Chrudimské noviny Místní politickou scénou nyní hýbou dva dopisy - naznačují Lichtenbergovo odstavení a Málkovu zradu?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Místní politickou scénou nyní hýbou dva dopisy - naznačují Lichtenbergovo odstavení a Málkovu zradu?

Chrudim - Místní politickou scénou hýbou v posledních dnech hned dva dopisy, jejichž autory jsou Petr Lichtenberg ze Strany svobodných občanů a Jiří Hradec z Koalice pro Chrudim. Zatímco první vyznívá jako snaha o sblížení Svobodných s Občanskými demokraty v Chrudimi, s nimiž se Svobodní před lety ve zlém rozešli, druhý o Vánocích chlácholil Svobodné s chrudimským hnutím ANO 2011, že se je Koalice pro Chrudim nechystá zradit.

Oba dopisy přitom spojuje období povolebních vyjednávání a oba leží některým zdejším politikům v žaludku. V tom prvním se snažil lídr Svobodných Lichtenberg nabídnout lídrovi ODS Janu Čechlovskému "normalizaci vztahů". Ostatně, lídři obou stran pocházejí z Bítovan a pryč jsou doby, kdy zesnulý lídr Svobodných v Chrudimi Eduard Beránek nemohl přijít svému sokovi při cestě na radnici Čechlovskému na jméno a snažil se jej proto spolu se svými věrnými svého času z chrudimské ODS "vyštípat", což nakonec vedlo k jejímu rozkolu a odebrání licence místní organizaci této politické strany. Budoucí zárodek Svobodných byl posléze z ODS odejit, než nakonec našli tito lidé útočiště pod ochrannými křídly zakladatele Strany svobodných občanů Petra Macha. A právě tuto pohnutou historii mají ještě někteří členové chrudimské ODS stále v živé paměti a pozastavují se nad slovy Lichtenberga, že je třeba jednat bez averze a předpojatosti, tedy vlastností, kterých si od Svobodných užili do sytosti. Také následná schůzka nevnesla podle nich příliš světla do vzájemných vztahů mezi oběma stranami. Svobodní totiž nedokázali podle tohoto zdroje vysvětlit, jak chtějí prosadit dva body ze svého volebního programu, s kterými se neztotožňovala žádná politická strana zastoupená v Chrudimi v městském zastupitelstvu. Slíbili například voličům zrušení Muzea barokních soch a zrušení poplatku za komunální odpad. Když údajně nedokázali na tyto dva sporné body odpovědět, měli později ODS vzkázat, že jsou její zástupci arogantní a že už s nimi žádné další jednání nepovedou. Tyto rozpory v jednání Svobodných vyvolávají proto mezi některými členy ODS řadu otazníků.

Drží ještě Lichtenberg otěže Svobodných ve svých rukou?
"Přijde mi od Svobodných pokrytecké, nikoli ale překvapivé, že když dnes Málek říká jinými slovy to samé, aniž bych mu chtěl dělat advokáta, že je třeba zklidnit situaci, diskutovat nad politickými tématy a oddělit je od osobních útoků, tak Svobodní ODS neustále spílají, což ukazuje na to, že je s nimi těžká debata a nemožná dohoda. Dopis od Lichtenberga je toho výmluvným důkazem a nelze se ubránit dojmu, že jej napsal Lichtenberg sám za sebe a potom dostal od ostatních za svou vstřícnost vyčiněno a musel obrátit,"
glosuje jednání Svobodných zdroj uvnitř chrudimské ODS. Nasvědčuje tomu podle něj následná debata pod články Chrudimských novin, v níž Svobodní nejprve existenci tohoto dopisu popírají a později pod tíhou důkazů Lichtenberg debatu bagatelizuje tím, že nějaká jednání proběhla. A co tedy napsal Lichtenberg Čechlovskému? Tady je plné znění dopisu: "Ahoj Honzo, myslím si, že by nebylo od věci se setkat a probrat naše povolební pozice a možnosti. Dále by to mohla být příležitost na férovku probrat situaci mezi chrudimskou ODS a Svobodnými. Myslím si, že vzájemné vztahy by se v této oblasti měly již normalizovat a pokud by měly být rozpory mezi ODS a Svobodnými, tak nikoliv personální či historické, ale pouze věcné v náhledu na některé oblasti politiky, či  v realizaci konkrétních politických kroků. A tam víš, že na některé věci máme názory jiné. A o tom všem je třeba ´hodit řeč´. Bez jakékoliv averze a předpojatosti. Myslím si, že politickou scénu, v oblasti lidských vztahů, je třeba zklidnit či přímo vyčistit. A vše zúžit pouze na politické rozpory či náhledy a o nich věcně diskutovat. Navrhuji vzájemnou schůzku ve čtvrtek od 18 hod. dále. Na rovinu říkám, že, v případě Tvého souhlasu, bychom přišli dva. Co Ty na to? Zdraví Tě Petr Lichtenberg." Tolik doslovně text dopisu, který dostala redakce Chrudimských novin k dispozici. Zda někdo ze Svobodných později "umyl hlavu" Lichtenbergovi za tato slova, ví jen on sám. Někteří členové chrudimské ODS však po této zkušenosti pochybují, že je Petr Lichtenberg tím, kdo ve skutečnosti ovlivňuje dění mezi Svobodnými v Chrudimi.

