Chrudimské noviny Před pondělním zastupitelstvem přichází Málek opět s vlastními návrhy, tentokrát budou všechny projednány

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Před pondělním zastupitelstvem přichází Málek opět s vlastními návrhy, tentokrát budou všechny projednány

Chrudim - V pondělí 23. června zasedá naposledy před prázdninami městské zastupitelstvo. Po zkušenostech z minulé schůze, kdy i přes odmítavé stanovisko starosty Petra Řezníčka (SNK-ED) projednat některé z bodů, které předložil zastupitel a jeho věčný oponent Roman Málek (Koalice pro Chrudim), nakonec zvolení zástupci občanů zařadili do jednání, rozhodl se tentokrát starosta všemi Málkovými podněty zabývat.

Neměla by se tak opakovat situace, kdy budou zastupitelé ve zdlouhavém hlasování ztrácet čas tím, který z bodů bude zařazen mezi ostatní, předkládané městem a které naopak jen vezmou na vědomí. Málek proto „vyrukoval“ hned se třemi tématy, která jsou, podle jeho názoru, důležitá natolik, že je před blížícími se volbami musí předložit svým kolegům zastupitelům k posouzení. Jde přitom o problematiku místního futsalového klubu, parkování v centru města a monitoring černých skládek. Podle Málka totiž město nedostatečně finančně podporuje chrudimské futsalisty, kteří by si prý zasloužili, vzhledem k jejich nekončícím úspěchům, podstatně vyšší finanční „injekci“. Ta by měla zajistit třeba náklady na pronájem haly, posiloven a praní sportovních potřeb, dresů především. Konkrétní výši dotace však zastupitel nestanovil, bude proto záležet na dohodě.

Problematika správného parkování v centru města nedá milovníkovi rychlých vozů, městskému zastupiteli Málkovi spát.  Foto: Roman Málek

Problematika parkování v centru města, která též leží v žaludku mladého politika, známého láskou k silným vozům, je zacílena především na některé rezidenty v okolí Resselova náměstí. V minulosti už tak Málek představil svým kolegům zastupitelům doslova špionážní fotografie automobilů, které, podle jeho názoru, parkovaly mimo vyznačená místa. Stalo se tak prý i přesto, že městská policie je známá svým pečlivým přístupem a kontrolou všech náležitostí u vozů zaparkovaných na Resselově náměstí.

Posledním bodíkem je pak zastupitelova snaha připojit město k projektu zmapujto.cz, který prostřednictvím mobilních aplikací nabízí uživatelům chytrých telefonů rychle nahlásit černou skládku. Nakolik tedy budou ostatní městští zastupitelé nadšení z Málkových návrhů, ukáže až pondělní schůze. Ta začíná, jako obvykle, ve čtyři hodiny odpoledne ve velkém zasedacím sále Městského úřadu Chrudim v Pardubické ulici.

red

Reklama

Obrázek uživatele Lolipop84
#1935 Lolipop84 18. Červen 2014 - 13:22
Tak ať jonečně pan Málek příjde s rozumným řešením s parkováním v cebtru města a ne pouze zase napadáním jiných! Asi mu do toho mluví zkrachovalý podnikatel z jedné hospody, která podle katastru nemovitostí bude brzy patřit někomu jinému :-) (asi nemusím jmenovat).
Obrázek uživatele Bleeer
#1936 Bleeer 18. Červen 2014 - 16:37
To je přece dávno vymyšlené, stačí jen zrealizovat - bod G.3.2.2: http://databaze-strategie.cz/cz/chrudim/strategie/komunitni-plan-zdravi-a-kvality-zivota-chrudim-2013-2014?typ=sloupec Akorát tam pak kolotočáři nebudou moci chodit vykonávat potřebu.