Chrudimské noviny Parkování v okolí nádraží zůstane po rekonstrukci ulic zachováno, dokonce se tu rozroste počet parkovacích stání

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Parkování v okolí nádraží zůstane po rekonstrukci ulic zachováno, dokonce se tu rozroste počet parkovacích stání

Chrudim - Parkování ve městě je nikdy nekončícím příběhem, který přes dílčí úspěchy nemůže uspokojit všechny majitele aut. Přestože třeba parkovací dům v centru Balustráda zdaleka není obsazen, stěžují si další a další šoféři na nedostatek míst k odstavení svého vozu. Chtějí je pochopitelně zdarma.

Problém s parkovacími místy se teď vynořil třeba v čerstvě rekonstruované ulici Čs. armády. Tady se totiž rozšířila fáma, že po rekonstrukci se počet míst k odstavení aut zmenší, z čehož místním vstávají vlasy hrůzou na hlavě. „Zajímalo by mne, jak bude vyřešeno parkovaní u nádráží. V současné době zde probíhají úpravy chodníku. Dnes jsem se dozvěděl, že zde bude zákaz parkování. Nechápu, kde majitelé vozidel bydlící v ulici Čs. armády mají parkovat, pokud se informace zakládá na pravdě,“ zlobí se Jiří Bendák.

Vznikne tady další parkoviště? To současné je mnohdy poloprázdné.  Foto: Chrudimské noviny

Šéf Oddělení investic MěÚ Chrudim Soběslav Dušek tyto vášně však klidní. Parkování u nádraží v ulici ČSA bude zachováno ve stejném duchu jako před rekonstrukcí. Podélné stání zůstane mezi ulicemi Přemysla Otakara a Rooseveltovou,“ říká Dušek. Město navíc v této lokalitě plánuje od Českých drah zakoupit pozemek o rozloze asi 800 metrů čtverečních, kde by mohlo vzniknout další parkoviště. O možnosti odkupu teď bude jednat městské zastupitelstvo, které se sejde 18. května.

red

Reklama

Obrázek uživatele Bob
#3087 Bob 23. Duben 2015 - 16:55
O zákazu parkování v ulici Čs. armády nic nevím. Ale všiml jsem si, že se rozšířil chodník před domem 497-499. Je to sice jen cca 50 metrů, ale je to zhruba 1/4 celé délky. Tvrzení p. Duška o zachování parkování je trochu mimo. A tvrzení, že parkoviště od vlak. nádraží ke hřbitovu "je mnohdy poloprázdné", taky trochu plave. Ano, fotka vypadá přesvědčivě. Ale podle stínů odhaduji, že to je někdy navečer. To přes den je trochu jiná káva. Když se teď opravuje ulice Čs. armády, je problém najít místo i v 5 hod. ráno.
Obrázek uživatele fontanela@post.cz
#3089 fontanela@post.cz 26. Duben 2015 - 8:11
Dobrý den, autor zřejmě pod fotografii zapomněl připsat, že se jedná pouze o ilustrační fotografii. Tato fotografie u článku je několik let stará a tedy naprosto neaktuální.