Hradec podle Svobodných tvrdí, že Málek upekl koalici za jeho zády
A pak je tu druhý dopis, který rozpaluje do běla Svobodné a členy hnutí ANO 2011. Napsal jej zastupitel Koalice pro Chrudim Jiří Hradec, který se jím snažil uklidnit partnery z tzv. "změny", kteří si slíbili společný postup při jednáních o budoucím složení vedení chrudimské radnice. Koalice pro Chrudim začala ale podle všeho ještě před Vánocemi vyjednávat s SNK-ED, ČSSD a ODS o možnosti vstoupit s nimi do nové koalice, přičemž tato informace unikla předčasně na veřejnost. To zbývající partnery "změny" zneklidnilo a na tuto skutečnost se svých spojenců z Koalice pro Chrudim dotazovali. Odpověděl za ně Jiří Hradec, který Svobodné i hnutí ANO 2011 z pozice jednoho z hlavních vyjednavačů ubezpečil, že jsou i nadále spojenci. Nebyla to ale pravda, protože mezitím už Koalice pro Chrudim dávno podepisovala novou koaliční dohodu o rozdělení budoucích kompetencí na radnici, v níž se pamatovalo s funkcí místostarosty také na lídra Koalice pro Chrudim Romana Málka. Jak se nyní ukazuje, podle všeho o tom Hradec nevěděl a tak v dobré víře, že mluví pravdu, svým partnerům napsal: "Vážení kolegové, zklidněte se prosím, užívejte klidu vánoc a prosím nenaštvávejme se sami mezi sebou a nedělejme z komára veblouda!! Je jasné, že naše společenství trvá a nikdo jej nechce rušit, postupujeme dále společně a rozhodnutí budou po společné domluvě. Na druhou stranu je jasné, že něco se bude muset stát, že bude nakonec nutné k nějakému starostovi a radě dojít. Ale musíme to řešit v klidu a s chladnou hlavou a nevyčítat si malichernosti. Přeji všem klidné svátky, pohodu, počátkem ledna to budeme řešit. Zdraví Jirka Hradec." Tolik doslovný přepis Hradcova textu, který koluje po internetu a který si mezi sebou nevěřícně předávali komunální politici napříč celým politickým spektrem během veřejného vystoupení prezidenta Miloše Zemana v Muzeu. Svobodní později k dopisu připojili na svém profilu na sociální síti sdělení, že se jim prý Jiří Hradec omluvil s tím, že Roman Málek domluvil koalici za jeho zády. A právě Málkův postup teď zneklidňuje některé jeho nové koaliční partnery na radnici.

red

Reklama

Obrázek uživatele Josef Káles
#2593 Josef Káles 21. Leden 2015 - 0:46
Tady se člověk mnohdy vážně nasměje :D U té první části chybí jen... "a zazvonil zvonec a pohádky je konec! :D
Obrázek uživatele Troublemaker
#2594 Troublemaker 21. Leden 2015 - 7:08
Josef Káles: Tady se člověk mnohdy vážně nasměje :D U té první části chybí jen... "a zazvonil zvonec a pohádky je konec! :D
Takže ten dopis pro ODS je padělek? Neposlali jste ho?
Obrázek uživatele jetozver
#2595 jetozver 21. Leden 2015 - 7:51
Pokud je ten e-mail (v dnešní době běžně nazýváno dopisem) pravdivý, tak mě je místo smíchu spíše na blití. Jsem žádostiv, jak se k tomu postaví Lichtemberg, který kdesi na netu tvrdil, že nic takového neproběhlo.
Obrázek uživatele platek
#2596 platek 21. Leden 2015 - 11:48
pokud je to pravda, tak to snad nemůže ani nikoho překvapit, to je prostě Málek a když mu našeptává postavička pana Lockera, tak se není ani čemu divit, teď jsem jen zvědav, v jaké komisi na městě bude pan Locker zasedat :-) doufám, že to Chrudimskénoviny budou sledovat.
