Chrudimské noviny Pětatřicet parkovaček v sídlišti U Stadionu je důsledkem pomalosti radnice při rozšiřování parkovacích kapacit

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Pětatřicet parkovaček v sídlišti U Stadionu je důsledkem pomalosti radnice při rozšiřování parkovacích kapacit

Chrudim - Nedělní služba začala chrudimským strážníkům pěkně zostra už v 6.45 hodin, kdy přijali telefonické oznámení o výskytu opilého muže v blízkosti firmy Arriva v ulici Na Ostrově. Hlídce městské policie se podařilo dotyčného o pět minut později skutečně nalézt, avšak chlapík se orientoval, kde je a dokázal z místa odejít po svých. Tím byla záležitost uzavřena.       

V 7.47 hodin volala na linku 156 místní žena s tím, že do non stop baru Cadillac v Topolské ulici přišla čivava bez majitele. Strážníci si tedy pro pejska do baru přijeli a převezli jej do psího útulku Technických služeb Chrudim v Sečské ulici, kde ho v pořádku předali obsluze.

Dalšího opuštěného psa objevila jiná obyvatelka města v 16.39 hodin na kruhovém objezdu na Bídě, kde byl prý už přes hodinu přivázán k zábradlí této kruhové křižovatky. Šlo o bílého pudla, kterého o pár minut později naložila hlídka městské policie do služebního auta a odvezla rovněž do psího útulku v Sečské ulici. Po chvíli se však o pudla přihlásil jeho majitel z Chrudimi, který si svého psa z útulku hned vyzvedl.

V 17.17 hodin volala na tísňovou linku 156 ostraha chrudimské prodejny Albert s tím, že mají ve vestibulu prodejny poštovního holuba, který měl prý na nohách oranžové kroužky s čísly. Strážníci tedy záležitost hned prověřili a konzultovali ji s chovatelem holubů, který doporučil nezraněného ptáka pustit zpět na svobodu, což se také vzápětí stalo.          

V 18.48 hodin si na lince 156 stěžoval místní občan na to, že mu brání v odjezdu z místa jiné vozidlo. Svodka městské policie sice neuvádí, kde se tak stalo, každopádně přivolaná hlídka nechala dotčenému řidiči za stěračem předvolání, aby se dostavil do služebny strážníků k projednání dopravního přestupku. Nesprávné parkování, avšak v daleko masovějším měřítku, řešili strážníci po anonymním udání v 19.11 hodin před bytovými domy čp. 710 - 712 v největším chrudimském sídlišti U Stadionu, kde měla auta parkovat na městské zeleni. Hlídka městské policie dorazila na místo v 19.15 hodin a rozdala zde vzápětí pětatřicet parkovaček a jeden dopravní přestupek vyřešila domluvou. V daném případě jde přitom o parkování zadními koly na trávníku. Místní řidiči si tímto způsobem pomáhají zvyšovat parkovací kapacity před jednotlivými domy, neboť jim to zde umožňuje stát se svými auty podélně a příčně zároveň. Město se proto chystá v těchto místech ke stavebním úpravám, které by nedovolené parkování legalizovaly. Za loňský a letošní rok však stihlo realizovat zatím jediné takové parkoviště před domy čp. 713 - 716. Ostatní obyvatelé sídliště na tyto úpravy ještě čekají. Překážkou jsou však některé stromy a odmítavý postoj odboru životního prostředí MěÚ Chrudim je porazit.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele bubos
#3105 bubos 28. Duben 2015 - 14:09
a proč by měly stromy ustupovat autům? Divná doba divných lidí... Hlavně aby jejich auta byla na dohled. Ale že je kolikrát volno v ulici Na Ostrově od hospody Palmička až k poště a místní tvrdošíjně parkují před domy tak, že se pak nedá vyjet je jejich problém... tam by se mělo začít – nebýt líný na krok a zaparkovat o pár metrů dál....
Obrázek uživatele sebicak1256
#3109 sebicak1256 28. Duben 2015 - 16:32
nikdo přece nechce likvidovat stromy jen tak - stávající stromy by byly nahrazeny stromy novými, obyvatelé domu by je klidně zaplatili i nasázeli. a hlavně by to byly stromy, které by svými květy nezpůsobovaly alergii a to už nemluvím o tom, jak vypadají pod stromy parkující auta v době květu... Takže potom bychom neměli nateklé a posmrkané děti díky kvetoucím lípám a zároveň by byl parkovací problém vyřešen. Co se týká parkování u Palmičky, tam nejde o lenost, ale o to, že ne každý chce mít v tom lepším případě pomočené auto ... a co jsem si všiml, tak večer bývá volné max. 1 místo přesně před vchodem a to často ani to ne... A ještě upřesním článek – pán, který volal na linku 156, že nemůže vyjet s autem, vůbec žádné auto nemá, šlo o vyřizování účtů mezi sousedy...
Obrázek uživatele platek
#3111 platek 28. Duben 2015 - 18:35
Co si lidi zvolili to maji a vsadim se ze jeste pristi rok tam parkovani vyresene nebude.