Chrudimské noviny "Hajný v lesovně bydlet vůbec nebude," odráží kritiku projektu za patnáct milionů ředitel lesů Zdeněk Odvárka

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

"Hajný v lesovně bydlet vůbec nebude," odráží kritiku projektu za patnáct milionů ředitel lesů Zdeněk Odvárka

Chrudim - Projekt nové lesovny, kterou mnozí neúnavní kritici mylně považují za předraženou hájovnu, budí stále emoce. Hlasy z opozičních táborů totiž tvrdí, že samotnému městu nic nepřinese a navíc jde prý o předraženou, megalomanskou stavbu.

K tradičním kritikům Svobodným, jimž „nevoněla“ ani rekonstrukce bývalého kostela svatého Josefa, se teď přidali i členové ANO 2011. Ti nemají narozdíl od městských zastupitelů Petr Lichtenbera a Josefa Kálese (oba Svobodní) problém s případným podnikáním města. Zastupitel František Pilný (ANO 2011) by v nové lesovně rád viděl třeba restauraci, která prý v těchto místech citelně chybí. Starosta města Petr Řezníček (SNK-ED) ale namítá, že návštěvníkům městských lesů skvěle poslouží Restaurace Na Hájence, kde měl svatební hostinu třeba Řezníčkův syn.

Chrudimský „vrchní hajný“ a ředitel městských lesů Zdeněk Odvárka tvrdí, že zaměňovat lesovnu s hájovnou by byla fatální chyba. Hajný zde vůbec bydlet nebude a svůj domov tady najde pouze správce rekreačních lesů, což je člověk, který se stará třeba o rozhlednu Bára a zajišťuje i lesní pedagogiku. Samotný projekt je podle Odvárky také v pořádku, protože třeba kapacita současného parkoviště zdaleka nedostačuje množství návštěvníků, kteří ho spolehlivě zaplní i ve všední dny. 

red

Reklama

Obrázek uživatele alcohol
#2791 alcohol 18. Únor 2015 - 13:42
"Hajný zde vůbec bydlet nebude a svůj domov tady najde pouze správce rekreačních lesů" Správce se má, komu se podaří mít domov za tolik miliónů :D