Obrázek uživatele Josef Káles
#2599 Josef Káles 21. Leden 2015 - 14:06
Troublemaker&jetozver: "Drží ještě Lichtenberg otěže Svobodných ve svých rukou?"... "pod tíhou důkazů"... "zda někdo Lichtenbergovi umyl hlavu"... "někteří členové chrudimské ODS"... "zdroj uvnitř chrudimské ODS"... bulvár hadr :D Každopádně někdo se tu opakovaně snaží vytvořit mylný dojem, že Svobodní jsou nejednotní, ale opak je pravdou. Petr se mnou e-mail před odesláním konzultoval, nejednalo se o žádnou nabídku. Jako strana s nejméně zastupiteli jsme neměli možnost někoho vyzývat ke spolupráci, proto jsme alespoň chtěli všechny ostatní (krom komunistů) vyzvat k jednání - jako v případě ODS. Podobně jsme vyzvali například i ČSSD, se kterými jsme si chtěli "vyříkat" rozpuštění koalice z let 2010-2012, schůzka s nimi se konala ve stejný den jako s ODS, ihned poté. V případě ODS jsme si samozřejmě rovněž chtěli vyříkat některé věci z minulosti, aby politika v Chrudimi mohla být věcná. Ocenili jsme, že zástupci ODS (Čechlovský a Jánská) přinesli program a bavili se o konkrétních programových bodech, s tím jsme se u ostatních příliš nesetkali. Ale bylo nám při jednání jasné, že se s ODS málo v čem shodneme. Máme například jiný názor na evropské projekty - ODS chce investovat například do městského penzionu a chce, aby město podnikalo, nebrání se dalším velkým úvěrům - takové věci Svobodní celou dobu odmítají. Co se týče dvou bodů - zrušení expozice Muzea barokních soch a poplatků za odpad - to jsou lži, co tu píšete. Vysvětlili jsme náš postoj k Mubasu, ale neshodli jsme se s ODS - tam k žádnému nepochopení podle mě nedošlo. Co se týče poplatků za odpad, naopak mě překvapilo, že pan Čechlovský řekl, že rozumí politické filosofii Svobodných a chápe proč takový krok navrhujeme. Sami zástupci ODS připustili, že by mohl být poplatek alespoň snížen o 100 Kč/osoba/rok (to připustil i starosta Řezníček a zástupci ČSSD), nicméně všechny jejich nabídky se vázaly ke koaliční spolupráci SNK ED + ČSSD + ODS + Svobodní, což jsme odmítli. Další jednání se s ODS neuskutečnilo, kvůli rozdílným názorům na chod města. Naopak s ostatními stranami jsme jednali vícekrát (kromě komunistů, s kterými jsme nejednali vůbec). Situaci nejde ani trochu srovnávat s tím, co provedl Roman Málek, který přes naše dohody a ujištění jeho hl. vyjednávače, že jsme stále spojenci, dojednal spolupráci s koaličními stranami. Petr Lichtenberg je lídr Svobodných, má podporu členů a příznivců Svobodných a tedy zaslouženě vyhrál i naše primárky. Za Petra bych strčil ruku do ohně a je mi ctí pracovat po jeho boku. Proto bych požádal pana Zahrádku a Jelínka, aby nevymýšleli hloupé konstrukce a nesnažili se podávat zavádějící informace chrudimské veřejnosti.
Obrázek uživatele Troublemaker
#2601 Troublemaker 21. Leden 2015 - 14:22
No hloupé konstrukce a zavádějící informace jsme se dočetli od vás. Ve vaší povolební "analýze" jste informoval, že hned po sečtení hlasů a přidělení mandátů jste začali pracovat na obdnovení spojenectví pro změnu. Pak na vás prasklo, že jste ještě před tím poslali jakýsi vlezdoprdelkovský mail ODS, čmž jste se ovšem zapomněli pochlubit. To je celé. Já osobně jsem rád, že nejste ve vedení města, protože jste spolek demagogů a ideologických fanatiků.
Obrázek uživatele zvědavec
#2603 zvědavec 21. Leden 2015 - 14:41
Diky za věcné vyjádření. Přiznávám, 1) že je pro mě na jeho základě mnohem zřetelnější pochopit politické priority SSO v CR. 2) docela mile mě překvapila stávající koalice svým návrhem a celkem považuji z Vaší strany za nemoudré rozhodnutí do ní nevstoupit. Resp. z hlediska bytostného pravičáka na konkr. polititických prioritách ODS v CR nevidím nic neakceptovatelného. Btw i primátor Kubera dělá v Teplicích stejné kroky, jehož praktická politická rozhodnutí ZJEVNĚ konvenují s představami p. Lebdušky.
Obrázek uživatele zvědavec
#2604 zvědavec 21. Leden 2015 - 14:47
Troublemaker: No hloupé konstrukce a zavádějící informace jsme se dočetli od vás. Ve vaší povolební "analýze" jste informoval, že hned po sečtení hlasů a přidělení mandátů jste začali pracovat na obdnovení spojenectví pro změnu. Pak na vás prasklo, že jste ještě před tím poslali jakýsi vlezdoprdelkovský mail ODS, čmž jste se ovšem zapomněli pochlubit. To je celé. Já osobně jsem rád, že nejste ve vedení města, protože jste spolek demagogů a ideologických fanatiků.
Rozhodně KATEGORICKY nesouhlasím s Vaším hodnocením jejich mailu, ba naopak; je to velmi rozumné rozhodnutí z jejich strany oslovit pravicového partnera.
