Chrudimské noviny Začíná doba uzavírek a dopravních omezení, dotknou se i silnice u Kauflandu a chrudimského nádraží

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Začíná doba uzavírek a dopravních omezení, dotknou se i silnice u Kauflandu a chrudimského nádraží

Chrudim - Doba uzavírek a dopravních omezení je opět tady. V nejbližších dnech se ale uzavírky nebudou týkat jen silnic, ale i železniční dopravy. České dráhy se totiž chystají uzavřít prozatím jen trasu mezi stanicemi „Chrudim“ a „Chrudim město“. Výluka začne už v neděli 17. května.

Důvodem výluky je připravovaná revitalizace trati mezi Chrudimí a Hlinskem. Díky ní se do konce roku v některých úsecích zvýší rychlost až na 100 kilometrů za hodinu, zlepší se zároveň bezpečnost na železničních přejezdech, obnoví se traťové i staniční zabezpečovací zařízení a ve stanicích Chrudim, Slatiňany a Hlinsko v Čechách budou vybudovány nová ostrovní nástupiště. Investorem stavby je přitom Správa železniční dopravní cesty.

Během revitalizace tratě proběhne řada výluk, při kterých České dráhy zavedou náhradní autobusovou dopravu a budou platit upravené jízdní řády. První stavební práce se soustředí do stanice Chrudim. Zde bude v průběhu příštích dvou měsíců vybudováno ostrovní nástupiště, které výrazně zlepší nástupní možnosti pro cestující. Současně vznikne i kratší nástupiště přímo u výpravní budovy, které má sloužit pro vlaky ve směru na Moravany. Obnovou projde většina kolejiště v celé stanici. To si vyžádá nejprve výluku úseku mezi stanicemi Chrudim a Chrudim město, která potrvá do 16. června. Následně čeká na dva týdny výluka i celý úsek do Pardubic. 

Chrudimské nádraží čeká velká rekonstrukce. Vzniknou tady i nová nástupiště.  Reprofoto: Chrudimské noviny

V červenci se stavební činnost přesune na úsek mezi Chrudimí a Chrastí. Bude dokončeno slatiňanské zhlaví stanice Chrudim a zároveň se kompletně obnoví trať z Chrudimi do Slatiňan včetně mostu přes Chrudimku a zabezpečovacích zařízení na všech železničních přejezdech. Současně se začne rekonstruovat stanice Slatiňany, kde se rovněž vybuduje nové ostrovní nástupiště. Během této etapy budou autobusy nahrazovat vlaky v úseku Chrast u Chrudimi - Chrudim. V navazujícím úseku Chrudim - Pardubice pak bude pro vlaky platit výlukový jízdní řád. Komplikací bude současné uzavření přejezdů na důležitých komunikacích, například na silnici I/37 nebo II/358 mezi Slatiňanami a Orlem, což prodlouží trasy náhradní autobusové dopravy. Tato výluka je naplánována od 29. června do 3. srpna.

V pondělí 18. května začíná také uzavírka silnice spojující Chrudim s obcí Kočí. Důvodem je provádění stavebních prací pro napojení obchvatu na silnici I/17. Neprůjezdný bude přibližně dva kilometry dlouhý úsek mezi okružní křižovatkou u Kauflandu a křižovatkou se silnicí vedoucí do obce Kočí. Uzavírka potrvá do 5. června, v případě příznivého počasí se však předpokládá zkrácení doby uzavírky.

red

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#3161 Bleeer 15. Květen 2015 - 13:27
"Bude dokončeno slatiňanské záhlaví stanice Chrudim"... Pěkně jste to převzali, jen vaše kontrola pravopisu udělala ze zhlaví záhlaví a to je nepřesné. Záhlaví je totiž část trati mezi první výhybkou a vjezdovým návěstidlem do zhlaví (čili záhlaví je na začátku samotného zhlaví). Rekonstrukce se ale bude týkat celého zhlaví, jak se lze dočíst v původním článku: http://www.ceskedrahy.cz/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/-23987/
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3163 Jakub Valenta 15. Květen 2015 - 14:37
Díky za korekci. Problémem asi bude fakt, že redakce Chrudimských novin postrádá "šotouše" ;)
Obrázek uživatele Bleeer
#3164 Bleeer 15. Květen 2015 - 14:52
Nic si z toho nedělejte, u nás v práci taky žádný není. ;) Pěkný víkend!