Chrudimské noviny Radní kývli na to, aby projekt rekonstrukce smuteční síně vytvořil sám autor tohoto chrudimského zařízení

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Radní kývli na to, aby projekt rekonstrukce smuteční síně vytvořil sám autor tohoto chrudimského zařízení

Chrudim - Poslední dokumenty ke schvalování stavebního povolení na rekonstrukci smuteční síně měli na stole městští radní. Souhlasili tak s tím, aby projektovou dokumentaci k plánované rekonstrukci vytvořil architekt nad jiné povolaný - Jan Třeštík z Pardubic.

Jan Třeštík je totiž autorem samotného návrhu smuteční síně v Chrudimi, která se v 80. letech začala stavět v lokalitě za hřbitovem u sv. Kříže. Od té doby se na budovu prakticky nesáhlo a probíhaly zde pouze udržovací práce. Čas a nedostatečné investice se na jejím stavu negativně podepsaly a město proto přikročilo k plánování její rekonstrukce. Ještě před komunálními volbami tak radní schválili projektovou dokumentaci, kterou Třeštík využívaje svého autorského práva ke stavbě vytvořil. Architekt přitom městu předložil nabídku na provedení projektové dokumentace stavby za více než 600 tisíc korun. Ta je prý nižší hned o celých 30 procent, než ceníkové ceny za obdobné práce.

Obnovu a rekonstrukci zanedbané budovy využívané k rozlučkovým obřadům přitom naplánovalo město už loni v květnu. Tehdy se také žádost o její rekonstrukci objevila v Desateru problémů města. Jaké však budou priority nové koalice po volbách, je nyní ve hvězdách. Je proto možné, že se projekt rekonstrukce smuteční síně opět odloží k ledu, jak už tomu jednou bylo. V roce 2009 se totiž z neznámých důvodů přípravné práce na její rekonstrukci přerušily.

red

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#2217 chrudimák 15. Říjen 2014 - 10:06
Toto trvalo - po dlouhé době rozumné rozhodnutí radnice. ale ta cena za projekt, to je pěkná darda .....
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#2224 Jan Navrátil 16. Říjen 2014 - 8:56
chrudimák: Toto trvalo - po dlouhé době rozumné rozhodnutí radnice. ale ta cena za projekt, to je pěkná darda .....
Chrudimáku, musíte si článek přečíst ještě jednou a pozorně! Ta cena není za projekt, ale za rekonstrukci.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#2227 Jan Navrátil 16. Říjen 2014 - 18:05
Jan Navrátil: Chrudimáku, musíte si článek přečíst ještě jednou a pozorně! Ta cena není za projekt, ale za rekonstrukci.
Omlouvám se.Já jsem špatně četl :) To je tedy fakt darda ta cena.