Chrudimské noviny Kavárna provozovaná Chrudimskou besedou nakoupí novou vzduchotechniku za téměř 70 tisíc korun

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kavárna provozovaná Chrudimskou besedou nakoupí novou vzduchotechniku za téměř 70 tisíc korun

Chrudim - Kavárna Kafe v galerii, která od počátku své existence v prostorách bývalého kabinetu ex libris čelí tvrdé kritice Strany svobodných občanů, bude potřebovat novou vzduchotechniku. Žádostí o její nákup se teď zabývali městští radní, kteří se sešli naposledy před komunálními volbami.

Kritika, jíž se netají především lídr Svobodných Petr Lichtenberg, se týká faktu, že město prostřednictvím své organizace, kterou je v tomto případě Chrudimská beseda, vytváří konkurenci místním podnikatelům. Podle Svobodných by tak radnice neměla provozovat žádné kavárny, ubytovací zařízení ani podobné podniky, které sice vytvářejí zisk, směřující někdy i do městské kasy, ale zároveň umožňují nastavit vedení radnice takové podmínky, o nichž si běžný podnikatel v centru města může nechat jen zdát.

Nyní si chce Chrudimská beseda pořídit vzduchotechniku do Kafe v galerii za téměř 70 tisíc korun. Stane se tak poté, co Hana Vránová, šéfka Finančního odboru MěÚ Chrudim, městským zastupitelům před týdnem vysvětlovala, proč je hospodaření Chrudimské besedy v červených číslech, a to kvůli předfinancování některých budoucích akci. Dluh by měl být přitom uhrazen v příštím roce. Jde tedy spíše o administrativní úkon, než o skutečné zadlužení Chrudimské besedy. Není proto žádným tajemstvím, že šéf Besedy Jiří Kadeřávek dostává za svou práci ve vedení organizace od města pravidelně odměny, přestože se v komunikaci s některými zastupiteli zrovna nepřetrhne. Městští radní rovněž schválili nový odpisový plán, jímž by se měla Chrudimská beseda řídit ještě v tomto roce.

 

red

Reklama

Obrázek uživatele slava
#2168 slava 9. Říjen 2014 - 22:02
Co taky můžete chtít od ODS, utratit i to, co nemají. Víte, kolik stál například kávovar do kavárny? 250.000,- Kč
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2176 Petr Lichtenberg 10. Říjen 2014 - 7:33
slava: Co taky můžete chtít od ODS, utratit i to, co nemají. Víte, kolik stál například kávovar do kavárny? 250.000,- Kč
Opravuji: kávovar La Marzocco, cena 196.000,- Kč. Od 1.2 2014 do 31.8.2014 - ztráta v hospodaření - 139.346,- Kč. A to ještě dost stálo vnitřní vybavení kavárny, v této chvíli nevím částku, zjišťuji. Tak takto se za naše peníze konkuruje místním živnostníkům (úplný paradox je, že město takto konkuruje místním živnostníkům i z jejich daní!), kteří to již tak mají dost těžké. Takto se chová tzv. pravice, mezi které se údajně ODS a SNK ED počítá? Je to vůbec normální? Dovolí si takto hospodařit soukromník? Posuďte a odpovězte si sami.
Obrázek uživatele koala
#2178 koala 10. Říjen 2014 - 8:47
Nádhera. Petr Lichtenberg, v zápalu boje opravuje svůj anonymní příspěvek (slava) svým občanským jménem. Proto miluju volby!
Obrázek uživatele Troublemaker
#2180 Troublemaker 10. Říjen 2014 - 9:00
koala: Nádhera. Petr Lichtenberg, v zápalu boje opravuje svůj anonymní příspěvek (slava) svým občanským jménem. Proto miluju volby!
Upřímně jsem se zasmál :-) No je to fuška mít dvě identity a nepomotat to
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2181 Petr Lichtenberg 10. Říjen 2014 - 9:29
Troublemaker: Upřímně jsem se zasmál :-) No je to fuška mít dvě identity a nepomotat to
Jak trapné, ubohý anonyme. Vždy se podepisuji pod svým jménem. Takovýmto odvážným anonymům se pouze usmívám.
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2183 Petr Lichtenberg 10. Říjen 2014 - 11:53
koala: Nádhera. Petr Lichtenberg, v zápalu boje opravuje svůj anonymní příspěvek (slava) svým občanským jménem. Proto miluju volby!
Milý koalo, to jste opravdu nepochopil, že jsem opravoval chybnou informaci uvedenou autorem příspěvku označeným "slava"?
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2184 Tomáš Velendorf 10. Říjen 2014 - 15:33
Petr Lichtenberg: Opravuji: kávovar La Marzocco, cena 196.000,- Kč. Od 1.2 2014 do 31.8.2014 - ztráta v hospodaření - 139.346,- Kč. A to ještě dost stálo vnitřní vybavení kavárny, v této chvíli nevím částku, zjišťuji. Tak takto se za naše peníze konkuruje místním živnostníkům (úplný paradox je, že město takto konkuruje místním živnostníkům i z jejich daní!), kteří to již tak mají dost těžké. Takto se chová tzv. pravice, mezi které se údajně ODS a SNK ED počítá? Je to vůbec normální? Dovolí si takto hospodařit soukromník? Posuďte a odpovězte si sami.
A já si do teď naivně myslel, že socialismus u nás skončil již skoro před 1/4 stoletím.
Obrázek uživatele slava
#2188 slava 10. Říjen 2014 - 19:48
Tomáš Velendorf: A já si do teď naivně myslel, že socialismus u nás skončil již skoro před 1/4 stoletím.
Jak je vidět, tak pod taktovkou Čechlovského neskončil.....