Chrudimské noviny Jiří Stuna: "Do voleb zbývají čtyři týdny a městská rada by se už neměla pouštět do žádných zásadních rozhodnutí"

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Jiří Stuna: "Do voleb zbývají čtyři týdny a městská rada by se už neměla pouštět do žádných zásadních rozhodnutí"

Chrudim - Lídr kandidátky České pirátské strany Jiří Stuna vyzval dosluhující městskou radu, aby s ohledem na blížící se termín komunálních voleb nepřijímala už žádná zásadní rozhodnutí, především prodeje městského majetku, vypisování nových výběrových řízení či zadávání jakýchkoliv studií a přenechala toto rozhodování na nově zvoleném zastupitelstvu.

"Některé poslední kroky městské rady mi totiž připomínají spíše předvolební kampaň za peníze nás daňových poplatníků, než vážně zamýšlené kroky radnice. Stačí připomenout zmatečné zadání architektonické soutěže na novou sportovní halu, v němž se mimo jiné zcela zapomnělo na potřeby stolního tenisu, který tu má tradičně desítky let své zázemí, a další nedorazy. Jakoby to bylo těsně před volbami spíchnuto horkou jehlou, jen aby se ukázalo, že se něco pro Chrudim dělá. Přitom je každému jasné, že je přestavba haly za desítky milionů během na dlouhou trať a že nemusí být v příštím volebním období vůbec realizována," míní Jiří Stuna.

Ten také zpochybňuje rozprodávání některého městského majetku. "Zejména mi vadí, že se město zbavuje majetku, který by se nechal smyslupně využít, například objekt bývalé školní družiny a školky na Palackého třídě, kde by mohly vzniknout přestavbou domu sociální byty, které by se do rázu této ulice hodily. Místo toho ale město s prodejem tohoto objektu vyloženě spěchá a tím připravuje městskou kasu naprosto zbytečně minimálně o statisíce korun. Navíc mám za to, že si město s ohledem na své zadlužení nemůže dovolit žádnou výstavbu bytových domů a tady se jeden přímo nabízí," poukazuje lídr chrudimských Pirátů.

Stunovi na rozprodávání městských domů rovněž vadí, že město nedozoruje, co se s nimi po prodeji děje. "Mám tím na mysli zpustlý objekt v Poděbradově ulici. Ten se v loňském roce prodával proto, že dělal Chrudimi ostudu. A teď? Dělá ji dál. Vyjma toho, že si na něm radnice vymínila zachování pamětní desky na Karla Pippicha, se už dál o osud tohoto domu nijak nezajímá. Hlavně, že jsme se ho pod cenou rychle zbavili a že vina za jeho katastrofální stav nepadá na hlavu radnice. Prostě podle hesla - já nic, já muzikant," dodává Stuna. "Už proto by se městská rada neměla v posledních čtyřech týdnech, které do voleb zbývají, pouštět do žádných takových transakcí," uzavírá lídr České pirátské strany v Chrudimi.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele platek
#2072 platek 18. Září 2014 - 17:24
Hlavně že se o strážníkovi bude psát v novinách. Toto není nic jiného než předvolební kkampaň. A jediný kdo děla sliby ktere potom stejně nesplní ale hlavně se dostat ke koritum je tento strážník :-) komediant a podle mého názoru tak trochu na hlavu. Ale fandim mu protoze se potom budeme všichni hezky bavit a veřim že i Chrudim se dostane do televize :-D
Obrázek uživatele Troublemaker
#2074 Troublemaker 18. Září 2014 - 22:11
Bože, to je duševní gigant. Tohohle na radnici, k němu Málka, Lichtenberga a par lidí co jsou dnes ANO, vcera VV a co byli předevčírem uz si sami nemůžou vzpomenout ... a budeme v hlavních zprávách
Obrázek uživatele Jirka Stuna
#2081 Jirka Stuna 20. Září 2014 - 8:12
Nemám ambice dělat Chrudimského starostu, to že vedu v diskuzích mě vyhovuje jen z toho důvodu, že to může některé lidi donutit podívat se na náš program a začít nás byť jako malou stranu začít brát vážně. Tento účel to jistě splňuje. Jinak jsem za tuto zkušenost velmi rád. Vidím jak se dá snadno manipulovat s veřejným míněním, jak dokáží média z někoho udělat boha nebo úplného pitomce. Jak náš národ snadno podléhá předsudkům. Je to prostor pro zbabělce, kteří se vám nedokáží postavit čelem a místo toho onanují na různých anonymních diskuzích. Snadno odhalíte psychopaty bytostně toužící po moci. Chci to zkusit, ale nehodlám se tím nechat semlít. Přeji to Pirátům, ale osobně to beru s nadhledem. Netoužím po moci. Když dostanu důvěru voličů, tak za ně budu bojovat ze svou buldočí vytrvalostí, když ne, tak se budu věnovat rodině, práci, včelám,...... aktivit mám dost. Nejsem ani dokonalý řečník ani bezcharakterní lhář, budu dělat spousty chyb, ale budu pracovat čestně! Když nebudu moci pracovat podle svého svědomí, tak z politiky odejdu, tolik po moci netoužím, abych se zaprodal a přizpůsobil. Máme takové politiky jaké si zasloužíme.
Obrázek uživatele Troublemaker
#2083 Troublemaker 20. Září 2014 - 12:52
Tak to radši těm včelám...
Obrázek uživatele Jirka Stuna
#2090 Jirka Stuna 22. Září 2014 - 10:00
Beru tvůj názor na mne Honzo na vědomí, jen mne mrzí, že jsi mi to neřekl do očí, příležitosti byly....