Obrázek uživatele jetozver
#2605 jetozver 21. Leden 2015 - 15:16
Josef Káles: Troublemaker&jetozver: "Drží ještě Lichtenberg otěže Svobodných ve svých rukou?"... "pod tíhou důkazů"... "zda někdo Lichtenbergovi umyl hlavu"... "někteří členové chrudimské ODS"... "zdroj uvnitř chrudimské ODS"... bulvár hadr :D Každopádně někdo se tu opakovaně snaží vytvořit mylný dojem, že Svobodní jsou nejednotní, ale opak je pravdou. Petr se mnou e-mail před odesláním konzultoval, nejednalo se o žádnou nabídku. Jako strana s nejméně zastupiteli jsme neměli možnost někoho vyzývat ke spolupráci, proto jsme alespoň chtěli všechny ostatní (krom komunistů) vyzvat k jednání - jako v případě ODS. Podobně jsme vyzvali například i ČSSD, se kterými jsme si chtěli "vyříkat" rozpuštění koalice z let 2010-2012, schůzka s nimi se konala ve stejný den jako s ODS, ihned poté. V případě ODS jsme si samozřejmě rovněž chtěli vyříkat některé věci z minulosti, aby politika v Chrudimi mohla být věcná. Ocenili jsme, že zástupci ODS (Čechlovský a Jánská) přinesli program a bavili se o konkrétních programových bodech, s tím jsme se u ostatních příliš nesetkali. Ale bylo nám při jednání jasné, že se s ODS málo v čem shodneme. Máme například jiný názor na evropské projekty - ODS chce investovat například do městského penzionu a chce, aby město podnikalo, nebrání se dalším velkým úvěrům - takové věci Svobodní celou dobu odmítají. Co se týče dvou bodů - zrušení expozice Muzea barokních soch a poplatků za odpad - to jsou lži, co tu píšete. Vysvětlili jsme náš postoj k Mubasu, ale neshodli jsme se s ODS - tam k žádnému nepochopení podle mě nedošlo. Co se týče poplatků za odpad, naopak mě překvapilo, že pan Čechlovský řekl, že rozumí politické filosofii Svobodných a chápe proč takový krok navrhujeme. Sami zástupci ODS připustili, že by mohl být poplatek alespoň snížen o 100 Kč/osoba/rok (to připustil i starosta Řezníček a zástupci ČSSD), nicméně všechny jejich nabídky se vázaly ke koaliční spolupráci SNK ED + ČSSD + ODS + Svobodní, což jsme odmítli. Další jednání se s ODS neuskutečnilo, kvůli rozdílným názorům na chod města. Naopak s ostatními stranami jsme jednali vícekrát (kromě komunistů, s kterými jsme nejednali vůbec). Situaci nejde ani trochu srovnávat s tím, co provedl Roman Málek, který přes naše dohody a ujištění jeho hl. vyjednávače, že jsme stále spojenci, dojednal spolupráci s koaličními stranami. Petr Lichtenberg je lídr Svobodných, má podporu členů a příznivců Svobodných a tedy zaslouženě vyhrál i naše primárky. Za Petra bych strčil ruku do ohně a je mi ctí pracovat po jeho boku. Proto bych požádal pana Zahrádku a Jelínka, aby nevymýšleli hloupé konstrukce a nesnažili se podávat zavádějící informace chrudimské veřejnosti.
Děkuji za vysvětlení a u mě OK a rozumím tomu.
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2613 Petr Lichtenberg 22. Leden 2015 - 14:01
jetozver: Pokud je ten e-mail (v dnešní době běžně nazýváno dopisem) pravdivý, tak mě je místo smíchu spíše na blití. Jsem žádostiv, jak se k tomu postaví Lichtemberg, který kdesi na netu tvrdil, že nic takového neproběhlo.
Předkládám kopii dotazu p. Troublemakera a moji odpověď ze dne 7.1.2015: Petr Lichtenberg 7. Leden 2015 - 14:47 Troublemaker: Tak teď, když jsme se dosytosti nasmáli výplodům tohoto "politologa", trochu vážněji. Mohl byste také publikovat i mail s návrhem na povolební spolupráci , který jste po volbách zaslali ODS? Dobrý den pane Troublemakere (máte dost neobvyklé příjmení v těchto končinách), vyjádřím se já. Absolutní nesmysl. Žádný mail s návrhem na povolební spolupráci, který jsme měli po volbách zaslat ODS neexistuje a nikdy neexistoval. Totální blbost a výmysl. A věřte, že to musím vědět. Fakt. Když tak zkuste zase něco jiného...... odpovědět A zasílám krátké vyjádření: za touto mojí výše uvedenou odpovědí si stojím a přečtěte si pozorně můj mail J. Čechlovskému. Žádný "návrh na povolební spolupráci" jsem (jsme) nikdy ODS nepředložili. Návrh povolební spolupráce vypadá úplně jinak. Kdo umí číst a není zaslepen nenávistí k druhým tak toto z mého mailu, milý Troublemakere, nemůže nikdy vyčíst, i kdyby chtěl sebevíce....
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2614 Petr Lichtenberg 22. Leden 2015 - 14:05
Petr Lichtenberg: Předkládám kopii dotazu p. Troublemakera a moji odpověď ze dne 7.1.2015: Petr Lichtenberg 7. Leden 2015 - 14:47 Troublemaker: Tak teď, když jsme se dosytosti nasmáli výplodům tohoto "politologa", trochu vážněji. Mohl byste také publikovat i mail s návrhem na povolební spolupráci , který jste po volbách zaslali ODS? Dobrý den pane Troublemakere (máte dost neobvyklé příjmení v těchto končinách), vyjádřím se já. Absolutní nesmysl. Žádný mail s návrhem na povolební spolupráci, který jsme měli po volbách zaslat ODS neexistuje a nikdy neexistoval. Totální blbost a výmysl. A věřte, že to musím vědět. Fakt. Když tak zkuste zase něco jiného...... odpovědět A zasílám krátké vyjádření: za touto mojí výše uvedenou odpovědí si stojím a přečtěte si pozorně můj mail J. Čechlovskému. Žádný "návrh na povolební spolupráci" jsem (jsme) nikdy ODS nepředložili. Návrh povolební spolupráce vypadá úplně jinak. Kdo umí číst a není zaslepen nenávistí k druhým tak toto z mého mailu, milý Troublemakere, nemůže nikdy vyčíst, i kdyby chtěl sebevíce....
