Chrudimské noviny Podle zastupitele Luďka Vlka mizí z Resselova náměstí dlažební kostky, starosta Řezníček slíbil nápravu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Podle zastupitele Luďka Vlka mizí z Resselova náměstí dlažební kostky, starosta Řezníček slíbil nápravu

Chrudim - Poslední zasedání městského zastupitelstva před komunálními volbami bylo nezvykle klidné. Přesto závěrečná diskuse vybičovala k aktivitě i takové zastupitele, kteří obvykle pouze sedí na svém místě a mlčí. Jedním z nich byl třeba Luděk Vlk ze Strany svobodných občanů.

Zastupitel Vlk je povoláním bankovní úředník a věrný souputník lídra Svobodných Petra Lichtenberga. Na kandidátce do komunálních voleb ho však letos přeskočili straničtí kolegové a nesmlouvaví kritici radniční koalice jako Josef Lebduška a Josef Káles mladší.

Co se Vlkovi nelíbilo, že porušil bobříka mlčení a zapojil se do všeobecné rozpravy? „Rád bych upozornil na uvolněné dlažební kostky na Resselově náměstí. Chodím denně kolem do práce a občas se mi podaří uvolněnou kostku zatlačit zpět. Jedná se především o místa u kašny a pak také pře budovou pošty. Před poštou navíc nejsou dlažební kostky poskládány tak, jak by měly a netvoří obrazce jinde obvyklé. Divím se, že město převzalo opravu, která zde proběhla, protože jde o nekvalitně odvedenou práci v samotném centru našeho krásného města,“ popisuje Vlk destrukci dlažby doslova pár kroků od kanceláře starosty a všech místostarostů. Ani jeden z nich si ale nevšiml, že kostky z okolí morového sloupu zároveň i mizí. Také na tuto skutečnost zastupitel Vlk upozornil. Podobně je na tom prý i dláždění ve Štěpánkově ulici.

Starosta města Petr Řezníček (SNK-ED) slíbil předat celou věc Technickým službám Chrudim, které by měly zajistit nápravu. Jak zabrání mizení dlažebních kostek přímo v srdci našeho města, které je pod dohledem několika kamer městské policie, však už starosta nezmínil.

red

Reklama

Obrázek uživatele Troublemaker
#2117 Troublemaker 1. Říjen 2014 - 11:03
No vidíte... nepromluví, ale kostky zatlačuje. Káles s Lebduškou mají sice keců dost, ale zdalipak budou v zatlačování kostek stejně agilní? :-)
Obrázek uživatele Ivča
#2118 Ivča 2. Říjen 2014 - 11:02
Děkuji výše uvedenému za půlhodinku smíchu, moc mě to pobavilo :)))
Obrázek uživatele Věra Nevečeřalová
#2121 Věra Nevečeřalová 4. Říjen 2014 - 10:02
...houby kostky, lidi zmizeli!
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2122 Tomáš Velendorf 4. Říjen 2014 - 11:28
To ano a nejen z Resslova nám, ale kam se vlastně poděli:)?
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#2123 Roman Zahrádka 4. Říjen 2014 - 11:55
Tomáš Velendorf: To ano a nejen z Resslova nám, ale kam se vlastně poděli:)?
Pokud jde o lidi, tak ti se ztratili do supermarketů na okraji města. Chrudimské centrum, stejně jako většina center v jiných městech, už dávno ztratilo na svém významu. Uplatnění zde najdou maximálně kvalitní služby a specializované obchody. A spolu s nimi kultura a akce s ní spojené, aby centrum mohlo dál plnit alespoň roli místa vhodného pro setkávání lidí. Taková je zkrátka doba a vývoj...
Obrázek uživatele koala
#2124 koala 4. Říjen 2014 - 17:49
No a právě na to setkávání lidí má recept ve volebním programu Roman Málek. Na svém billboardu na zkrachovalé hospodě jeho přítele Lockra nám nabízí, že oživí centrum. A musíme si přiznat, přátelé, že tomu tak je. Náměstí plné ojetých aut či cyklistů je ten správný lék. Sice je trochu nepříjemné, že od těch rachotin smrdí celé město a od cyklistů zase pomočená Kostelní ulička, je pravda, že ještě žádný cyklista si ve specializovaných obchodech nic nekoupil ... kam by to taky dal, když jede na kole, že? Ani řidiči ojetin příliš zlato, kožichy a obrazy nekupují, ale zase náměstí je jich plné. V restauracích si oběd dát nemohou, cyklisti před závodem nejedí a po závodě mají tatranku a jonťák. Nechte taky kolo za čtyřicet tisíc opřené u hospody. Automobiloví závodníci jsou na tom stejně, po dojezdu se v centru Chrudimě nezdržují a pádí do rodného městyse na chlazenou dvanáctku. Je také pravda, že se tam my chrudimáci moc nesetkáváme, ale aspoň se zase v našem krásném městě setkávají cyklističtí a automobiloví přátelé z celé republiky. Jenom mě nenapadá, co z toho máme.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#2125 Jan Navrátil 4. Říjen 2014 - 21:17
koala: No a právě na to setkávání lidí má recept ve volebním programu Roman Málek. Na svém billboardu na zkrachovalé hospodě jeho přítele Lockra nám nabízí, že oživí centrum. A musíme si přiznat, přátelé, že tomu tak je. Náměstí plné ojetých aut či cyklistů je ten správný lék. Sice je trochu nepříjemné, že od těch rachotin smrdí celé město a od cyklistů zase pomočená Kostelní ulička, je pravda, že ještě žádný cyklista si ve specializovaných obchodech nic nekoupil ... kam by to taky dal, když jede na kole, že? Ani řidiči ojetin příliš zlato, kožichy a obrazy nekupují, ale zase náměstí je jich plné. V restauracích si oběd dát nemohou, cyklisti před závodem nejedí a po závodě mají tatranku a jonťák. Nechte taky kolo za čtyřicet tisíc opřené u hospody. Automobiloví závodníci jsou na tom stejně, po dojezdu se v centru Chrudimě nezdržují a pádí do rodného městyse na chlazenou dvanáctku. Je také pravda, že se tam my chrudimáci moc nesetkáváme, ale aspoň se zase v našem krásném městě setkávají cyklističtí a automobiloví přátelé z celé republiky. Jenom mě nenapadá, co z toho máme.
Dobře a trefně napsané :)