Chrudimské noviny Do ulic se vrátí nenáviděné "botičky", místostarostu a velitele strážníků Tejkla zlobí prý neukáznění řidiči

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Do ulic se vrátí nenáviděné "botičky", místostarostu a velitele strážníků Tejkla zlobí prý neukáznění řidiči

Chrudim - „Nové koště dobře mete“ a dvě košťata metou dvakrát tak dobře. To se týká i nového vedení místní městské policie, kde se velení ujal neuvolněný místostarosta Miroslav Tejkl (ČSSD) a nový vrchní strážník Lukáš Dvořák. Pod jejich vedením se teď do ulic města vrátí nenáviděné „botičky“.

Přestože má používání botiček řadu nevýhod - zablokované auto zůstává například delší dobu na místě, kde nemá co pohledávat a řada měst proto od jejich používání postupně upouští, rozhodl se Tejkl tuto praxi do Chrudimi zase vrátit. A Lukáš Dvořák není proti, přestože strážníkům s nasazováním i odstraňováním botiček přibude práce. Město si totiž nenajme firmu, která by jako v minulosti botičky nasazovala a později sundávala. Vše mají prý strážci pořádku zvládnout sami.

Místostarostu Tejkla prý k obnovení pozapomenuté praxe přiměla jarní nekázeň některých šoférů, kteří parkují všude, kde se jim zachce. Podle některých hlasů tak město opět jen řeší následky, místo toho, aby se zaměřilo na příčinu, kterou je nedostatek parkovacích míst ve městě. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jiří
#3074 Jiří 19. Duben 2015 - 10:44
Kdyby raději MP dohlížela na klid a pořádek ve městě. Třeba na řádění opilců vracejících se v nočních hodinách domů. Nebo kdyby byla vidět i jinde než kolem náměstí, či měření rychlosti na výpadovce z Chrudimi.