Chrudimské noviny Přerostlé stromy a rozbité chodníky, tak to v současnosti vypadá v ulici Dr. Milady Horákové

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Přerostlé stromy a rozbité chodníky, tak to v současnosti vypadá v ulici Dr. Milady Horákové

Chrudim - Stížnosti míří v současnosti na hlavu šéfa městských sportovišť Luďka Marouska. Lidem se totiž nelíbí přerostlé stromy a keře, které v ulici Dr. Milady Horákové brání po dešti chodcům v projití. Zeleň přitom vyrůstá z pozemků, které obhospodařují právě sportovci.

„Neudržované náletové keře a stromy prorůstající od plotu, zabírají čím dál více prostoru chodníku a zejména, když prší a větve ztěžknou, tak vytváří nepropustnou mokrou clonu, která místy zabírá více než polovinu chodníku. Netřeba také zmiňovat i katastrofální stav samotného chodníku, kde proběhlo jen zasypání části největších děr v horní části. Chodník není v centru města, ale je dost využívaný obyvateli sídliště U Stadionu a stejně tak pacienty a zaměstnanci Nemocnice Chrudim. Jeho současný stav a také stav okolí nahrává spíše tomu, aby někdo ve výše zmíněné nemocnici brzy skončil,“ zlobí se jeden z chodců, který se představil jako Jiří.

Luděk Marousek s reakcí neváhal a slíbil problém obratem vyřešit. Tedy, alespoň částečně. „Sportovní areály města Chrudim odstraní obratem větve, které mohou po dešti působit problémy,“ říká Marousek. A k Marouskovi se připojuje také investiční technik MěÚ Chrudim Miroslav Beránek.Větší oprava chodníku v ulici Dr. Milady Horákové v úseku mezi okružními křižovatkami u nemocnice a u Tesca je vázána na vyřešení sjezdu ke sportovištím, cyklopruhům na komunikaci v návaznosti na zprovoznění první části obchvatu, veřejné osvětlení a zajištění chodníku v místě svahu na sportoviště. Z tohoto důvodu se aktuálně provádí pouze lokální výsprava asfaltového krytu chodníku,“ konstatuje Beránek.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele pejskar
#3350 pejskar 26. Červen 2015 - 10:06
Stav chodníků je po celé Chrudimi neutěšený-dnes šel přede mnou slepý pán s holí a vodícím psem kolem hospody Kateřina a zakopl tam o nerovnost na chodníku a málem upadl,tyhle problémy musí mít,ať se ve městě vydá kterýmkoliv směrem....
Obrázek uživatele petrw
#3358 petrw 30. Červen 2015 - 16:28
Trošku jsem si zapátral a do teď čekal, že když se kolem skejt parku atd sekala tráva, že dojde i tu džungli u chodníku a to od mostu po plot plovárny. Inu nestalo se tak a proto-jde o parcelu pozemkovou2087/3 v majetku města, která k ulici M.Horákové přiléhá v délce od řeky po plot plovárny a keře či popínavé rostliny zasahují hluboko do chodníku,který ovšem asi neužívá nikdo z úředníků města. Dokonce i z auta při 50km/hod je to bezepčně vidět-takže je to zodpovědnost města nebo šéfa sportovišť. Myslím že za a je správně.