Chrudimské noviny Cenzurovala radnice návštěvu poslanců na obchvatu? Opozice se proto ptá - byla snad někomu nepohodlná?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Cenzurovala radnice návštěvu poslanců na obchvatu? Opozice se proto ptá - byla snad někomu nepohodlná?

Chrudim - Je to už víc než týden, co Hospodářský výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky navštívil včetně svého předsedy stavbu první etapy silničního obchvatu města, a radnice doposud o této události mlčí, jakoby k ní ani nedošlo. Děje se tak přesto, že šlo o poměrně významnou událost jak pro město, tak i samotný obchvat.

"O výstavbu obchvatu Chrudimě usilují už celé generace. Není mi proto vůbec jasné, komu může být taková zpráva nepohodlná," neskrývá městský zastupitel František Pilný (ANO 2011) rozčarování nad tím, že radnice ignoruje iniciativu našich zákonodárců, kteří chtějí obchvatu pomoci. Z kuloárů městského úřadu se však proslýchá, že bylo kvůli této návštěvě v budově radnice poměrně "dusno", protože prý na ni nebyl pozván starosta města Petr Řezníček (SNK-ED). "To je pravda. Na setkání s poslanci byl totiž za město pozván jen první místostarosta Jaroslav Trávníček (ČSSD), a to proto, že je zodpovědný za dopravu ve městě a obchvat je tak trochu jeho dítě, protože pro něj odvádí maximum možné práce. Vím také, že se pan starosta Řezníček na bilboardu obchvatem před volbami chlubil, ale vnímám stejně jako ostatní výstavbu obchvatu spíše jako zásluhu pana Trávníčka. To vše byly také důvody k tomu, proč s ním chtěli poslanci hovořit a nikoli s panem Řezníčkem," vysvětluje zákulisí poslanecké návštěvy v Chrudimi František Pilný, který jedním dechem ale dodává, že starosta mohl o účast na setkání požádat a zcela jistě by mu bylo vyhověno. "Jak ale poznamenal jeden z hostů setkání, pan starosta to bral vše bohužel v osobní rovině," doplňuje zastupitel města.

A právě tohle mohou být podle Pilného důvody k tomu, proč chrudimská radnice návštěvu poslanců na obchvatu cenzurovala. "Tohle mi hlava opravdu nebere a je potřeba se vedení města ptát, proč k něčemu takovému dochází. Cožpak první místostarosta nereprezentuje město stejně jako starosta? Je snad dovoleno zveřejňovat na webu města pouze ty akce, jichž se zúčastňuje pan starosta? Pokud je to tak, pak by šlo o jasné zneužívání městského portálu v prospěch určitých jedinců a ještě za peníze města. Zcela jistě proto požádám pana starostu o vysvětlení k této záležitosti na veřejném zasedání městského zastupitelstva," uzavírá František Pilný.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#2934 Jokl 13. Březen 2015 - 15:02
Já se divím, že se pan Pilný diví. Ješitnost starosty Řezníčka je obecně známa. Díky tomu se časem kolem něho vytvořily dvě skupiny lidí. Ta první ho nesnáší a ta druhá ho sice nesnáší taky, ale pragmaticky mu leze do zadku.
Obrázek uživatele slava
#2940 slava 16. Březen 2015 - 12:55
Jokl: Já se divím, že se pan Pilný diví. Ješitnost starosty Řezníčka je obecně známa. Díky tomu se časem kolem něho vytvořily dvě skupiny lidí. Ta první ho nesnáší a ta druhá ho sice nesnáší taky, ale pragmaticky mu leze do zadku.
Souhlas.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#2976 Zbyněk Kotúč 21. Březen 2015 - 18:42
Po Chrudimi se šušká, že radnice bojkotovala tuto akci záměrně jako protest proti tomu, že na tak významnou akci bylo vysláno příliš málo dětských lékařů, kteří jako jedni z mála mají právě s výstavbou silničních obchvatů největší zkušenosti.
Obrázek uživatele jetozver
#2981 jetozver 22. Březen 2015 - 18:25
Jooo to bude ono.
Obrázek uživatele Pavel
#2982 Pavel 22. Březen 2015 - 23:29
On by to pan učitel zachránil.