Chrudimské noviny Bezradnost současného vedení města, co dál s letním kinem, vyústila v "restart" dalších dohadů a debat

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Bezradnost současného vedení města, co dál s letním kinem, vyústila v "restart" dalších dohadů a debat

Chrudim - Jak už Chrudimské noviny informovaly, záležitosti areálu bývalého letního kina se opět dostaly na pořad jednání městské rady. Ta totiž v nedávné minulosti rozhodla, že stornuje po nekonečných dohadech s Herbstovci (sdružení MaChr) veškeré plány, za které v minulosti utratilo město nemalé peníze, a evokuje tak dřívější rozhodnutí městského zastupitelstva.

Naplánována je tak nyní schůzka, během které by měli zájemci o budoucnost areálu diskutovat už poněkolikáté s úředníky a architekty. „Po rozporech v průběhu zpracování studií letního kina v minulosti začneme znovu a s čistým stolem. Setkání s názvem Restart Letního kina se uskuteční v úterý 19. května od půl šesté odpoledne přímo v řešeném areálu letního kina v Lázeňské ulici. Byli bychom rádi, aby se zde občané vyslovili, jakou podobu a hlavně využití má město areálu vtělit, co by zde nemělo chybět, popřípadě čeho se při realizaci změn vyvarovat,“ říká starosta města Petr Řezníček (SNK-ED).

Spolek MaChr se pokoušel bývalé letní kino v Chrudimi oživit, avšak bez větší odezvy veřejnosti. A to i přesto, že dostal finanční injekci od města.  Reprofoto Chrudimské noviny.

Setkání budou prý řídit nezávislí facilitátoři, což jsou odborníci na veřejnou diskusi. Pyšnit by se měli širokými zkušenostmi z oboru udržitelné architektury, urbanismu a řešení veřejného prostoru. Výstupem z veřejné diskuse by pak mělo být zadání pro nový projekt areálu, který vedení města nechalo už jednou za značnou sumu peněz projektově zpracovat a jeho podobu poté schválit městským zastupitelstvem. Podle tohoto konceptu zde mělo mimo jiné vzniknout parkoviště, park s multifunkčním zařízením a mobilní kino. "Restart" tohoto záměru ale znamená, že přijdou peníze utracené za tento projekt vniveč a začne se znovu debata o tom, zda v areálu zanechat obří promítací plátno, jež po většinu roku postrádá širší využití, anebo tu postavit menší areál kina na úkor menšího počtu parkovacích míst. To ale ukáže až zmiňovaná schůzka. 

red

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#3160 chrudimák 15. Květen 2015 - 12:06
Jen dovětek - všude se zmiňuje jen parkoviště, ale to že tato plocha má být kromě parkoviště multifunkní se hodně zapomíná. Multifunkční znamená časově limitované parkování !!! a o víkendech nebo večer se tato může využít pro kulturní akce, projekce, nebo trhy. Nehledě na otevření zadního honosného schodiště.
Obrázek uživatele Bleeer
#3162 Bleeer 15. Květen 2015 - 12:26
Já se jen obávám, že ten bod 0 si každá strana bude vykládat po svém. Pokud totiž Město ustoupilo od svých plánů, měli by od nich ustoupit i Herbstovci - jinak bude celý "Restart" zatížen minulostí a nikam to nepovede.
Obrázek uživatele bubos
#3171 bubos 18. Květen 2015 - 11:36
jen na vysvětlenou: zastupitelé se dohodli, že se bude stavět na etapy.. První etapa parkoviště, druhá etapa, když někdy budou peníze zbytek. A mezitím si chrudimáci zvyknou na parkoviště, takže zbytek je vlastně zbytečné budovat a doděláme parkoviště... proti tomu bojují jak patrioti, tak i MaChr...
Obrázek uživatele chrudimák
#3172 chrudimák 18. Květen 2015 - 16:51
A přitom by na tom Machr mohl získat - pokud by to parkoviště bylo v tom režimu ve kterém bylo ve studii navrženo - měli by plochu pro své aktivity ve večerních nebo víkendových časech.