Chrudimské noviny Město rozdá místním neziskovkám téměř dva miliony korun a chystá se ještě rozdělit dalšího tři a půl milionu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město rozdá místním neziskovkám téměř dva miliony korun a chystá se ještě rozdělit dalšího tři a půl milionu

Chrudim - Radnice se opět rozhodla otevřít stavidla svých penězovodů a nadělit něco z peněz daňových poplatníků neziskovým organizacím. Tentokrát rozdá neziskovkám na dotacích takřka dva miliony korun.

Štědrost, s níž město pravidelně pomáhá neziskovým organizacím, je přitom pověstná, a s touto pověstí neotřásla ani nedávná ekonomická recese. Možná i proto, že ve vedení města dlouhodobě sedí tři aktivní sportovci - starosta Petr Řezníček (SNK-ED) a dva neuvolnění místostarostové Jan Čechlovský (ODS) a Roman Málek (Koalice pro Chrudim). A přestože se ze štědrých finančních dotací těšili díky tomu především sportovci, štěstěna se tentokrát usmála i na jiné. Mezi příjemci přímých dotací jsou tentokrát většinou organizace poskytující sociální nebo jiné služby pomáhající lidem. Tyto organizace teď obdrží finanční prostředky do třiceti dnů od podepsání smluv s městem o přijetí dotací.

„Už řadu let se snažíme poskytovat finanční prostředky alespoň z přímých dotací hned na začátku roku, protože víme, jak složité období to pro řadu neziskových organizací je," říká místostarosta Čechlovský. Vedle toho jsou v současnosti příslušnými komisemi hodnoceny a posuzovány další žádosti o dotace v kategoriích příspěvků na podporu sportu, tělovýchovy, kultury a dalších činností. Souhrnná suma k rozdělení ve zmíněných oblastech může přitom činit bezmála tři a půl milionu korun. O poskytnutí jednotlivých dotací by měly rozhodnout městská rada nebo zastupitelstvo města v průběhu příštího měsíce.

red

Reklama

Obrázek uživatele Jiří
#2830 Jiří 24. Únor 2015 - 13:03
To se to rozdává, když nám lidi nekoukají pod prsty.