Chrudimské noviny Šoféři nerespektují dopravní omezení u nefunkčních železničních přejezdů, není totiž komu dávat přednost

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Šoféři nerespektují dopravní omezení u nefunkčních železničních přejezdů, není totiž komu dávat přednost

Chrudim - Nefunkční světelná a zvuková signalizace u některých momentálně rekonstruovaných vlakových přejezdů přidělávala v minulých dnech vrásky na čele šoférům, kteří museli vinou dopravních značek před přejezdem zastavit a dávat přednost v jízdě. Bylo ale komu dávat přednost?
 
Podle všeho většinou nebylo, protože tam, kde obvykle vedou koleje, se nachází v současnosti pouze železniční svršek a štěrk. Nové koleje teprve přijdou položit. Většina řidičů tak značku nerespektovala a riskovala tím pokutu. Naštěstí se uniformovaní strážci pořádku u přejezdů neobjevili.

"S těmi přejezdy na opravované trati to je opravdu zajímavé! Například na přejezdu v Chrudimi u pivovaru před nefungujícími závorami, ke kterým nevedou koleje ani od nádraží a ani od Slatiňan, vymyslela jakási chytrá hlava umístění dopravních značek ´Stůj, dej přednost v jízdě´. Není však komu přednost dát, a tak řidiči kroutí hlavou a značky prostě nerespektují," říká řidič Stanislav Šťastný. Správa železniční dopravní cesty si proto po několika dnech uvědomila, že existence značek je v těchto místech zbytečná a dočasně je otočila tak, že řidičům nic nebrání v plynulém průjezdu přes nefunkční železniční přejezdy. 
Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#3383 Tomáš Velendorf 7. Červenec 2015 - 9:06
A byla to opravdu SŽDC, co ty dopravní značky otočila?:-)