Chrudimské noviny Bezdomovci začali opět řádit v sídlišti U Stadionu i v nedalekém lesíku, nový vrchní strážník slibuje nápravu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Bezdomovci začali opět řádit v sídlišti U Stadionu i v nedalekém lesíku, nový vrchní strážník slibuje nápravu

Chrudim - Sídliště U Stadionu a jeho okolí se stalo oblíbenou destinací několika chrudimských bezdomovců. Jeden z nich se usídlil přímo na zastávce nedaleko obchodního domu Tesco, kde prakticky celé léto bivakuje a obtěžuje cestující městské hromadné dopravy. Jeho kolegové se teď rozhodli nadělat nepořádek i v nedalekém lesíku.

Lokalita, kterou tvoří úzký pruh zeleně oddělující železniční trať od autostrády v ulici Dr. Milady Horákové, používají obyvatelé panelových domů z blízkého sídliště především k venčení svých čtyřnohých miláčků. Nepříjemnou součástí miniaturního lesíku se však po několika letech klidu staly opět zbytky roztrhaných hadrů, jídla a střepů.

Nepořádek v lesíku nedaleko sídliště U Stadionu dělají zdejší bezdomovci pravidelně.  Foto: Chrudimské noviny

„Zajímalo by mě, jestli se někdy Městská policie podívá do prostoru mezi Teskem a sídlištěm U Stadionu v místech mezi kolejemi a obvodovou silnicí. Ve vzdálenosti zhruba 100 metrů před Teskem končí vysekávání travního porostu a až k budově Teska je více než jeden metr vysoká tráva, v níž bivakují bezdomovci a nepořádek je neuvěřitelný. Po pěšinkách v těchto místech chodí pejskaři, děti a obyvatelé sídliště a pocit v tomto prostoru je skličující. Třeba to tak není stále, ale 18. srpna o půl páté odpoledne jsme se tam setkali čtyři procházející a všichni jsme se nad tímto stavem pozastavovali,“ říká Milena Řehořková, která bydlí v jednom z domů největšího chrudimského sídliště.

Brloh jednoho ze zdejších výtečníků na zastávce městské hromadné dopravy.  Foto: Chrudimské noviny

Vrchní strážník Městské policie Chrudim Lukáš Dvořák v reakci na to ale slibuje, že se jeho muži a ženy v uniformách na lokalitu zaměří a pokusí se neutěšenou situaci vyřešit. „Předám podnět strážníkům, kteří se na uvedené místo podívají a pokusí se věc vyřešit,“ tvrdí Dvořák a slibuje nápravu.

red

Reklama

Obrázek uživatele platek
#2037 platek 4. Září 2014 - 2:12
Ood čeho pak tedy je na městě zřízena prevence kriminality a sociálka? Neměli by snad oni pracovat s lidmi bez domova? Co asi tak může MP dělat? Vyhodí je jinam vzhledem k tomu že bezdomovec je bez domova! Jinak članek moc aktuální neni protože bezdomovec na zastávce neni minimálně již týden.