Chrudimské noviny Víkendové tipy Jakuba Valenty

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Víkendové tipy Jakuba Valenty

Chrudim - Všem Josefům přeji jen vše dobré k jejich svátku a všem ostatním zocelená játra na víkendové oslavy tohoto kdysi nejrozšířenějšího mužského jména. Všem, kdo ale žádného Pepíka, Jožku či Chosého neznají, nabízím pár tipů, jak se dá víkend také strávit.

V pátek 20. března zve Restaurace Vídeň v Luži na Mexické hody. Příjďte ochutnat jídla a nápoje z druhého konce světa. Na jídelníčku nebude chybět buriito noc spinachi, tostadas de frijor noc pollo nebo pimenta steak. Chybět však nesmí ani restaurace Galerka v Ochozi. Od pátku do neděle si zde pro vás připravili variace "řízečků rozšafné selky" - tradiční i netradiční řízečky na různé způsoby, žebírka mistra Lotranda, Kaštanový závin a další dobroty. FC Nasavrky vás v pátek srdečně zve na Fotbalový ples do místní sokolovny. O předtančení se postará ZUŠ Slatiňany - pobočka Nasavrky. K tanci a poslechu zahraje skupina Bylo nás pět se zpěvačkou Petrou Starou. Uvítací přípitek je zdarma a součástí večera bude i bohatá tombola.

Ve dnech 20. až 22. března hostí hotel Šustr Nasavrky chovatelskou přehlídku ulovené zvěře v roce 2014 pořádanou Okresním mysliveckým spolkem Chrudim. Těšit se můžete na zajímavý doprovodný program, odborné přednášky a soutěž o hodnotné ceny. Nu, a celý víkend jsou zde na vás tady připraveni se svými zvěřinovými hody.

V sobotu 21. března si ve slatiňanské sokolovně od půl osmé večer zatančí skauti, a to na téma slavného westernu „Tenkrát na západě“. V sobotu 21. 3. se v hospodě Galerka také koná Josefská zábava při živé hudbě Ládi Lebdušky. Oslavíte tak nejen svátek všech Josefů, ale i první jarní den.

Zcela mimochodem, začíná kvést podběl, takže pokud chcete zavzpomínat na školní léta nebo si zkrátka nasbírat zásobu této léčivky, vyražte na ta správně vyhřátá místa, kde se to žlutými kvítky jen hemží. Kdo ví, kde se Jaroslav Foglar vlastně inspiroval. Což mě přivádí k další akci, která se koná na tábořišti Palučiňáků v Úherčicích nedaleko Heřmanova Městce. Od pátku do neděle zde budou všichni „postižení“ duchem přátelství a zvláštní až rodinné soudržnosti těch, kdo jezdili na Palučiny vítat první jarní den. Samozřejmostí bude táborák, zpívání a spaní ve stanech. Od tří hodin odpoledne pak v třemošnickém kulturním klubu navštivte dětský karneval, chcete-li unavit svého potomka.

Nu, a neděle patří tradičně Pánu Bohu, u nevěřících pak třeba návštěvě svých blízkých, o něž se třeba stará někdo z vašich sourozenců nebo příbuzných. Starouškům udělá každé rozptýlení v jejich často jednotvárném životě velkou radost. Ostatně, často to zdůrazňuje i pan starosta ve svých úvodnících v Chrudimském zpravodaji. Ve tři odpoledne však můžete v Hlinsku vynést Moranu a dát tak sbohem zimě. Vychází se od Multifunkčního centra.

Knih čtu sice momentálně několik, ale tentokrát vám spíš doporučím seriál Zdivočelá země, který je jistě notoricky znám. Zaujaly mě ale série z dob normalizace. Kolik soudruhů to vlastně myslelo dobře a kdo ohnul hřbet jen proto, že nechtěl přijít o své teplé místečko…

