Chrudimské noviny Ivan Bělohlávek: Přestože se podnikatel Locker nazývá zmocněncem Málka, není pro nás partnerem k jednání

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Ivan Bělohlávek: Přestože se podnikatel Locker nazývá zmocněncem Málka, není pro nás partnerem k jednání

Chrudim - Takzvaný zmocněnec Romana Málka a Koalice pro Chrudim pro povolební vyjednávání Petr Locker neuspěl při posledním pokusu vyjednávat s komunisty, kteří mu dali jasně na srozuměnou, že pro ně není žádným partnerem, s nímž by se měli bavit o možné podobě budoucího vedení chrudimské radnice. KSČM není přitom jedinou stranou ve městě, která kontroverzního podnikatele Lockera ignoruje.

"Nebylo to poprvé, kdy nás kontaktoval a vedl obecné úvahy o nastalé situaci a kdo s kým by mohl vytvořit koalici. Dali jsme mu však jasně najevo, že pro nás není žádným partnerem k jednání, protože není zvoleným zastupitelem města, ani nekandidoval v komunálních volbách. A pokud se tituluje jako zmocněnec pana Málka a Koalice pro Chrudim, tak by jim měl tlumočit, že by měl za Koalici pro Chrudim vystupovat někdo ze tří nově zvolených zastupitelů," říká lídr chrudimské KSČM Ivan Bělohlávek. S Lockerem už předtím například odmítla jednat delegace SNK-ED, a když si vzal slovo, z jednání odešla. Podnikatele provází totiž kontroverzní pověst. Do Chrudimi ho přivedla před několika málo lety spolupráce s majitelem místního nevěstince a za tu dobu si už stačil vybudovat pověst konfliktního člověka, který nejde pro hrubé slovo nikdy daleko. S Málkem, který o sobě říká, že je věřící křesťan, přitom tvoří v posledních letech takřka nerozlučnou dvojici.

Petr Locker na archivní fotografii.  Foto: Chrudimské noviny

Aby bylo možné považovat rozhovory s Koalicí pro Chrudim za důvěryhodné, je podle Ivana Bělohlávka důležité, aby zájem projevil někdo ze tří zmíněných zastupitelů. "Pan Locker pro nás není relevantní partner a názory pana Málka známe pouze ze sdělovacích prostředků a televize. Považuji v jeho případě pro město za nešťastné, že působí v Praze jako poradce místopředsedy vlády a nikoli v Chrudimi. Měl by si proto příště dobře rozmyslet, zda chce dělat celostátní nebo komunální politiku, aby za sebe nemusel vysílat takové zmocněnce, jako je pan Locker. Kdyby alespoň vyjednávali za Koalici pro Chrudim pánové Hradec nebo Kopecký, což jsou oba slušní lidé, tak by šlo o zcela jinou situaci. Takhle mi ale přijde, že s tím nechtějí mít nic společného," odhaduje Ivan Bělohlávek.

Lídr chrudimské KSČM prozatím tedy nepovažuje spolupráci s Koalicí pro Chrudim za možnou. "Zatím jsem neslyšel z názorů Romana Málka, které prezentuje v médiích, že by u něho došlo k nějakému posunu. Stále tvrdí, že s komunisty nikdy! A jelikož je to lídr celé Koalice pro Chrudim, tak to bereme i na vědomí," konstatuje zastupitel KSČM. Jak dodává, současná povolební situace v Chrudimi je tristní. "Je fakticky patová. Dvě nejsilnější křídla stojí proti sobě v zákopech a hrají mezi sebou o území nikoho, kde se pohybujeme my a Málkovci a pokud se s nimi nikdo nedokáže dohodnout, tak také žádnou koalici neupeče. Mám obavu, že nám lidé všeobecně přestanou věřit a my se opět staneme v rámci České republiky raritou. A pokud něco přeci jen nastane, že to bude pokus, který přestane zase za krátkou chvíli fungovat," uzavírá Ivan Bělohlávek.

Podle Bělohlávka se prozatím dál vyjednává napříč všemi stranami a do jednání se zapojuje i KSČM. Šanci na nějaký možný pokrok přitom spatřuje v pracovním semináři zastupitelstva k rozpočtu města na příští rok v pondělí 8. prosince, po jehož skončení by mohli nově zvolení zastupitelé začít patovou situaci dál řešit, když už k tomu nevyužili čas po skončení zhruba jen třicetiminutového ustavujícího zasedání v Muzeu. Do další řádné schůze zastupitelstva bude zbývat poté už jen týden a mnozí zúčastnění v této souvislosti příliš nevěří, že by se do této doby podařilo nějakou novou radniční koalici postavit.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele jetozver
#2355 jetozver 5. Prosinec 2014 - 20:06
Nechapu ze se doktori Kopecky a Hradec nechaji manipulovat a zastupovat i samotnym Malkem. Uplny vysmech pak je role pana Lockera ........ a to je vizitka vsech trech zastupitelu z teto party. Predevsim ale panu doktoru nebo ze by o tom nevedeli ....to by je malinko omlouvalo, ale cele to ukakuzuje ne jejich zajem o deni po volbach. A to ze toto toleruje a schvaluje i samotne ANO je ta prava zmena a poskozuji si sami sve ANO nejem Lockerem.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#2357 ŠIMŠÁK 5. Prosinec 2014 - 21:08
Když v roce cca 1997 přitáhli Lockera do Chrudimi a on se tady uhnízdil, spousta lidí mu lezla do zadku, protože měl prachy.(údajně) Dnes již od něj dali ruce pryč i ti největší vlezdoprdelkové vč. zmiňovaného majitele nevěstince. Nemá cenu rozebírat co komu a proč udělal, ale já navrhuji udělat sbírku na lístek na vlak ať jde samozvaný Hrabě Locker ze Stříbra tam odkud přišel. Já dám dvacku. Na dobytčák to snad bude stačit.
Obrázek uživatele honza
#2364 honza 7. Prosinec 2014 - 21:13
nebylo by od věci požádat ctěné redaktory, aby pana Lockera vyzpovídali, jaké je jeho CV. Dvactu dám taky.