Chrudimské noviny Nový systém placení v krytém bazénu budí rozpaky, je překombinovaný a navíc zdražil vstupné do sauny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nový systém placení v krytém bazénu budí rozpaky, je překombinovaný a navíc zdražil vstupné do sauny

Chrudim - Nový způsob odbavování návštěvníků krytého bazénu zavedly v minulých dnech Sportovní areály města Chrudim. Slibují si od něj především rychlejší a efektivnější platby. Dalším plusem má prý být i eliminace těch, kdo by snad chtěli využít služeb bazénu a sauny bez zaplacení stanoveného poplatku. Někteří návštěvníci jsou ale z nového systému rozpačití a poukazují na jeho zbytečnou složitost a nepraktičnost.

„Pokud chci chodit do bazénu opakovaně třeba v nedalekých Pardubicích, koupím si permanentku, dají mi čip, s ním přijedu na parkoviště, otevře se mi závora, jdu k turniketu, projdu, otevřu skříňku, koupu se, odcházím přes turniket a odečte se mi z čipu příslušná částka, zůstatek kreditu vidím na displeji,“ popisuje svoji zkušenost s obdobným systémem v krajském městě jeden z čtenářů Chrudimských novin, který si nepřeje být jmenován. A jak to funguje nyní v Chrudimi? „Jestliže chodím do bazénu opakovaně zde, koupím si kartičku, na ni mi nabijí kredit, zaplatím navíc zálohu, kterou mi vrátí, až vrátím kartičku, poté si kartičku vezmou, načtou z ní kredit, vydají mi čip, ale musím opět zaplatit zálohu 50 korun, potom si jdu pro zámek od skříňky. S sebou si musím vzít jak kartičku, tak čip a zámek. Když odcházím přes turniket, vracím čip, dostávám zpět zálohu. Skoro si myslím, že by bylo lepší vrátit starý systém, protože ten nový je podle mého dost překombinovaný,“ zamýšlí se Chrudimák.

Je nový systém placení za služby v krytém bazénu nedomyšlený?  Reprofoto: Chrudimské noviny

Podle vedení Sportovních areálů města Chrudim umožňuje ale prý nový systém velkou variabilitu práce se vstupným. V současnosti prý dochází k dolaďování cen, což se nelíbí třeba pravidelným uživatelům sauny. Těm se totiž oblíbená kratochvíle podle všeho pořádně prodraží a na výhody, které plynuly z ročních permanentek, mohou zapomenout. Údajného příliš levného vstupného do sauny si bylo vědomo i vedení sportovišť. Proč tedy jejich cenu nezvedlo už dříve? Náhlé zvýšení cen, které šéf společnosti Luděk Marousek omlouvá srovnáním s republikovým průměrem, je tak pro mnohé sportovce doslova šokem. Nově totiž bude možné vyúčtovat a strhnout z předplacené karty i jednotlivé minuty, které návštěvník bazénu nebo sauny strávil při vodních radovánkách navíc. Odpadne tak údajné dohadování pokladních s nespokojenými uživateli, kteří prý odmítali platit za překročený časový limit, jenž si předem zaplatili.

Novému systému neunikla ani venkovní plovárna.  Foto: Chrudimské noviny

„Podobné zvěrstvo nainstaloval ředitel sportovišť na vchod venkovního bazénu. Praxe je taková, že si koupíte u vchodu kartičku s čárovým kódem a vstupenku, otočíte se metr za sebe, tam čeká druhý člověk, půjčí si od vás kartičku, vloží ji do čtečky, vy projdete turniketem, a on vám kartičku podá přes turniket do ruky. Dřív jedna paní prodala vstupenku a bylo,“ popisuje běžnou praxi u venkovního koupaliště další z návštěvníků.

Šéf Městských sportovišť si změny pochvaluje. Zlepší snad hospodaření společnosti?  Foto: Chrudimské noviny

Nakolik se nový systém osvědčí do budoucna a přinese městské společnosti tolik potřebné finance do jejího rozpočtu, není zatím jasné. Podle rozhořčených návštěvníků se ale dosud s moc velkým nadšením nesetkal. Vedle navýšení ceny vstupného do sauny jim třeba vadí i zbytečně velkoryse pojatá nová recepce v krytém plaveckém bazénu, která je podle nich v porovnání s poskytovanými službami zbytečným a drahým luxusem.

red

Reklama

Obrázek uživatele bafina
#2054 bafina 10. Září 2014 - 8:18
No to mi ani neříkejte, že ten "blbinec" co je na vstupu u plovárny zavedli i do krytého bazénu. A já si naivně myslela, že když se změní systém v krytém bazénu, zbavíme se konečně toho na plovárně. Copak nikdo nebyl v jiném aquaparku? Přijdu tam k pokladně, zaplatím za předpokládaný čas, dostanu na ruku čip a když odcházím tak případné přetažení doplatím. Abych s tím samým čipem otevřela/zavřela skříňku a mohla si na něj koupit kafe, to už bych od chrudimského bazénu snad ani neočekávala.
Obrázek uživatele Bleeer
#2055 Bleeer 10. Září 2014 - 19:33
Nejsem pravidelným návštěvníkem plaveckých center, ale do místního bazénu chodím od té doby, co byl postaven. Nejen, že vypadá a funguje prakticky stále stejně, jako před téměř čtvrt stoletím, ale ještě mi připravil nevšední zážitek. To když jsem se letos v létě vydal do plaveckého bazénu v Luhačovicích - světe div se, fungovalo to tam přesně, jak píše "bafina" - u vstupu turniket, obsluha vydala náramek s čipem, kterým se odemkla skříňka(!) a ze kterého se při odchodu vypočetla cena mého pobytu. Neuvěřitelné! Připadal jsem si jako Kopčem, kterému poprvé ukázali oheň. O tom, že se tam dalo lehnout na lehátko u bazénu, či dokonce na střeše areálu, raději nepíši...