Chrudimské noviny Novým šéfem Městské policie Chrudim je od nynějška neuvolněný místostarosta a právník Miroslav Tejkl

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Novým šéfem Městské policie Chrudim je od nynějška neuvolněný místostarosta a právník Miroslav Tejkl

Chrudim - Spolu s novým vedením města a zvýšením počtu místostarostů ze tří na čtyři dochází teď na radnici i k revizi a novému rozdělení kompetencí. Nejvyšším velitelem městské policie tak už nebude její dlouhodobý šéf a současný starosta Petr Řezníček (SNK-ED), ale neuvolněný místostarosta Miroslav Tejkl (ČSSD).

Podle neověřených informací, které po bouřlivém jednání o novém rozdělení kompetencí starosty a místostarostů prosákly z radničních kuloárů, se Řezníčkovi neloučilo s vedením strážníků snadno. Starosta je totiž známý svou láskou k uniformám. Svého času tak třeba navštívil i chrudimské výsadkáře v Afghánistánu. Tejkl je ale vystudovaný právník, takže by mu vedení městské policie nemělo dělat žádné větší problémy. Navíc si i nadále ponechává dohled nad odborem sociálních věcí a živnostenským úřadem.

Starosta Petr Řezníček bude dál řídit útvar interního auditu a kontroly stejně jako činnost odboru kanceláře tajemníka, kam patří třeba tiskový odbor. Dále starosta dohlédne i na odbor investic a financí, který v minulém volebním období dobře spravoval současný první místostarosta Jaroslav Trávníček (ČSSD), jenž je ve vedení města jediný ekonom. Trávníček (ČSSD) má nyní ve své gesci po Tejklovi odbor správy majetku, dále stavební odbor MěÚ a zůstává mu doprava.

Na zbývající neuvolněné místostarosty zbyl odbor školství a kultury a územního plánování. Zde se bude tradičně realizovat neuvolněný místostarosta Jan Čechlovský (ODS). Lídr Koalice pro Chrudim Roman Málek dohlédne na odbor správní a životního prostředí. Jeho doménou bude však především úsek cestovního ruchu a turistické informační centrum, kde se realizoval už v předminulém volebním období. 

red

Reklama

Obrázek uživatele Jirka Stuna
#2637 Jirka Stuna 26. Leden 2015 - 11:47
Byť s takovým množstvím místostarostů v Chrudimi nesouhlasím, jmenování doktora Tejkla velitelem MP je velmi dobrým rozhodnutím !