Já vím, toto mělo jít, jako odpověď, Troublemakerovi a nikoli Vám jetozvere. Ale Vy si to možná rád přečtete a on si to najde..... ale je to i vysvětlení pro Vás....
Obrázek uživatele Troublemaker
#2615 Troublemaker 22. Leden 2015 - 15:04
Petr Lichtenberg: Předkládám kopii dotazu p. Troublemakera a moji odpověď ze dne 7.1.2015: Petr Lichtenberg 7. Leden 2015 - 14:47 Troublemaker: Tak teď, když jsme se dosytosti nasmáli výplodům tohoto "politologa", trochu vážněji. Mohl byste také publikovat i mail s návrhem na povolební spolupráci , který jste po volbách zaslali ODS? Dobrý den pane Troublemakere (máte dost neobvyklé příjmení v těchto končinách), vyjádřím se já. Absolutní nesmysl. Žádný mail s návrhem na povolební spolupráci, který jsme měli po volbách zaslat ODS neexistuje a nikdy neexistoval. Totální blbost a výmysl. A věřte, že to musím vědět. Fakt. Když tak zkuste zase něco jiného...... odpovědět A zasílám krátké vyjádření: za touto mojí výše uvedenou odpovědí si stojím a přečtěte si pozorně můj mail J. Čechlovskému. Žádný "návrh na povolební spolupráci" jsem (jsme) nikdy ODS nepředložili. Návrh povolební spolupráce vypadá úplně jinak. Kdo umí číst a není zaslepen nenávistí k druhým tak toto z mého mailu, milý Troublemakere, nemůže nikdy vyčíst, i kdyby chtěl sebevíce....
Vždyť já vím, že to byl jen takový vydařený povolební apríl. Snad propána ti prosťáčci z ODS nevěřili tomu, že se chcete skutečně konečně přenést přes osobní animozity a dokonce věcně jednat o tom, jaká je povolební situace a co by se dalo dělat. Však jste se taky v zelenině jejich prostoduchosti něco nasmáli!
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2616 Petr Lichtenberg 22. Leden 2015 - 15:04
jetozver: Děkuji za vysvětlení a u mě OK a rozumím tomu.
Kolega Káles to popsal a vysvětlil dostatečně. Ano, potvrzuji platnost mého mailu, plně si za ním stojím, považuji ho politicky za vstřícný a smířlivý ve stylu"co bylo, to bylo, pojďme se sejít a věcně diskutovat" a za "návrh na povolební spolupráci mezi Svobodnými a ODS" nelze skutečně považovat a to ani náhodou. To jen pan Troublemaker již tradičně lže, vymýšlí a překrucuje.... Zároveň a pro úplnost zasílám odpověď J. Čechlovského na tento můj mail: "Ahoj, souhlasíme. Zrovna jsem totiž přemýšlel, že Ti napíšu a navrhnu totéž. S formátem setkání po dvou zástupcích nemáme žádný problém. Navrhněte místo, zítra v 18 tam budeme. Díky, J." Já svůj mail odesílal v 10:11 hod. a Honza mi odpověděl v 10:17 - tedy rychlé a vstřícné jednání nás obou (domnívám se). Mnou odeslaný mail považuji za velice vstřícný krok (a vůbec první krok jakéhokoliv politika z obou politických subjektů) k uklidnění povolební situace a i situace, která vznikla historicky mezi ODS a Svobodnými. Cítil jsem v tomto směru určitou zodpovědnost, protože, jak je známo, nikdy jsem nebyl členem ODS, tedy jsem nebyl zatažen do jejich vzájemných půtek, které se svého času dost vyhrotily. Nejsem a ani jsem nikdy nebyl zatížen narušenými osobními vztahy. Budoucnost vidím v zakopání válečných seker, nutné komunikaci mezi jednotlivými demokrat. politickými stranami (všemi) a politiky (všemi) , i když mají na různé věci různé pohledy. Věcně o nich diskutovat, nepromítat do toho to, kdo, komu a kdy strčil či rovnou rozšlápl jeho bábovičku. Obecně jsem však velmi háklivý na nefér jednání, nedržení daného slova a podrazy (viz Roman Málek a Koalice pro Chrudim). Za sebe mohu říci, že nemám osobní problém ani s jedním místním členem či představitelem ODS. Mám s nimi problém politický, vadí mi, že dělají spíše levicovou politiku nežli pravicovou. Tedy to, co svého času začali konat na celostátní úrovni (tzv. Topolánkovo "široké rozkročení") a já definitivně přestal být jejich voličem. Domnívám se, že pravicově založený člověk musí toto silně vnímat. Takže toto je moje doplnění a můj pohled na můj zveřejněný mail, který a možná jsem nyní trochu neskromný, měl být spíše označen jako krok pozitivní se snahou řešit tolik kritizovanou politickou situaci v Chrudimi. Ale kdo nechce, nepochopí, že pane Troublemakere?
