Chrudimské noviny Podléhají snad informace o Klášterních zahradách a strážnících režimu přísného utajení?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Podléhají snad informace o Klášterních zahradách a strážnících režimu přísného utajení?

Už bezmála 14 dní čeká redakce Chrudimských novin na vyjádření někoho z odpovědných městských úředníků na otázky, týkající se budoucnosti Klášterních zahrad. Médii před nedávnem prolétla informace o změnách v této zelené oáze nedaleko centra města. Podrobnosti jsou však podle všeho přísně tajné.

Jinak si ani nelze vysvětlit, proč s odpovědí na jednoduché otázky město váhá a posunuje termín daný zákonem až na nejzazší hranici. Všetečný redaktor Chrudimských novin chtěl pouze vědět, kolik budou stát úpravy Klášterních zahrad, respektive trávníků a co vše budou tyto úpravy obnášet. Dále také, kde na tyto úpravy město vezme finance a kdy by tyto úpravy měly být hotové. Přes triviálnost dotazů radnice mlčí jako pověstná sfinga a odpověď se na redakčním mailu stále neobjevuje, přestože byly otázky položeny už 18. srpna.

V několika posledních měsících se však podobné jednání stalo nepsaným pravidlem, které tiskový odbor MěÚ Chrudim používá vždy, když jde o dotazy položené právě Chrudimskými novinami. Obdobný přístup přitom volí i v okamžiku, kdy má redaktorovi píšícímu rubriku „Krimi“ zaslat pravidelné svodky z činnosti Městské policie Chrudim, které pro jistotu neposkytuje vůbec. Stydí se snad vedení radnice za práci svých strážníků? Na to vám, milí čtenáři, nedokážeme odpovědět, přestože se stále dotazujete, proč právě zprávy o chrudimských strážnících v našich novinách chybí. To ví jen ti, kteří řídí tohle město.

Stačí se však podívat okolo a města jako Pardubice nebo Litomyšl chrlí tiskové zprávy každý den. Pozadu nezůstávají někdy ani menší obce, než je Chrudim, které se snaží svoji práci dobře mediálně "prodat". V Chrudimi se však něco takového neděje a funkce zdejší tiskové mluvčí by se klidně mohla přejmenovat na tiskovou mlčící... Co říkáte, vážení čtenáři?

 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#2028 Bleeer 29. Srpen 2014 - 13:27
Vaše rubrika "Tvář týdne" by se taky mohla přejmenovat na "Tvář čtvrtletí", když je tam už přes čtvrt roku stejná fotografie, ne? :) Být vámi, neberu si to osobně - na webu Města v rubrice "Dotazy a odpovědi" se teď taky odpovídá téměř po měsíci (Téma "Zastávka MHD U Stadionu - problém s bezdomovci" - 04.08 otázka, 25.08. odpověď. Téma "Přechod pro chodce" - 25.07 otázka, 22.08. odpověď. Téma "břehy Chrudimky" - 23.07. otázka, 22.08. odpověď. Atd.) Možná to dělají proto, aby nám měli před volbami co slíbit. ;)
Obrázek uživatele Zdenda
#2029 Zdenda 30. Srpen 2014 - 15:01
Divím se panu Valentovi, že se vzteká. Za ty nenávistné články, které chrlí na adresu radnice si nic lepšího nezaslouží. Chtělo by to více objektivity pane Valento. Netvrdím, že co vzejde z radnice, tak je všechno to nejlepší - to určitě ne. Ale, že by všechno bylo úplně špatné, jak uvádí tento plátek, tak to rozhodně není.
Obrázek uživatele platek
#2030 platek 31. Srpen 2014 - 0:32
Řekl bych že vám je h.... po tom co je napsané ve svodkách MP. Pokud máte konkrétní otázku na konkrétní věc tak se zeptejte. Ale nevidím důvod proč by měl tento plátek dostavat takove informace. A k panu rádoby novináři Valentovi. Nic jiného než kritiku od vás člověk nečte. Vy musite byt asi hodne zamindrakovany ču.... :-D Město si myslim dela svoji praci dobře a chyby se najdou vždycky a všude. Sbohem pisálku.
Obrázek uživatele Jokl
#2031 Jokl 31. Srpen 2014 - 1:07
Ale to já bych zase rád věděl, jaká je bezpečnostní situace mého města. Policisty si platím z daní a ze zákona mám na informace právo. Tudíž bych rád, aby městská policie tyto informace prostřednictvím médií zveřejňovala. A pokud se vám zdá pan Valenta kritický, tak je to dobře. Radnice a hlavně pan starosta Řezníček se všude možně chválí sami natolik, že jisté vyváženosti je třeba:)
Obrázek uživatele platek
#2032 platek 31. Srpen 2014 - 8:54
Bezpečnostní situace je asi něco uplně jiného než zasílat do bulvárního plátku svodky kde jsou zaznamenány výjezdy strážníků na tísňové volání 156. A myslím si, že lidé kterých by se to týkalo by si neradi o sobě dočetli v bulváru i když by tam jména nebyla, tak poznat by to bylo. Jediný kdo by měl odpovídat na konkrétní dotazy o práci MP je buď velitel, nebo tisková mluvčí. Jinak by mě zajímalo za koho pan Valenta kope ve volbách. Jen se blíží a už píše nesmysly!!! Řekl bych, že je potřeba se zamyslet nad tím, proč město přestalo svodky do "novin" posílat. Důvod bude jednoduchý:-) bulvární zkreslení toho co stalo ve svodkách a co se poté objevilo na netu. Jinak VOLÍM PANA ŘEZNÍČKA !!!
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#2033 Jakub Valenta 31. Srpen 2014 - 9:08
Platek napsal: "Řekl bych že vám je h.... po tom co je napsané ve svodkách MP." "Vy musite byt asi hodne zamindrakovany ču.... :-D" "Jinak VOLÍM PANA ŘEZNÍČKA !!!" A já Vám děkuji za krásné svědectví :) Pan starosta vám za něj jistě poděkuje.
Obrázek uživatele platek
#2034 platek 31. Srpen 2014 - 20:41
Jakub Valenta: Platek napsal: "Řekl bych že vám je h.... po tom co je napsané ve svodkách MP." "Vy musite byt asi hodne zamindrakovany ču.... :-D" "Jinak VOLÍM PANA ŘEZNÍČKA !!!" A já Vám děkuji za krásné svědectví :) Pan starosta vám za něj jistě poděkuje.
Krásné vytržené z kontextu pane rádoby novináři. Pokudnsi neumiš na městě získat informace a ostatní ano problém je asi jinde že?