Chrudimské noviny František Pilný: Znepokojují nás zmatky kolem ustavení komisí města a některá sporná rozhodnutí radních

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

František Pilný: Znepokojují nás zmatky kolem ustavení komisí města a některá sporná rozhodnutí radních

Chrudim - Místní hnutí ANO 2011 je znepokojeno způsobem, jakým městská rada ustanovila složení jednotlivých komisí města a chce na to dopisem upozornit starostu Petra Řezníčka (SNK-ED), od kterého bude žádat vysvětlení. Babišovcům zejména vadí nejasná, až zmatečná pravidla při podávání návrhů na jmenování jednotlivých kandidátů, mají pochybnosti o složení některých komisí a zároveň je zaráží striktní odmítnutí některých kandidátů ANO 2011, přestože byli hnutím nominováni hned do několika komisí současně.

"Dostali jsme od pana starosty podnět, abychom poslali návrhy našich kandidátů do jednotlivých komisí s tím, že můžeme postavit do každé komise jen jednoho člověka. A protože se nám to zdálo diskriminující, chtěli jsme znát důvod, proč lze navrhovat a podle jakých pravidel do každé komise pouze jednoho našeho zástupce. V reakci na to nám neuvolněný místostarosta Jan Čechlovský (ODS) odpověděl, že můžeme do každé komise nominovat tolik lidí, kolik chceme, a to nám přijde dost podivné, že jednou to nejde a podruhé ano," říká městský zastupitel František Pilný (ANO 2011). Jak dodává, chrudimské hnutí ANO 2011 bude proto chtět znát jasná pravidla, za kterých je možné nominace kandidátů do městských komisí provádět, aby se tak příště předešlo zmatkům a pochybnostem, případně znevýhodnění některých stran a hnutí, pokud by jako nyní pracovaly s chybnými informacemi, které jim poskytne vedení města.

Čtyřikrát zamítnutý Miroslav Skokan, že by odplata?
Chrudimskému ANO 2011 nakonec prošla sítem výběru městské rady do komisí města zhruba polovina navržených kandidátů, což lze podle Pilného považovat za relativní úspěch, avšak nad některými rozhodnutími radních zůstává prý rozum stát. "Navrhovali jsme například do čtyř komisí města bývalého ředitele Technických služeb Chrudim Miroslava Skokana, který této firmě šéfoval osmnáct let a má proto spoustu zkušeností. Neprošel však ani do jedné. Přijde nám, že je to odplata za to, že přešel tzv. na druhý břeh a kandidoval proti současné radniční koalici. Jiné vysvětlení pro to nemáme," pokračuje městský zastupitel. "Dalším přešlapem městské rady bylo nejmenovat do komise prevence kriminality našeho kandidáta Viléma Medunu, který má jako jediný zkušenosti z práce na Policejním prezidiu v Praze, za sebou má dlouholetou praxi policejního vyšetřovatele a šéfuje několika přestupkovým komisím. Naštěstí se nám už ozval místostarosta Miroslav Tejkl (ČSSD), že šlo v případě Viléma Meduny o omyl, který se chystá urychleně napravit," dodává František Pilný.

Pochybnosti má hnutí ANO 2011 také v případě jmenování některých předsedů komisí. "V této souvislosti musím poukázat na komisi hospodářského rozvoje, kde jsme nominovali na předsedu majitele firem Evona a Vesna Lubomíra Motyčku, který je zároveň významným představitelem republikové hospodářské komory. Ale ani tady jsme nebyli vyslyšeni a komisi vede zástupce Řezníčkovců," poukazuje zastupitel Pilný. Zarážející je podle něho i skutečnost, že do některých komisí najmenovalo své zástupce přímo město a nikoli strany nebo hnutí. "Tento moment považujeme rovněž za sporný a budeme chtět znát vysvětlení. Za příklad může v tomto případě posloužit komise rozvoje a výstavby města, kde jsou zastoupeny pouze SNK-ED a ODS a zbytek tvoří lidé nominovaní vedením města. To samozřejmě vyvolává řadu spekulací a pochybností, a už teď se o této komisi posměšně říká, že je plná kamarádů vedení radnice. A tomu chceme pro příště zabránit," podtrhuje městský zastupitel.