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2617 Petr Lichtenberg 22. Leden 2015 - 15:09
Troublemaker: Vždyť já vím, že to byl jen takový vydařený povolební apríl. Snad propána ti prosťáčci z ODS nevěřili tomu, že se chcete skutečně konečně přenést přes osobní animozity a dokonce věcně jednat o tom, jaká je povolební situace a co by se dalo dělat. Však jste se taky v zelenině jejich prostoduchosti něco nasmáli!
Pane Troublemakere, zvu Vás na kafčo a probereme to osobně. Jste pro? Navrhněte termín a místo - jenom upřesňuji, abychom nepřešlapovali rozpačitě na chodbě. Městská kavárna s kávovarem za cca 200 tis. Kč je již zavřená.....
Obrázek uživatele Troublemaker
#2618 Troublemaker 22. Leden 2015 - 15:22
Petr Lichtenberg: Pane Troublemakere, zvu Vás na kafčo a probereme to osobně. Jste pro? Navrhněte termín a místo - jenom upřesňuji, abychom nepřešlapovali rozpačitě na chodbě. Městská kavárna s kávovarem za cca 200 tis. Kč je již zavřená.....
Pane Lichtenbergu, promiňte mi mou upřímnost, ale máloco bych považoval za TAKOVOU ztrátu času, jako debatu s kýmkoli z SSO...
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2619 Petr Lichtenberg 22. Leden 2015 - 16:08
Troublemaker: Pane Lichtenbergu, promiňte mi mou upřímnost, ale máloco bych považoval za TAKOVOU ztrátu času, jako debatu s kýmkoli z SSO...
Promíjím pane Troublemakere, já myslel, že se pouze obáváte ztráty své anonymity.... ale pokud Vás mohu poprosit: začněte více přemýšlet na tím, co píšete. Zloba a nenávist jsou špatné rádkyně. Zaděláváte si na žlučák....
Obrázek uživatele jetozver
#2620 jetozver 22. Leden 2015 - 16:10
Petr Lichtenberg: Kolega Káles to popsal a vysvětlil dostatečně. Ano, potvrzuji platnost mého mailu, plně si za ním stojím, považuji ho politicky za vstřícný a smířlivý ve stylu"co bylo, to bylo, pojďme se sejít a věcně diskutovat" a za "návrh na povolební spolupráci mezi Svobodnými a ODS" nelze skutečně považovat a to ani náhodou. To jen pan Troublemaker již tradičně lže, vymýšlí a překrucuje.... Zároveň a pro úplnost zasílám odpověď J. Čechlovského na tento můj mail: "Ahoj, souhlasíme. Zrovna jsem totiž přemýšlel, že Ti napíšu a navrhnu totéž. S formátem setkání po dvou zástupcích nemáme žádný problém. Navrhněte místo, zítra v 18 tam budeme. Díky, J." Já svůj mail odesílal v 10:11 hod. a Honza mi odpověděl v 10:17 - tedy rychlé a vstřícné jednání nás obou (domnívám se). Mnou odeslaný mail považuji za velice vstřícný krok (a vůbec první krok jakéhokoliv politika z obou politických subjektů) k uklidnění povolební situace a i situace, která vznikla historicky mezi ODS a Svobodnými. Cítil jsem v tomto směru určitou zodpovědnost, protože, jak je známo, nikdy jsem nebyl členem ODS, tedy jsem nebyl zatažen do jejich vzájemných půtek, které se svého času dost vyhrotily. Nejsem a ani jsem nikdy nebyl zatížen narušenými osobními vztahy. Budoucnost vidím v zakopání válečných seker, nutné komunikaci mezi jednotlivými demokrat. politickými stranami (všemi) a politiky (všemi) , i když mají na různé věci různé pohledy. Věcně o nich diskutovat, nepromítat do toho to, kdo, komu a kdy strčil či rovnou rozšlápl jeho bábovičku. Obecně jsem však velmi háklivý na nefér jednání, nedržení daného slova a podrazy (viz Roman Málek a Koalice pro Chrudim). Za sebe mohu říci, že nemám osobní problém ani s jedním místním členem či představitelem ODS. Mám s nimi problém politický, vadí mi, že dělají spíše levicovou politiku nežli pravicovou. Tedy to, co svého času začali konat na celostátní úrovni (tzv. Topolánkovo "široké rozkročení") a já definitivně přestal být jejich voličem. Domnívám se, že pravicově založený člověk musí toto silně vnímat. Takže toto je moje doplnění a můj pohled na můj zveřejněný mail, který a možná jsem nyní trochu neskromný, měl být spíše označen jako krok pozitivní se snahou řešit tolik kritizovanou politickou situaci v Chrudimi. Ale kdo nechce, nepochopí, že pane Troublemakere?
to co pisete ma logiku a jsem rad pokud jste na schuzce nasli spolecnou rec a pokud se i ostatni svobodni prenesli pres minulost s ODS tak pro Chrudim jedine dobre. Beru to jako moznou povolebni spolupraci opozice s vladnoucimi v nekterych vecech. To je OK ...... nebyl to tedy navrh na koalici. Pak u me OK a diky za vysvetleni.
