou šíří nepříjemná fáma. O jednoho z trenérů místního oddílu stolního tenisu se teď zajímá policie. Podle informací pocházejících přímo z kruhů blízkých trenérovi, má jít o nestandardní chování k jedné z nezletilých dívek, kterou má trenér svěřenou do péče.

Protože je však samotné policejné vyšetřování, na které dohlíží chrudimské okresní státní zastupitelství, doslova zatím v plenkách, žádné další informace - tedy ani jména a konkrétní název oddílu, není možné zveřejnit. Redakce Chrudimských novin totiž respektuje jak zákon, tak metody policejní práce. Kuriózní na celé situaci však je, že trestní oznámení bylo podáno anonymně. To potvrzuje i okresní státní zástupce a tiskový mluvčí státního zastupitelství Vladimír Kytner. „Prověřování anonymního trestního oznámení na jednoho z trenérů stolního tenisu v Chrudimi probíhá pod naším dozorem, o jeho dosavadním průběhu ale nebudeme zatím z hlediska jak ochrany osobních údajů, tak i nerušeného opatřování prvotního důkazního materiálu žádné informace poskytovat,“ říká Kytner.

Zda došlo za zdmi Tyršova domu k porušení zákona, zjišťuje teď republiková policie.  Foto: Chrudimské noviny

Médii přitom v nedávné době prolétl třeba případ trenéra oddílu gymnastek Martina Šimůnka, který byl soudem shledán vinným z trestného činu pohlavní zneužívání a ohrožování mravní výchovy mládeže. Soud mu „napařil“ pět let nepodmíněně a Šimůnek se dlouhá léta vyhýbá nástupu trestu. Svoji vinu totiž nikdy nepřiznal a za vším viděl spiknutí, respektive pomstu zhrzené dívky. Nakolik se bude v případě chrudimského trenéra jednat o podobný případ, nebo naopak planý poplach, ukáží až výsledky snažení republikové policie a státního zastupitelství.

 

 

red

Reklama

Obrázek uživatele PetraV.
#1921 PetraV. 13. Červen 2014 - 13:53
To vypadá, že se někomu zdá, že tyto příspěvky http://www.chrudim.info/forum/allmsg.php3?id=15781&pid=15772&lang=cz#focus nikdo nečte, tak to musí zveřejnit ještě tady. Jedná se o starou kauzu s dá se říci dospělou slečnou, žárlivým ex a současným přítelem slečny, který se s ní dal dohromady díky společnému zájmu...
Obrázek uživatele Corvus corax
#1923 Corvus corax 13. Červen 2014 - 17:10
Luxus Péťo :-))) Takže mi chceš říct, že o těch chlívárnách už tak dlouho ví tolik lidí a nikomu to nepřišlo divný? Drmán! Vzhledem k tomu, že se tím cajti zabejvaj, asi tak neviný to nebude, co?
Obrázek uživatele Létající opice
#1926 Létající opice 13. Červen 2014 - 20:51
Takže se mládeži uklidníme a podíváme se, co na tuhle zapeklitou věc říkají české zákony. Ty, nepřekvapivě, neznají osobu "dá se říci dospělou". Znají ale mladistvou a o mladistvé se v článku hovoří. Je zde jistá dikrepance mezi zákony, ovšem ten, o nějž nám zdá se jde, je jasný, cituji: "§243 Kdo zneužívaje závislosti osoby mladší než osmnáct let nebo osoby svěřené jeho dozoru, přiměje ji k mimomanželské souloži, nebo kdo takové osoby, zneužívaje její závislosti, jiným způsobem pohlavně zneužije, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta." Aniž bych chtěl předjímat, je naprosto zřejmé, že nezletilá dívka je svěřena dozoru učitele, respektive trenéra. Dokázat její závislost na něm bývá obtížné, ale ne nemožné. Obvykle k tomu však přistupuje i ohrožování mravní výchovy a další. Předpokládám, že orgány činné v trestním řízení v současné době zjišťují, zda k "mimomanželské souloži" mezi trenérem a mladistvou došlo. Což je jistě věc nadmíru obtížná, protože jim u toho evidentně nikdo nesvítil. Zajímavý je však výše vložený odkaz. Pokud o věci skutečně vědělo už před několika měsíci vícero lidí, divím se, že to nikdo neoznámil. Přestože u tohoto TČ oznamovací povinnost jako taková není. Dochází zde jednoznačně k poškozování dobrého jména sportu, stolního tenisu především. Dále předpokládám, že orgány zjišťují případné spolupachatelství, jehož se některé zainteresované osoby mohly dopustit, když připustily takříkajíc hladký průběh vztahu mezi trenérem a mladistvou. Osobní douška na závěr: ještě že máme ty mobilní telefony, v nich se leckdy skryje spousta a spousta věcí, které se následně dají použít jako nepřímé důkazy. Děkuji za pozornost a přeji všem pokrytcům příjemné zažití.