Je zrušení komise pro zahraniční vztahy přiznáním chyby koalice?
Hnutí ANO 2011 se pozastavuje také nad tím, že byly některé komise města úplně zrušeny. Například komise pro zahraniční vztahy, kterou dlouhodobě vedl Jan Kouba, jehož Babišovci kritizovali za to, že paradoxně neovládá cizí jazyky a potřebuje služby tlumočníka. "Zrušení této komise považujeme za strkání hlavy do písku před problémem, který způsobila tato radniční koalice. To znamená, že obsadila v minulosti tuto komisi neodborníkem a když za to byla oprávněně kritizována, tak než aby přiznala chybu a přistoupila na konstruktivní návrh opozice, jež navrhovala pověřit vedením této komise skutečného odborníka vybaveného několika světovými jazyky a zkušenostmi ze zahraničí, tak ji raději zrušila. Tento důvod nás bude samozřejmě také zajímat. Máme totiž pocit, ža za zrušením komise pro zahraniční vztahy stojí ve skutečnosti článek v Chrudimských novinách, kde jsme poměry v této komisi kritizovali. Jde o jasný důkaz nekomunikativnosti chrudimské radnice, která nenaplňuje slibované heslo o své otevřenosti, protože nechce o problémech diskutovat, ale zastírat je a před veřejností je tajit," uzavírá František Pilný.