Obrázek uživatele jetozver
#2621 jetozver 22. Leden 2015 - 22:19
Petr Lichtenberg: Kolega Káles to popsal a vysvětlil dostatečně. Ano, potvrzuji platnost mého mailu, plně si za ním stojím, považuji ho politicky za vstřícný a smířlivý ve stylu"co bylo, to bylo, pojďme se sejít a věcně diskutovat" a za "návrh na povolební spolupráci mezi Svobodnými a ODS" nelze skutečně považovat a to ani náhodou. To jen pan Troublemaker již tradičně lže, vymýšlí a překrucuje.... Zároveň a pro úplnost zasílám odpověď J. Čechlovského na tento můj mail: "Ahoj, souhlasíme. Zrovna jsem totiž přemýšlel, že Ti napíšu a navrhnu totéž. S formátem setkání po dvou zástupcích nemáme žádný problém. Navrhněte místo, zítra v 18 tam budeme. Díky, J." Já svůj mail odesílal v 10:11 hod. a Honza mi odpověděl v 10:17 - tedy rychlé a vstřícné jednání nás obou (domnívám se). Mnou odeslaný mail považuji za velice vstřícný krok (a vůbec první krok jakéhokoliv politika z obou politických subjektů) k uklidnění povolební situace a i situace, která vznikla historicky mezi ODS a Svobodnými. Cítil jsem v tomto směru určitou zodpovědnost, protože, jak je známo, nikdy jsem nebyl členem ODS, tedy jsem nebyl zatažen do jejich vzájemných půtek, které se svého času dost vyhrotily. Nejsem a ani jsem nikdy nebyl zatížen narušenými osobními vztahy. Budoucnost vidím v zakopání válečných seker, nutné komunikaci mezi jednotlivými demokrat. politickými stranami (všemi) a politiky (všemi) , i když mají na různé věci různé pohledy. Věcně o nich diskutovat, nepromítat do toho to, kdo, komu a kdy strčil či rovnou rozšlápl jeho bábovičku. Obecně jsem však velmi háklivý na nefér jednání, nedržení daného slova a podrazy (viz Roman Málek a Koalice pro Chrudim). Za sebe mohu říci, že nemám osobní problém ani s jedním místním členem či představitelem ODS. Mám s nimi problém politický, vadí mi, že dělají spíše levicovou politiku nežli pravicovou. Tedy to, co svého času začali konat na celostátní úrovni (tzv. Topolánkovo "široké rozkročení") a já definitivně přestal být jejich voličem. Domnívám se, že pravicově založený člověk musí toto silně vnímat. Takže toto je moje doplnění a můj pohled na můj zveřejněný mail, který a možná jsem nyní trochu neskromný, měl být spíše označen jako krok pozitivní se snahou řešit tolik kritizovanou politickou situaci v Chrudimi. Ale kdo nechce, nepochopí, že pane Troublemakere?
Mohu se prosim zeptat zda se budete bavit i s Malkem a domlouvat s nim nejaka reseni a nebo jste se jiz poucil? No ono neplaceni popelnic je ale take hodne levicove a hlavne populisticke gesto ;-))) radeji bych byl aby se platilo za popelnice a bylo zde vice bezpecno i cisto ......
Obrázek uživatele zvědavec
#2622 zvědavec 22. Leden 2015 - 23:56
Petr Lichtenberg: Kolega Káles to popsal a vysvětlil dostatečně. Ano, potvrzuji platnost mého mailu, plně si za ním stojím, považuji ho politicky za vstřícný a smířlivý ve stylu"co bylo, to bylo, pojďme se sejít a věcně diskutovat" a za "návrh na povolební spolupráci mezi Svobodnými a ODS" nelze skutečně považovat a to ani náhodou. To jen pan Troublemaker již tradičně lže, vymýšlí a překrucuje.... Zároveň a pro úplnost zasílám odpověď J. Čechlovského na tento můj mail: "Ahoj, souhlasíme. Zrovna jsem totiž přemýšlel, že Ti napíšu a navrhnu totéž. S formátem setkání po dvou zástupcích nemáme žádný problém. Navrhněte místo, zítra v 18 tam budeme. Díky, J." Já svůj mail odesílal v 10:11 hod. a Honza mi odpověděl v 10:17 - tedy rychlé a vstřícné jednání nás obou (domnívám se). Mnou odeslaný mail považuji za velice vstřícný krok (a vůbec první krok jakéhokoliv politika z obou politických subjektů) k uklidnění povolební situace a i situace, která vznikla historicky mezi ODS a Svobodnými. Cítil jsem v tomto směru určitou zodpovědnost, protože, jak je známo, nikdy jsem nebyl členem ODS, tedy jsem nebyl zatažen do jejich vzájemných půtek, které se svého času dost vyhrotily. Nejsem a ani jsem nikdy nebyl zatížen narušenými osobními vztahy. Budoucnost vidím v zakopání válečných seker, nutné komunikaci mezi jednotlivými demokrat. politickými stranami (všemi) a politiky (všemi) , i když mají na různé věci různé pohledy. Věcně o nich diskutovat, nepromítat do toho to, kdo, komu a kdy strčil či rovnou rozšlápl jeho bábovičku. Obecně jsem však velmi háklivý na nefér jednání, nedržení daného slova a podrazy (viz Roman Málek a Koalice pro Chrudim). Za sebe mohu říci, že nemám osobní problém ani s jedním místním členem či představitelem ODS. Mám s nimi problém politický, vadí mi, že dělají spíše levicovou politiku nežli pravicovou. Tedy to, co svého času začali konat na celostátní úrovni (tzv. Topolánkovo "široké rozkročení") a já definitivně přestal být jejich voličem. Domnívám se, že pravicově založený člověk musí toto silně vnímat. Takže toto je moje doplnění a můj pohled na můj zveřejněný mail, který a možná jsem nyní trochu neskromný, měl být spíše označen jako krok pozitivní se snahou řešit tolik kritizovanou politickou situaci v Chrudimi. Ale kdo nechce, nepochopí, že pane Troublemakere?
