Chrudimské noviny Když se zbytečně dohadujeme, kdo navrátí "lavičku neřesti" svému účelu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Když se zbytečně dohadujeme, kdo navrátí "lavičku neřesti" svému účelu

Do města chodím poměrně sporadicky, ale v poslední době jsem měl to štěstí, že jsem dvakrát "zabrousil" do Havlíčkovy ulice a odsud na nábřeží u Kateřiny, kde se nachází ona pověstná "lavička neřesti". Následně jsem si také přečetl diskusní příspěvek pisatele, který si říká Plátek a který na tohle téma uvedl, že místní lidé trpí přeludy, anebo si vymýšlejí, když tvrdí, že tuto lavičku pravidelně "okupují" mladí výrostci, alkoholici a feťáci, z kterých mají jednoduše strach.

Za prvé se v tomto případě nemohu ubránit dojmu, že se tradiční přispivatel a častý kritik článků našich novin zvaný Lolipop přejmenoval na Plátka (soudě podle úřednické hantýrky, která se vymyká hovorové češtině), a za druhé, že zkrátka nemluví pravdu, protože jsem šel sice jen dvakrát kolem uvedené lavičky, ale pokaždé na ni byl otřesný pohled. Poprvé to bylo asi hodinu před polednem a podruhé zhruba ve 14 hodin, pokaždé tedy za bílého dne a obrázek byl vždy stejný - na lavičce, která je skryta za keřem, se rozvalovali tři až čtyři značně opilí "exoti", všude kolem sebe měli poházené vajgly od cigaret a rozlité pivo po zemi, jednou se dokonce jeden z nich povaloval na zemi on sám. A kolem této podivné sešlosti obcházeli v uctivém oblouku kolemjdoucí občané nebo maminky s kočárky.

