Chrudimské noviny Spojnici mezi Chrudimí a Slatiňany čeká snížení maximální povolené rychlosti z devadesáti na sedmdesát

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Spojnici mezi Chrudimí a Slatiňany čeká snížení maximální povolené rychlosti z devadesáti na sedmdesát

Chrudim - Spojnice mezi Chrudimí a blízkými Slatiňany dozná v nejbližší době velkých změn. Kromě napojení na polní cestu, která by měla spojit město s místní částí Říště, se objeví při výjezdu z města za dopravní značkou se jménem Chrudimi i velká černá sedmdesátka. Právě na takovou rychlost zde totiž bude omezena jízda dopravních vozidel.

Silnice je přitom dějištěm častých dopravních nehod, které si dokonce vyžádaly i několik lidských životů. Důvodem je za prvé fakt, že tady většina šoférů maximální povolenou rychlost, kterou je devadesátka, absolutně nerespektuje, a také skutečnost, že na silnici se napojuje řada vedlejších komunikací. Jde třeba o výjezd z místní části Píšťovy nebo z lokality zahrádkářské kolonie.

Povolenou devadesátku mezi Chrudimí a Slatiňany dodržuje jen málokdo.  Foto: Chrudimské noviny

Také proto se nyní Ředitelství silnic a dálnic rozhodlo maximální povolenou rychlost snížit na avizovaných sedmdesát. Snížení rychlosti se ale neobejde bez patřičných úprav. Vzniknout zde musí například nové pruhy, vjezdové brány a také ostrůvky pro chodce, kteří mají dnes nemalý problém frekventovanou silnici vůbec přejít. Ke změnám by mělo dojít také v souvislosti s dokončovanou první částí budovaného obchvatu města Chrudim.

red

Reklama

Obrázek uživatele to je jedno
#2056 to je jedno 11. Září 2014 - 9:45
To už si dělají z lidí srandu, jak můžou vymyslet takovou hovadinu... časté nehody? bych tedy neřekl (samozřejmě tu byly nějaké smrtáky ale pouze z lidské blbosti a ne kůli tomu že by silnice byla nepředhlená)... nejenže Chrudim ucpaná a člověk jí projíždí půl roku ale teď se přidá úsek na kterém se dalo apoň jet normálně... silnice v této části je bezpěčná a široká tak nevidím jediný pádny důvod proč tu mít 70km/h... a pokud nějaký ktetén tu jezdil více než 90kou tak tu bude činit nadále nepojede 70 ale 90... tento návrh je na kriminál :) to je na petici za zachování rychlosti.. lidi probuď te se !!!
Obrázek uživatele abcde
#2058 abcde 11. Září 2014 - 15:17
Také jsem proti! Myslím, že silnice I. třídy by měla sloužit pro rychlou dopravu a ne aby na ní byly vyústěny příjezdové komunikace od všech okolo ležících staveb. K tomu by měly sloužit obslužné komunikace. Tímto se degraduje kvalita dopravy, snižují rychlostní limity, posunují značky začátek obce... Od Markovic až za Slatiňany pojedeme omezenou rychlostí....blahopřeji, alibisti