Chrudimské noviny David Kasal: Náš postup má zelenou z nejvyšších míst jednotlivých stran, které nyní tvoří centrální vládu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

David Kasal: Náš postup má zelenou z nejvyšších míst jednotlivých stran, které nyní tvoří centrální vládu

Chrudim - Původně avizovaná nedělní schůzka mezi SNK-ED a ANO 2011 se neuskutečnila a proběhla až minulý čtvrtek, avšak opět bez výsledku. V souvislosti s tím se vynořila celá řada spekulací - například, že hnutí ANO 2011 hraje jen o čas a snaží se tak rozklížit jednotu dosud silnějšího uskupení stran, které tvoří vítězné SNK-ED spolu s ČSSD a ODS.

Podle dalších hlasů má stát za zdržovací taktikou Babišovců ve skutečnosti nezájem lídra ANO 2011 Ondřeje Kudrnáče o to, aby se dál angažoval v Chrudimi a namísto něj má hnutí údajně připraveného na jeden z postů místostarosty Františka Pilného, až pátého v pořadí hlasování voličů na kandidátce ANO 2011. O podrobnější vysvětlení jsme proto požádali člena vyjednávacího týmu tohoto volebního hnutí, poslance a zastupitele Davida Kasala, který je zodpovědný za sestavení chrudimské kandidátky ANO 2011.

Z jakého důvodu se původně domluvená schůzka nekonala a s jakým výsledkem jste odcházeli z druhého jednání?

Nedělní schůzka se neuskutečnila z objektivních důvodů - já jsem sloužil, ale hlavně pan Pilný byl nemocný, tak proto byla schůzka odložena. Proběhla ale minulý čtvrtek, kdy se probíraly další varianty možné koalice. SNK-ED však přišla pouze s jedinou variantou, aby ANO 2011 přistoupilo ke stávající koalici SNK-ED, ODS a ČSSD, což je pro nás aktuálně nepřijatelné. Námi nabízených několik variant bylo zase nepřijatelných pro SNK-ED, minimálně o nich nechtěli jednat. Každopádně je nutné si uvědomit, že ANO 2011 nemá méně mandátů než SNK-ED, a podle toho musí druhá strana přistupovat k jednání.

Co je pravdy na tom, že Ondřej Kudrnáč ztratil za současné patové stituace zájem o případné další působení v Chrudimi a že momentálně upřednostňuje svoje další angažmá ve funkci tajemníka Městského úřadu ve Dvoře Králové nad Labem, který ovládlo vaše hnutí ANO 2011?

K tomu, co jste zaslechl ohledně našeho lídra Ondry, se jen lehce usmívám, protože mi to dává odpověď na to, zda vedeme jednání úspěšně - a toto svědčí, že ano. Některým by to jistě moc vyhovovalo, ale není to pravda. Ondra je náš lídr, kandidát do vedení města a je součástí vyjednávacího týmu za ANO 2011. Všichni členové našeho vyjednávacího týmu jsou v pravidelném kontaktu a jsou srozuměni také s tím, jak vést vyjednávání efektivně tak, aby dopadla pro Chrudim co nejlépe.

Jak vidíte dál povolební vyjednávání? S jakou taktikou do nich půjdete?

Z hlediska dalšího povolebního vyjednávání je nutné rozmýšlet a preferovat, co je pro Chrudim v současné situaci nejlepší. Nevyužít tuto unikátní a historickou možnost pro Chrudim - mít místní vládu téměř totožnou s vládou centrální a navíc s kontakty k nejužšímu vedení jednotlivých stran, je totiž zahození reálné příležitosti, jak urychlit dořešení druhé části obchvatu města. Navíc má tento postup zelenou z nejvyšších míst jednotlivých stran. Je trochu smutné, že někteří představitelé ČSSD toto nevidí, nebo nechtějí vidět a chtějí promrhat rychlejší dokončení obchvatu.

Děkuji za rozhovor.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#2262 Ivča 3. Listopad 2014 - 10:48
Pan Kasal zřejmě už neví, že obchvat se rozeběhl hlavně díky panu Čechlovskému?
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2263 Tomáš Velendorf 3. Listopad 2014 - 11:12
Dobře si vzpomínám, jak na podzim 2011, pan Kasal, jako jeden z radních, nedokázal ani řádkou, ani slůvkem odpovědět, na mé četné dotazy a připomínky, týkající se tehdy nesmyslného trasování městské dopravy po Palackého třídě, kdy spoje musely ještě zajíždět až na kruhovou křižovatku u Románie. A tento člověk je tu zase? A ještě ke všemu nyní poukazuje na někoho jiného, že nevidí a neslyší? Když on sám, byl tehdy naprosto hluchý a slepý v té věci, a neměl v sobě ani kus obyčejné slušnosti, mi odpovědět? To je už opravdu, jak noční můra a člověk musí v sobě hledat hodně sil, aby neskončil v tom ústavu, kde on slouží, i když samozřejmě na jiném oddělení.
Obrázek uživatele alcohol
#2264 alcohol 3. Listopad 2014 - 11:14
Tomáš Velendorf: Dobře si vzpomínám, jak na podzim 2011, pan Kasal, jako jeden z radních, nedokázal ani řádkou, ani slůvkem odpovědět, na mé četné dotazy a připomínky, týkající se tehdy nesmyslného trasování městské dopravy po Palackého třídě, kdy spoje musely ještě zajíždět až na kruhovou křižovatku u Románie. A tento člověk je tu zase? A ještě ke všemu nyní poukazuje na někoho jiného, že nevidí a neslyší? Když on sám, byl tehdy naprosto hluchý a slepý v té věci, a neměl v sobě ani kus obyčejné slušnosti, mi odpovědět? To je už opravdu, jak noční můra a člověk musí v sobě hledat hodně sil, aby neskončil v tom ústavu, kde on slouží, i když samozřejmě na jiném oddělení.
Kde je lepší skončit? Na psychiatrii nebo patologii? :)
Obrázek uživatele Doubledecker
#2265 Doubledecker 3. Listopad 2014 - 13:53
Všimli jste si, ze nám tenhle floutek, převlékač kabátů a vyližmiska vyhrožuje, že pokud nebude ANO ve vedení města, práce na obchvatu se zbrzdí? Přemýšlím, zda by za tyhle výhružky měl rezignovat on nebo ministr dopravy.
Obrázek uživatele nenimijedno
#2266 nenimijedno 3. Listopad 2014 - 18:59
Pan primař by si měl místo převlékání plášťů udělat pořádek na svém oddělení a nemoralizovat. Jeho nepříjemnost a arogance je konstantní bez ohledu na politickou situaci.
Obrázek uživatele jetozver
#2268 jetozver 4. Listopad 2014 - 11:49
ANO to je Chrudim a ANO pro změnu ....... centrální sekretariáty podporované jejich místními nohsledy budou diktovat a radit "všem" zastupitelům, které zvolili lidi z Chrudimi, co a jak mají udělat. Kontext výhružky je t textu zcela patrný. ANO pro změnu k horšímu a ANO to je Chrudim.