Chrudimské noviny V Michalském parku dochází k prořezu zeleně, v dopoledních hodinách jím chodec nemá šanci projít

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

V Michalském parku dochází k prořezu zeleně, v dopoledních hodinách jím chodec nemá šanci projít

Chrudim - Už více než týden dochází v Michalském parku k úpravě zeleně. Specializovaná firma zde ořezává stromy a keře, větve se povalují všude po zemi a mnohé kupy začínají být vyšší než dospělý člověk. Úklid zde ale poněkud vázne.

Přestože je Michalský park dlouhodobě lokalitou, která se může pyšnit stromy s nejzanedbanější zelení ve městě, současný stav, kdy je park uzavřený a Novým městem zní motorové pily, není o mnoho lepší. Mnohé hromady větví a listí totiž začínají už ve vlhkém počasí zahnívat a k hluku se přidává nepříjemný zápach.

Využila radnice varovných SMS? Informovat své občany, že v dopoledních hodinách, kdy v parku řádí dřevorubci, bude tento pro chodce uzavřen, se podle všeho město nenamáhalo. Lidé tak musí park obcházet, protože o uzavírce oblíbené zkratky se dozvídají až z papírku umístěného na provizorní mříži. Rovněž web a facebook města mlčí, tudíž není jasné, kdy práce skončí a park bude uveden do původního stavu.

red

Reklama

Obrázek uživatele P.Orka
#2093 P.Orka 24. Září 2014 - 10:42
Myslím, že je naprosto v pořádku, že je park během těchto prací uzavřen. Přece jen je velké nebezpečí úrazu. No a Chrudimák se o tom dozví zde na stránkách jeho oblíbených Chrudimských novin. Rozhodně je to alespoň aktuální informace a ne ta v rubrice Den v obrazech, kde je informace, že 28. května byly na trhu k dostání pěkné květáky...
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#2094 Jakub Valenta 24. Září 2014 - 11:51
Noviny měly nedávno výpadek, takže novější zprávy zkrátka zmizely. S nimi i fotogalerie, dny v obrazech a další. Psali jsme o tom.