Jsem rád, že jsem se ve Vás, minimálně lidsky, nezmýlil. Jak jsem psal už výše, neshledávám na konkr. popsaných návrzích ODS nic, co by nebylo pro pravičáka přijatelné. V popisu odmítnutí nabidky na spolupráci používáte žel zcela obecné fráze. Dokonce bych viděl ze strany stávající radniční koalice rozumnou míru vstřícnosti, jak se ctí vám (SSO) dát možnost se zbavit účelově nešťastného populismu ala ANO (gratis TKO). Dovolte mi, prosím, 2 otázky 1) Nebojíte se, že spolupráce/koalice s ANO, která vás v očích pravicových voličů degraduje? 2) V čem se prakticky vaše politika bude od jejich lišit z pohledu občana? Pozn. pod čarou. Četl jsem celkem pozorně váš volební program a cítim v něm absenci praktických pravicových myšlenek/projektů, resp. IMHO šetřit není projekt.
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2623 Petr Lichtenberg 23. Leden 2015 - 8:59
jetozver: Mohu se prosim zeptat zda se budete bavit i s Malkem a domlouvat s nim nejaka reseni a nebo jste se jiz poucil? No ono neplaceni popelnic je ale take hodne levicove a hlavne populisticke gesto ;-))) radeji bych byl aby se platilo za popelnice a bylo zde vice bezpecno i cisto ......
Dobrý den, zatím jenom krátce. Již jsem se k tomuto vyjadřoval. Pokud R. Málek, ale i kdokoliv jiný, přijde s jakýmkoliv návrhem, který bude z mého (našeho) pohledu přínosný pro naše město a hlavně občany tohoto města, nemám vůbec problém s ním o tomto návrhu diskutovat, případně tento návrh podpořit. Ano, směrem k R. Málkovi jsem již poučen a mám k němu vytvořen svůj jasný postoj. Politikaření, podrazy a prospěchářství není můj šálek kávy, kvůli tomuto jsem do politiky nevstupoval. K popelnicím se vyjádřím později, až budu mít více času. Tak zatím takto....
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2624 Tomáš Velendorf 23. Leden 2015 - 11:35
Petr Lichtenberg: Přijďte některou sobotu k nám na Balkán, tam je taky prima parta a spousta srandy:-))
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2625 Petr Lichtenberg 23. Leden 2015 - 11:51
Tomáš Velendorf: Petr Lichtenberg: Přijďte některou sobotu k nám na Balkán, tam je taky prima parta a spousta srandy:-))
Nerozumím pane Velendorfe....
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2626 Tomáš Velendorf 23. Leden 2015 - 12:08
V pořádku pane Lichtenberg, měl jsem to dát do uvozovek. To byla "jen" hláška z filmu Kulový blesk. Jen a pouze na odlehčení toho všeho, co tu čteme, aby se z toho člověk pak nezbláznil. Přeji hezký den a snad i lepší zítřky, než jen takové, jaké, a to nejen tady, člověk velmi často vidí a slyší.:-).
Obrázek uživatele Petr Lichtenberg
#2627 Petr Lichtenberg 23. Leden 2015 - 12:36
Tomáš Velendorf: V pořádku pane Lichtenberg, měl jsem to dát do uvozovek. To byla "jen" hláška z filmu Kulový blesk. Jen a pouze na odlehčení toho všeho, co tu čteme, aby se z toho člověk pak nezbláznil. Přeji hezký den a snad i lepší zítřky, než jen takové, jaké, a to nejen tady, člověk velmi často vidí a slyší.:-).
V pohodě, pane Velendorfe, díky za info. Hlavně zdraví.....
Obrázek uživatele slava
#2693 slava 5. Únor 2015 - 12:52
Málek s Hradcem podrazáci, co jiného!!!
Obrázek uživatele Jiří
#2700 Jiří 6. Únor 2015 - 18:15
Jenom mi vrtá hlavou, jak to, že Káles, který byl u všech jednáních, nebo alespoň o nic věděl, mluví o věcech, které se udály a nějaký jetozver, Troublemaker a další přesně vědí, co se kde odehrálo, co kdo řekl a jaký měl úmysl, přitom ani jedna z politických stran je na kandidátce neměla, ani jeden z nich nebyl účasten na nějakém jednání, žádně maily nedostali, ale jsou schopni málem sdělit co měl kdo na sobě při jednání a jakou značku kolínské použil.