Chrudimské noviny Ondřej Kudrnáč: Nikam jsme nepokročili a nic nenasvědčuje tomu, že by měl být zvolen nový starosta

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Ondřej Kudrnáč: Nikam jsme nepokročili a nic nenasvědčuje tomu, že by měl být zvolen nový starosta

Chrudim - Po skončení pondělního semináře zastupitelstva k rozpočtu města na příští rok se sešli k dalšímu povolebnímu vyjednávání delegace dvou nejsilnějších stran vzešlých z komunálních voleb - SNK-ED a hnutí ANO 2011. Vyzpovídali jsme proto lídra hnutí ANO 2011 Ondřeje Kudrnáče, který byl nucen konstatovat, že k žádnému posunu mezi stanovisky obou táborů zatím nedošlo. "Nepředpokládám tedy, že v pondělí 15. prosince dojde k volbě starosty, místostarostů a nové městské rady," říká bez okolků.

A proč? "Pořád je to o tom, že druhá strana není ochotna přistoupit na naše návrhy, které by narušovaly jejich třináctku, zatímco my jsme měli v programu ´změnu´, kterou nemáme sílu prosadit. V tomto bodě, kdy se nelze domluvit na nějakém ideálním modelu fungování nové radnice, naše rozhovory pokaždé končí," popisuje průběh dosavadních vyjednávání mezi SNK-ED a hnutím ANO 2011 Ondřej Kudrnáč. A jak hned dodává, nelze za současné situace očekávat nějaký zásadní obrat, který by přinesl řešení. Po pondělku není totiž stanoven žádný další termín nových jednání. "Do dalšího zasedání zastupitelstva je sice ještě poměrně hodně času, ale ani z jedné strany není teď nic naplánovaného," doplňuje Ondřej Kudrnáč.

Na dotaz, co říká vyjádřením současného prvního místostarosty Miroslava Tejkla (ČSSD), který neodmítá vytvořit případnou radniční koalici s komunisty, lídr chrudimského hnutí ANO 2011 odpovídá: "Je to proti mému přesvědčení, ale je to každého věc, kterou nechci nijak komentovat. Zkrátka, je to osobní názor, s kterým se neztotožňuji." A co říká Ondřej Kudrnáč tomu, že právě Miroslav Tejkl odmítl od vyjednavačů ANO 2011 nabízenou funkci chrudimského starosty? "A není to snad důkaz o tom, že se neustále snažíme najít funkční model koalice? Každopádně, ČSSD má k nám dveře stále otevřené a pokud by se rozhodla s námi vytvořit koalici, jsem přesvědčen, že by byla funkční," míní lídr hnutí ANO 2011.

V Chrudimi se v těchto dnech často proslýchá, že pokud nebude Ondřej Kudrnáč zvolen starostou města, upřednostní před případnou další funkcí na radnici svoje nynější angažmá tajemníka v MěÚ Dvůr Králové nad Labem. Jak je to tedy? "Bylo by ode mne nenormální, kdybych se nechal zapsat na kandidátku a potom řekl, že do toho nepůjdu. Nikdy jsem totiž neslevil z toho, že chci být chrudimským starostou. Nechápu, kde se tyto řeči berou. Jednání ještě nejsou u konce a pokud by nastala jiná eventualita, záleželo by, o jakou koalici by šlo, ale to teď není na programu dne," uzavírá pro Chrudimské noviny Ondřej Kudrnáč.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele jetozver
#2368 jetozver 10. Prosinec 2014 - 14:12
Nechapu trochu jisty rozpor kdy cituji ""nikdy jsem neslevil z toho byt chrudimskym starostou " a to ze Tejklovi evievidentne s jeho vedomim nabidli post starosty. Proste to je vsechno jen hra a to ze vsech stran. Nechapu proc strany z klicovych koalicnich jednani neudelaji a nepodepisou zapis a ten pak nedaji na web. Vim ze ne vse je ke zverejneni ale klicove veci by tam jiste sli dat. Pak by byl obrazek o tom co kdo opravdu udelal a jak pak kona.
Obrázek uživatele jetozver
#2369 jetozver 10. Prosinec 2014 - 14:13
;-)
Obrázek uživatele Ivča
#2370 Ivča 10. Prosinec 2014 - 18:51
Proč pan Kudrnáč nenapíše rovnou, o jaké návrhy se jedná, abychom věděli (občané), na co nechce "zlý"pan Řezníček přistoupit?
Obrázek uživatele pejskar
#2372 pejskar 13. Prosinec 2014 - 13:36
...a proč by měl být p. Kudrnáč starostou, když nejvíc hlasů voličů dostal p. Řezníček a Kudrnáč byl co se týče počtu hlasů až třetí na jejich kandidátce?!P. Kudrnáčovi nejde evidentně ani tak o budoucnost Chrudimi , ale o koryto....
Obrázek uživatele jetozver
#2376 jetozver 14. Prosinec 2014 - 8:14
Pletete se . Kudrnacovi o Chrudim jde a na to dam ruku do ohne. Ani starostovani neni o tom, kdo mel vice hlasu a kdo mene. Tim ale nerikam, ze Reznickovi (a komukoliv jinemu) jde o mesto mene. Dokud v teto situaci vsichni nedokazi odlozit sva EGA a povznest se nad sve bolistky tak se proste nedohodnou. Nemusi to udelat vsichni ...... staci ctrnact zastupitelu. Zitra se na zastupitestvu uvidi (spise neuvidi) jak to je ci neni. Bude se schvalovat rozpocet mesta a i tam se ukaze komu jde o mesto. Uvidime zda na obou stranach barikady jde opravdu o Chrudim. Podle me jde o Chrudim vsem. Jen kazdemu trochu jinak a oba tabory si legitimne mysli, ze jejich pravda a smerovani mesta je lepsi.
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#2377 Roman Zahrádka 14. Prosinec 2014 - 13:34
jetozver: Pletete se . Kudrnacovi o Chrudim jde a na to dam ruku do ohne. Ani starostovani neni o tom, kdo mel vice hlasu a kdo mene. Tim ale nerikam, ze Reznickovi (a komukoliv jinemu) jde o mesto mene. Dokud v teto situaci vsichni nedokazi odlozit sva EGA a povznest se nad sve bolistky tak se proste nedohodnou. Nemusi to udelat vsichni ...... staci ctrnact zastupitelu. Zitra se na zastupitestvu uvidi (spise neuvidi) jak to je ci neni. Bude se schvalovat rozpocet mesta a i tam se ukaze komu jde o mesto. Uvidime zda na obou stranach barikady jde opravdu o Chrudim. Podle me jde o Chrudim vsem. Jen kazdemu trochu jinak a oba tabory si legitimne mysli, ze jejich pravda a smerovani mesta je lepsi.
Jeden z nejslušnějších a nejobjetivnějších komentářů čtenářů v poslední době, co jsem zde četl. Děkuji za něj.