Chrudimské noviny Vytékající voda v Čáslavské ulici v noci namrzla a vytvořila ledovou plotnu. Mladou řidičku to málem stálo život

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vytékající voda v Čáslavské ulici v noci namrzla a vytvořila ledovou plotnu. Mladou řidičku to málem stálo život

Chrudim - Už celý týden trápí vytékající voda obyvatele Čáslavské ulice a teď už i řidiče, kteří po této „staré“ cestě směřují ku Praze. Minulý týden, konkrétně 17. března zde totiž prasklo nespecifikované potrubí s vodou a vytvořila se tu obrovitá kaluž. Ta teď začala namrzat a způsobila dokonce dopravní nehodu.

Při nehodě, která jen shodou šťastných náhod nestála nikoho život, otočila mladá řidička svého forda na bok. Celá věc se stala dnes, v pondělí 23. března a na vině je právě zamrzlé jezero vody, která vytéká z prasklého vodovodního řadu. Ta se zde však hromadí už několik dní a vedení Vodárenské společnosti (VS) Chrudim to podle všeho nijak zvlášť nevzrušuje.

Už týden zde vytéká voda na silnici, ale prozatím to nikdo nebyl schopen vyřešit.  Foto: Jindřich Balous

Situací kolem prasklého potrubí se zabývá i technický ředitel VS Chrudim Petr Kavalír. Podle jeho názoru jde o mimořádně komplikovanou situaci, která nemá jednoduché řešení. Podle Kavalíra tudy totiž žádné potrubí neprochází a může se tak jednat třeba o zapomenutou historickou větev nebo poškozenou přípojku. Trubka však mohla prasknout i několik desítek metrů od jezírka tvořícího se na cyklostezce a následně vytékajícího na silnici. VS Chrudim však pokles tlaku v řadu nezaznamenaly.

Jak je možné, že vyřešení banální situace, při níž došlo k prasknutí vodovodní trubky, trvá profesionálům ve městě, které má jedny z nejvyšších cen za vodné a stočné v České republice, celý týden? To už Petr Kavalír nevysvětlil. Koukám, tady jim to trvá opravit, ale lidem, kteří nezaplatí v čas, to vypnou hned,“ komentuje situaci s vytékající vodou v Čáslavské ulici Šárka Polívková. Řidiči by proto měli při průjezdu Čáslavskou ulicí věnovat zvýšeno pozornost stavu vozovky, protože i nadále jsou hlášeny noční mrazíky a na vozovce se tak tvoří ledová plocha. 

red

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#2985 Tomáš Velendorf 23. Březen 2015 - 12:03
Chápu, že v článku, či reportáži, musí zaznít i "hlas lidu" a samozřejmě to musí být nejlépe hlas z těch "spodních 10 000 000" a to ještě "spravedlivě rozhořčený", tak, aby to mělo řádnou "šťávu":-), ale nebylo by efektivnější, z pozice novináře, se na místě zajímat třeba i o to, zda dotyčné místo, bylo ihned a v počátku havárie, alespoň řádně označeno přenosnými dopravními značkami? A pokud ne (z fotek, nebo videa, kde je hlavně vidět ten pán s kbelíkem a solí), to není až tak patrno, tak se pak ptát i na příčinu toho, proč je tam "někdo" neumístil? A dál sledovat situaci okolo této havárie?
Obrázek uživatele Pavel
#2991 Pavel 24. Březen 2015 - 1:27
Odpovím Vám - nebylo. Jezdím tam denně.
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#3006 Tomáš Velendorf 25. Březen 2015 - 9:30
Tak pokud toto není až tak zajímavá a závažná informace pro novináře, tak pro tu samotnou řidičku, která tam naštěstí bez vážných následků havarovala, by to důležitá informace měla rozhodně být a to včetně i její pojišťovny.