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#2969 Bleeer 20. Březen 2015 - 13:03
"Na jídelníčku nebude chybět buriito noc spinachi, tostadas de frijor noc pollo". Ajta! Nebude to spíše "burrito con spinaci", tedy burrito se špenátem a "tostadas de frijol con pollo" tedy fazole s kuřetem a rajčaty? Španělsky umím jen velmi málo, ale jak jde o jídlo.... :) Každopádně díky za tipy a přeji klidný víkend!
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#2970 Zbyněk Kotúč 20. Březen 2015 - 15:29
Bleere, já bych možná ani ty hrubky neměl autorovi článku za zlé :-). Třeba byl po namáhavém pracovním týdnu už myšlenkami někde jinde a při psaní článku se mu vybavilo, jak noc co noc hledá condom condom :-).
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#2971 Jakub Valenta 20. Březen 2015 - 15:44
Pane Kotůči, Vaše lascivnosti vypovídají opravdu jen o Vaší úrovni. Bleeer - jak jsem dostal, tak prodávám. Nejsem kuchař a už vůbec nejsem člověk ovládající španělštinu.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#2972 Zbyněk Kotúč 20. Březen 2015 - 16:29
Pane ValentO, o žádnou slovní přestřelku nemám nejmenší zájem. Ledaže by byla NA ÚROVNI :-))). Bleeerův příspěvek lehce a vtipně upozornil na to, že "chybička se vloudila". A mě po přečtení příspěvku napadlo, jak třeba mohlo k záměně dojít. Škoda, že vše berete jako útok na Vás. Víte, předpokládám, že každý novinář by měl mít alespoň trošku nadhledu a pokud možno také smysl pro humor .... Pokud obojí postrádáte, s tím bohužel nic neudělám.
Obrázek uživatele Doubledecker
#2977 Doubledecker 22. Březen 2015 - 7:44
Jakub Valenta: Pane Kotůči, Vaše lascivnosti vypovídají opravdu jen o Vaší úrovni. Bleeer - jak jsem dostal, tak prodávám. Nejsem kuchař a už vůbec nejsem člověk ovládající španělštinu.
To je opravdu půvabná výmluva, zvlášť od novináře, každý jinak s chutí rozcupuje druhé za kdejakou ptákovinu. Pokud neumíte španělsky, tím spíš jste si to měl ověřit.
Obrázek uživatele koala
#2978 koala 22. Březen 2015 - 10:17
Neslýchanou drzost novináře pana Valenty, který nepřesně uvedl španělské jídlo, kritizuje znalec angličtiny čtenář "Doubledecker", který neumí správně anglicky napsat ani vlastní přezdívku:)
Obrázek uživatele Doubledecker
#2979 Doubledecker 22. Březen 2015 - 12:39
Musím říct, ze mě tady už dlouho nic tak nepobavilo
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#2984 Jakub Valenta 23. Březen 2015 - 11:55
Zbyněk Kotúč: Pane ValentO, o žádnou slovní přestřelku nemám nejmenší zájem. Ledaže by byla NA ÚROVNI :-))). Bleeerův příspěvek lehce a vtipně upozornil na to, že "chybička se vloudila". A mě po přečtení příspěvku napadlo, jak třeba mohlo k záměně dojít. Škoda, že vše berete jako útok na Vás. Víte, předpokládám, že každý novinář by měl mít alespoň trošku nadhledu a pokud možno také smysl pro humor .... Pokud obojí postrádáte, s tím bohužel nic neudělám.
Jsem to ale bloud! Nyní je již vše jasné, vy měl pravdu, já se mýlil. Děkuji vám za nastavené zrcadlo, v němž se zračí má hloupost a nedostatek nadhledu, v kterém právě vy jste mi velkou inspirací. Ještě jednou díky.
Obrázek uživatele to je jedno
#2994 to je jedno 24. Březen 2015 - 9:41
copak nějaká španělština - to je hloupý pan Valenta, když prodává tak jak dostává :D Já spíš nechápu jak pan Valenta protěžuje neustále ty samé hospody :) už po několikáté tu čtu Galerka Ochoz, Šustr Nasavrky a U Nováku Bítovany... To Vám tam dávají zdarma jíst, nebo platí něco bokem ???? že jim tu neustále děláte reklamu ??? Chrudimský okres není jenom Ochoz,Nasavrky a Bítovany. Už mi to příjde trochu okaté... Možná by se nad tím měl někdo z redakce zamyslet.
Obrázek uživatele jetozver
#2996 jetozver 24. Březen 2015 - 11:23
Jsou soukrome noviny a tak delaji i reklamu. Na tom nic spatneho neni. Chce to klid. PS: mate hospodu ??? Udelejte pruser a oni o tom jiste napisi ;-);-);-)
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#2997 Jakub Valenta 24. Březen 2015 - 12:06
To je jedno - Líná huba, holé neštěstí ;) Pokud o sobě některé hospody nedají vědět, opravdu není v mých časových možnostech je objíždět a zjišťovat, jaké plány na víkend mají. Kdo se ozve, o tom napíšu. Ale abych Vás uklidnil - ani v jedné ze zmiňovaných hospod jsem nikdy nebyl.
Obrázek uživatele jetozver
#3000 jetozver 24. Březen 2015 - 16:24
Jen aby Vam neposilali jidlo domu ;-);-);-);-) to vite, jste pod dohledem verejnosti :-D