Je to sice jen letmá zkušenost, ale koresponduje s tím, co tvrdí obyvatelé okolních domů, kterým se Plátek tak bezostyšně vysmívá a jimž radí, že když jim hlučící osazenstvo lavičky vadí, ať si zavřou okna, protože je lavička k sezení určena. V tom máš, milý Plátku, jistě pravdu - lavička je určena k sezení, ale k odpočinkovému, nikoli k tomu, aby se na ní lidé za pravého poledne "zrubali do němoty", váleli se po ní a polévali ji pivem. Navíc na takovém místě, které jako jedno z mála v centru města nabízí příjemné posezení u řeky. A pokud ti, Plátku, vadí, že o této situaci píšeme a tvrdíš v této souvislosti, že kritizujeme, aniž přicházíme s nějakým řešením, potom si trošičku pleteš "dojmy a pojmy" v tom, kdo jaké úkoly ve společnosti má. Tedy, kdo má na tyto nešvary upozornit a kdo je naopak má uvést do pořádku. Kdo je tedy teď na tahu? Na to si, prosím, odpovězte každý sám.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele platek
#2045 platek 8. Září 2014 - 7:30
Románku :-D, jak říkám, takhle může plácat každy. Když už jste tam byl, chtělo to nějaké to foto, jinak je to opět jenom plácnutí do větru. Já si myslím, že ty vaše rádoby noviny nemají prostě o čem psát a tak hledají jen problémy, vzhledem k tomu, že budou volby mě to ani nepřekvapuje.Já tam šel včera okolo asi pětkrát a nebyl tam nikdo :-D
Obrázek uživatele Corvus corax
#2046 Corvus corax 8. Září 2014 - 8:32
Cho cho, platek a jeho kydy :-D Poslechni, plátku, ty máš nějakýho času prudit a vlastně nic kloudnýho neříct. Nicméně, měl by sis dávat větší pozor, když se loguješ ze novin. Městem jde fáma, že v ulici Svatopluka Čecha není jen školka ;)
Obrázek uživatele Marsed
#2048 Marsed 9. Září 2014 - 19:10
Hezký večer, trošku budu lobovat za plátka, proč by si nemohl občan chrudimska rýpnout a napsat kritiku, když chrudimské noviny tohle dělají velmi často a rádi, na starostu, ale i na krizové na Měú a další, on pan Valenta bude vědět, o čem mluvím. Co takhle odpovědět lidem, když písemně řeknou svůj negativní názor, na cokoliv....ono je to o tom, že odpovídáte jen na to, co se Vám hodí, když je to kritika, buďto mlčíte, nebo napíšete výjimečně nesmysl. Co takhle odpovědět i těm, co s Vámi nesouhlasí!!!! A o tom to je.........ne jen kritizovat "plátka" a další...přece je nás víc..tak do toho :-)Tohle Vám jde..:-) p.Valenta "sekventuje", ja sdílím a formuluji svůj názor :-))))) on bude vědět, co tím myslím...protože já jsem Čech!!...Hezký večer všem ;-) Ještě malá vsuvka, p. Valenta se pod článek podepíše, proč ostatní ne???? Jako občan Chrudimi bych chtěla znát jméno toho, kdo píše článek do těchto novin, nebo to není možné??? Díky za odpověď...snad se jí dočkám :-)
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#2049 Roman Zahrádka 9. Září 2014 - 22:46
Marsed: Hezký večer, trošku budu lobovat za plátka, proč by si nemohl občan chrudimska rýpnout a napsat kritiku, když chrudimské noviny tohle dělají velmi často a rádi, na starostu, ale i na krizové na Měú a další, on pan Valenta bude vědět, o čem mluvím. Co takhle odpovědět lidem, když písemně řeknou svůj negativní názor, na cokoliv....ono je to o tom, že odpovídáte jen na to, co se Vám hodí, když je to kritika, buďto mlčíte, nebo napíšete výjimečně nesmysl. Co takhle odpovědět i těm, co s Vámi nesouhlasí!!!! A o tom to je.........ne jen kritizovat "plátka" a další...přece je nás víc..tak do toho :-)Tohle Vám jde..:-) p.Valenta "sekventuje", ja sdílím a formuluji svůj názor :-))))) on bude vědět, co tím myslím...protože já jsem Čech!!...Hezký večer všem ;-) Ještě malá vsuvka, p. Valenta se pod článek podepíše, proč ostatní ne???? Jako občan Chrudimi bych chtěla znát jméno toho, kdo píše článek do těchto novin, nebo to není možné??? Díky za odpověď...snad se jí dočkám :-)
Vážená občanko Chrudimi, dovolte, abych se zeptal protiotázkou - jaké je Vaše ctěné jméno? Děkuji předem za odpověď. A zároveň Vám i odpovím - každý, kdo má tu potřebu, může napsat v souladu s pravidly psaní komentářů jakoukoliv kritiku k článkům Chrudimských novin, kterou přirozeně vítáme a respektujeme. A pokud jde o redakční materiály opatřené zkratkou, jde o kolektivní dílo, což jsme vysvětlovali už několikrát. Toliko odpověď na Vaši otázku. A ani jste nemusela dlouho čekat :-). Přeji Vám dobrou noc.
Obrázek uživatele Marsed
#2050 Marsed 10. Září 2014 - 6:08
Jsem trošku zmatená, nejen za tu rychlost, ohledně odpovědi. Jak se někdo může ptát na mé ctěné jméno, když sám se nepodepíše. Že by šlo opět o kolektivní dílo? A kolik takový Váš kolektiv čítá lidí? Ptám se, protože u některých Vašich článků bych tipovala velmi mnoho...není pravidlem, že čím víc hlav, tím kvalitnější výplod :-) Občas vážně není na škodu více informovanosti, než něco vypustím mezi lidi. Přeji krásný den.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#2051 Jakub Valenta 10. Září 2014 - 7:01
Jak pan Zahrádka, tak pan Valenta se pod své diskusní příspěvky podepisují. On je opravdu trochu rozdíl mezi diskusí s člověkem, jehož jméno znám a diskusí s pseudonymním sprosťákem, hrubiánem, nebo jednoduše pseudonymem. Pan Valenta je jen hloupý novinář, takže ty Vaše narážky opravdu nechápe. Zkuste být konkrétnější a zkuste se také podepsat ;) V každém případě, díky za slušnou reakci. P.S. Kdo tvoří redakci zjistíte snadno zde - http://chrudimskenoviny.cz/kontakty
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#2052 Roman Zahrádka 10. Září 2014 - 7:06
Marsed: Jsem trošku zmatená, nejen za tu rychlost, ohledně odpovědi. Jak se někdo může ptát na mé ctěné jméno, když sám se nepodepíše. Že by šlo opět o kolektivní dílo? A kolik takový Váš kolektiv čítá lidí? Ptám se, protože u některých Vašich článků bych tipovala velmi mnoho...není pravidlem, že čím víc hlav, tím kvalitnější výplod :-) Občas vážně není na škodu více informovanosti, než něco vypustím mezi lidi. Přeji krásný den.
Vážená dámo, za Vaši zmatenost skutečně nemohu, ale pod svůj komentář jsem se jako vždy podepsal celým jménem, což jste nejspíš nepostřehla. Na Vaše jméno jsem se ptal proto, že sama něco takového od nás striktně vyžadujete a přitom se schováváte za anonym, takže nevím, s kým tu vlastně diskutuji... Přeji Vám proto klidnou mysl a více uvážených a přínosnějších komentářů. Užívejte krásného dne!
Obrázek uživatele Marsed
#2059 Marsed 12. Září 2014 - 12:51
.....Kritizovat, to znamená usvědčit autora, že to nedělá tak, jak bych to dělal já..............kdybych to uměl. Karel Čapek ...velmi poučné....hezký celý den :-)