Chrudimské noviny Město pořádá pro pedagogy, kteří se věnují práci s dětmi, konferenci v zájezdním hostinci Obora v Trpišově

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město pořádá pro pedagogy, kteří se věnují práci s dětmi, konferenci v zájezdním hostinci Obora v Trpišově

Chrudim - Ve čtvrtek pořádají úředníci Odboru sociálních věcí MěÚ Chrudim setkání v prostorách známého zájezdního hostince Obora v Trpišově. Kdo se s kým tu potká? Na místě by měli být zástupci jak škol, tak i třeba nevládních institucí, nebo zmiňovaného odboru sociálních věcí. Zváni jsou všichni zájemci o tuto problematiku.

Začátek je stanoven na půl devátou ráno, kdy proběhne prezentace účastníků. Zájemci mají proto ještě poslední možnost přihlásit se. Pořadatelé totiž slibují i občerstvení a potřebují předem vědět, kolik kančích kýt má kuchař restaurace specializované na zvěřinu připravit. Program konference je různorodý a na své si přijdou především pedagogičtí pracovníci, trenéři, nebo vedoucí zájmových kroužků, kteří se věnují dětem a mladistvým.

Od devíti hodin například úřednice chrudimského městského úřadu Martina Zábranská představí, jakým způsobem spolupracuje odbor sociálních věcí se školami a v jakých situacích se na městské úředníky mohou učitelé obrátit. Následovat by měly zástupkyně neziskovek, které se budou věnovat řešení krizových situací nejmladších a také problematice individuálního doučování školou povinných žáčků. Stranou nezůstane ani předškolní drobotina, jejíž přípravě na vstup do školy se věnují třeba v chrudimské společnosti Amalthea.

Program ve dvanáct hodin ukončí opět Martina Zábranská. Jakým způsobem tento grantový projekt skutečně pomůže dětem zkoušeným třeba šikanou, nebo nepříznivou finanční situací svých rodičů, úředníci v pozvánce neuvádějí. Celou akci totiž platí Evropská unie a peníze na něj jdou také z rozpočtu České republiky. Akce svým obsahem připomíná třeba každoroční Desatero problémů města, kde se však prezentují pouze zástupy úředníků a veřejnost ho pravidelně ignoruje.

red

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2237 Tomáš Velendorf 23. Říjen 2014 - 9:54
A já doposud myslel, že Apríl je jen na jaře a on už je i na podzim. Pokud to tedy vůbec je, Apríl. "Pořadatelé potřebují vědět, kolik kančích kýt má kuchař připravit":-) Tak takové starosti bych chtěl opravdu mít:-)
Obrázek uživatele petrw
#2238 petrw 23. Říjen 2014 - 15:23
po vzoru albionu se budou domlouvat o krádežích a oblbování dětí dle metodiky EU. Jak je učit sexualitě a homosexualitě v MŠ atd, Dobrý ne!
Obrázek uživatele Benny
#2242 Benny 23. Říjen 2014 - 20:18
Kdo se tam z vás dvou jde podívat???