Chrudimské noviny Městské zastupitelstvo bude za týden schvalovat do funkce i nového vrchního strážníka Lukáše Dvořáka

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Městské zastupitelstvo bude za týden schvalovat do funkce i nového vrchního strážníka Lukáše Dvořáka

Chrudim - Za týden zasedne po prázdninové přestávce poprvé městské zastupitelstvo a zároveň také naposledy v tomto volebním období. Na programu by mělo přitom mít hned 30 bodů, které se místní politická elita chystá rozlousknout ještě v době před komunálními volbami. Jedním z nich je i schválení nového vrchního strážníka, kterým se s největší pravděpodobností stane Lukáš Dvořák.

O pozici ve vedení chrudimské městské policie se přitom neucházel sám. Celkem se přihlásilo pět lidí. Šlo o Zdeňka Horáka z Dolní Rovně, Chrudimáka Michala Křibského, Jiřího Němce z Nasavrk, Petra Zlesáka z Roztok a konečně o Lukáše Dvořáka, který je sousedem starosty Petra Řezníčka (SNK-ED). Bydlí totiž stejně jako on na Jungmannově nábřeží v Chrudimi.

Ještě před vypsáním oficiálního výběrového řízení se však objevily hlasy, že jde v tomto případě pouze o formalitu, která je doslova ušita na míru právě Dvořákovi. Ten měl být „černým koněm“ starosty Řezníčka poté, co bývalý vrchní strážník Josef Kudrnka odstoupil údajně ze zdravotních důvodů. Kuloáry se však šíří informace, že šlo spíše o jiné důvody, které Kudrnkovi nakonec zlomily vaz ve vedení chrudimské městské policie.

Oficiální požadavky na nového vrchního strážníka však byly jasné. Uchazeč měl splňovat předpoklady bezúhonnosti, spolehlivosti, zdravotní způsobilosti. Disponovat měl též středním vzděláním s maturitní zkouškou. Jeden z kandidátů si přitom právě maturitu dodělával v minulých letech na místní Střední zemědělské škole. Nakolik jsou městskému strážníkovi platné osevní postupy a řidičský průkaz na traktor, zůstává záhadou. Dále byl požadován řidičský průkaz skupiny B, zbrojní průkaz a vzhledem k manažerskému charakteru obsazovaného pracovního místa alespoň tříletá praxe v pozici strážníka obecní nebo městské policie, což je naprosté minimum praxe.

Starosta města Petr Řezníček později vyzval tajemnici výběrové komise Jitku Kandusovou, aby doplnila výběrové řízení o požadavek zpracování koncepce rozvoje Městské policie v Chrudimi. Stalo se tak 16. července a jako termín odevzdání elaborátu byl stanoven první srpen. V doslova vražedném termínu odevzdali své práce všichni uchazeči, až na Zdeňka Horáka, který proto z výběrového řízení odstoupil. Finální souboj tedy mezi sebou svedli „čtyři mušketýři“ a vítezně z něj vyšel Lukáš Dvořák. Na závěr ještě připomeňme, že ve výběrové komisi nezasedl žádný odborník na bezpečnostní politiku, pokud v to nepočítáme strážníka Jaroslava Hlavinku.

red

Reklama

Obrázek uživatele platek
#2095 platek 24. Září 2014 - 14:01
Měl bych dotaz na redakci. Píšete, že jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Chrudimské noviny a.s. zakázáno. Co vám tedy dává právo zveřejnňovat fotky ke článkům z jiných médií jako Facebook atd, bez souhlasu?
Obrázek uživatele Corvus corax
#2096 Corvus corax 24. Září 2014 - 16:49
Hezkej pokus, mišánku :) "Že s více jak 10 miliardami soukromých fotografií je Facebook na prvním místě mezi aplikacemi sloužícími ke sdílení fotografií. Při souhlasu s Facebook Privacy Policy souhlasíte s tím, že se zříkáte veškerých práv, fotografie tedy mohou být volně použíty."
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#2097 Roman Zahrádka 24. Září 2014 - 19:02
Corvus corax: Hezkej pokus, mišánku :) "Že s více jak 10 miliardami soukromých fotografií je Facebook na prvním místě mezi aplikacemi sloužícími ke sdílení fotografií. Při souhlasu s Facebook Privacy Policy souhlasíte s tím, že se zříkáte veškerých práv, fotografie tedy mohou být volně použíty."
Musím reagovat na nepravdivý příspěvek Plátka - Facebook (fb) není narozdíl od Chrudimských novin žádné zpravodajské médium, nýbrž sociální síť, která je mimo jiné určena ke sdílení fotografií. Jak správně poznamenává čtenář Corvus corax, při uzavření smluvních podmínek s fb se zříkáte veškerých autorských práv a vše, co zde tzv. vyvěsíte, mohou ostatní volně sdílet a používat, tedy i fotografie, včetně těch Plátkových :-).