V příloze pod článkem najdete personální obsazení všech komisí města.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2891 Tomáš Velendorf 5. Březen 2015 - 10:25
Tomu nějak nerozumím. František Pilný by měl přece sám nejlépe vědět, že bude líp, a to včetně i takové samozřejmosti, jako, že my to prostě zařídíme. Tak proč to znepokojení?
Obrázek uživatele slava
#2892 slava 5. Březen 2015 - 12:25
Tomáš Velendorf: Tomu nějak nerozumím. František Pilný by měl přece sám nejlépe vědět, že bude líp, a to včetně i takové samozřejmosti, jako, že my to prostě zařídíme. Tak proč to znepokojení?
Pane Velendorfe, myslím, že pan Pilný ví, že aby bylo líp, tak pro to se musí něco udělat a ne sedět s rukama za zády. Některá volební hesla byla přihlouplá (nejen u ANO), ale tady alespoň vidím snahu (obecně u ANO v Chrudimi) něco dělat, na něco upozorňovat. Pěkný den přeje Slávek
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#2894 Zbyněk Kotúč 5. Březen 2015 - 13:18
Vážený pane Pilný, škoda, že Vás také neznepokojuje to, co se dělo na sněmu delegátů ANO :-)). Sice se tomu šklebím, ale k smíchu to moc není. Jednu totalitu už jsme tady měli ... I pan Stropnický se mi zdál - mírně řečeno - poněkud rozčarovaný :-). Pro ostatní - více info v pořadu "Reportéři ČT": http://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2897 Tomáš Velendorf 5. Březen 2015 - 20:37
"Ano"? :-) "Dobrý den, u telefonu Markéta Dobiášová, Ćeská televize, reportéři, hovořím s paní doktorkou Kleslovou? Dobrý den, já se omlouvám, mám tady jednání asi deseti lidí, omlouvám se..":-) Co víc si člověk může přát, než takto přímo slyšet a vidět, že opravdu nejsou jako jiní, nekecají, ale prostě makají. Hodně pikantní je už i jen to obyčejné ohlášení se paní starostky do telefonu - "Ano?". :-) I když vlastně ještě pořád lepší "ano", než rovnou "slyším, dozorčí, dejte mi linku dvastapět!" Ale pokud má ANO, obecně snahu něco v Chrudimi dělat, tak jak píše pan Slávek, pak samozřejmě proč ne. Tedy pokud se ta snaha neponese v duchu té neskutečné otřesnosti a nechutnosti, která je vidět v té reportáži ČT, kdy pak ty údajné zmatky při ustanovení komisí města, jsou proti tomu úplná selanka a kdy se pak může lehce i stát, že na webových stránkách města, se před jmény zastupitelů ANO, objeví i pár vojenských hodností a na samotných stránkách hnutí Ano, by kromě hesel "Bude líp", nebo "My to prostě zařídíme", se mohlo objevit i staré osvědčené heslo "V jednotě je síla". P.S. pan Stropnický byl opravdu dost bledý a evidentně to jen z koblih nemohlo být. Hezký večer.
Obrázek uživatele jetozver
#2898 jetozver 6. Březen 2015 - 5:28
Prubeh sjezdu ANO byl z jedne strany k smichu, ale z druhe me osobne spise mrazi. Dychly na me casy minule. Tohle neprobihalo ani v ODS za doby kultu Klause. Z chovani lidi na sjezdu ANO jde hruza a z jednani pani Krnacove v TV bych rozhodne netipoval ze jde o pripmatorku Prahy, ale dojicku z JZD Horni Plana. Tim myslim uroven, afektovanost, odusevnelost atd. Ano ANO ma hodne kvalitni material , ale jen to co je uplne nejblize Babisovi a to je jen par lidi. Jinak to je plebs z ulice ( v Chrudimi to je o trochu lepsi nez je podrumer ANO).
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2901 Tomáš Velendorf 6. Březen 2015 - 10:46
Myslím, že to porovnání s tak afektovanou, arogantní a možná i nepříčetnou osobou, jako je ta primátorka Prahy, si ta nebohá dojička z JZD v Horní Plané rozhodně nezaslouží. Proto vřele doporučuji tomu, kdo to ještě neviděl, aby shlédl video právě i s touto osobou. Je to stejně otřesné a děsivé, jako ta reportáž ze sjezdu ANO, včetně té hodně (své)rázné Radmily, evidentně s hodností podporučíka v záloze, v hlavní roli. Ostatně ona už jen ta zvláštní shoda jmen, Radmila, Ratmír, Rath.., to nemůže být jen tak obyčejná náhoda.:-) Vůbec toto vše nezávidím místní buňce ANO. Na to musí mít člověk hodně silný žaludek, aby se mezi něčím takovým nacházel a tvářil se, že je vše v pořádku. A už vůbec to nezávidím nám. To už ani jako vtip, že bude líp, není dobrý. http://praha.idnes.cz/ostra-vyjadreni-primatorky-krnacove-k-blance-fa3-/praha-zpravy.aspx?c=A150305_135046_praha-zpravy_bur#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
Obrázek uživatele jetozver
#2903 jetozver 6. Březen 2015 - 11:01
Tak to je fakt husty. Ta ma Iq houpaciho kone a vyjadrovaci schopnosti te dojicky od krav. Je to hnus ;-))) ta ani nevi co mele.
Obrázek uživatele Doubledecker
#2905 Doubledecker 6. Březen 2015 - 13:29
No, já poté, co jsem viděl ten monolitický bolševický sjezd ANO, tak jsem taky znepokojený a musím říct, že jsem rád, že tahle prapodivná parta v Chrudimi zůstala v opozici. O primátorce Prahy je asi škoda mluvit - co ta "dáma" už stačila předvést, je dost děsivé. A k návrhům pana Pilného: jen opravdový humorista může pana Skokana, tohoto dobromyslného strýce od piva, vydávat za nějakého odborníka. Myslím, že dost lidí ví, že za normálních okolností by pan exředitel dostal dávno v TS padáka, jen Řezníček, Čechlovský a další ho chtěli v klidu nechat doklepat a neposílat ho pár roků před důchodem na pracák. To, že si teď pan Skokan navlékl dres ANO a říkal tím před volbama na účet lidí, co nad ním drželi ochrannou ruku "vymeteme te bordel z radnice", považuju za drzost dost velkýho kalibru.
Obrázek uživatele Zdenek K
#2906 Zdenek K 6. Březen 2015 - 19:08
Diky za seznam clenu vcetne nominujicich stran a kontaktu.. nejak jsem se k nemu nemohl dostat. Ted by melo byt snazsi primet ostatni kolegy v komisi zverejnit tyto udaje na mestskych strankach. :)
Obrázek uživatele platek
#2911 platek 7. Březen 2015 - 16:25
zkrachovalec Locker v bytové komisi, to mě rozesmálo :-D Ten Málek už neví :-)
Obrázek uživatele jetozver
#2912 jetozver 8. Březen 2015 - 8:59
Uroven nekterych komisi a predevsim jejich nekterych clenu techto komisi je vice jak usmevna.
Obrázek uživatele aiko
#2914 aiko 9. Březen 2015 - 10:40
Arogance "jetozvěř" a jeho broukpytlíkovství je více jak úsměvná :D
Obrázek uživatele jetozver
#2915 jetozver 9. Březen 2015 - 11:08
Dekuji za zpetnou vazbu. Pokusim se nad sebou zamyslet ;-) ;-) ;-) ;-) a ?????? NIC asi se to nezlepsi. ;-);-);-)
Obrázek uživatele Jiří
#2930 Jiří 12. Březen 2015 - 12:52
Pan Pilný je jeden z lidí v chrudimské pobočce Ano, který je volitelný. Bohužel to neplatí pro všechny, ale na místní úrovni jsou někteří lidé z Ano volitelní. Bohužel na celostátní tomu tak pro mne není. Strana, ve svých špičkách prolezlá přisluhovači StB je pro mne hodně nestravitelná. A tak se divím, u některých chrudimáků proč do Ano vstoupili, u jiných ovšem ne. Pan Pilný má naprostou pravdu, najmenování do některých komisí vzbuzuje podivnou pachuť.
Obrázek uživatele Cumel Hektor
#2932 Cumel Hektor 12. Březen 2015 - 15:07
jedna otazecka. Vy si opravdu myslite, ze kdyz nekdo dole je sice OK a slouzi, pomaha tem TOP nahore,ze to je OK ? Ja ne .