Chrudimské noviny Chrudimské strážníky zaměstnávaly stížnosti občanů na rušení nočního klidu, nejčastěji z Fibichovy ulice

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chrudimské strážníky zaměstnávaly stížnosti občanů na rušení nočního klidu, nejčastěji z Fibichovy ulice

Chrudim - Ve čtvrtek v 7.35 hodin upozornil anonym strážníky na unikající plyn u neobydleného domu v Nádražní ulici ve Slatiňanech. Byl prý všude cítit. Hlídka po příjezdu na místo hovořila s oznamovatelem, který uvedl, že už mezitím volal na pohotovost plynu. Hlídka vzápětí uzavřela hlavní plynový uzávěr ve Švermově ulici. Nakonec se dostavil technik společnosti RWE, který vše překontroloval.
   
V 10.55 hodin volal na tísňovou linku 156 další mužský anonym, aby si stěžoval na špatné parkování u budovy společnosti Vodafone. Přivolaní strážníci tady nakonec museli jednomu provinilci umístit za stěrač parkovačku, aby se dostavil do služebny Městské policie Chrudim k projednání dopravního přestupku.

Ve 20.43 hodin přivolala na pomoc strážníky ostraha prodejny Tesco v Píšťovech, která si nevěděla rady s bezdomovcem, který na parkovišti před prodejnou obtěžoval zákazníky žebráním peněz. Hlídka o chvíli později na místě zjistila, že jde o muže z Horního Jelení na Pardubicku, kterého z parkoviště vykázala. Muž po této výzvě odešel.

Ve 20.49 hodin si místní občan na lince 156 stěžoval na to, že mu ve vjezdu do jeho domu v ulici Čs. partyzánů brání něčí zaparkované vozidlo. Strážníci přijeli na místo ve 21 hodin, přivolali sem řidičku auta, které bránilo v průjezdu a dohodli se s ní na jeho přeparkování. Za dopravní přestupek jí navíc uložili blokovou pokutu ve výši 500 korun.        
 
Ve 22.37 hodin si anonym stěžoval na rušení nočního klidu hlukem, který měl údajně vycházet z pizzerie ve Fibichově ulici. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, že na terase Staročeské restaurace sedí skupina šesti lidí, která právě platila útratu a servírka se chystala terasu uzavřít. Na místě byl jinak klid a nebyl důvod k nějakému zásahu.

Ve 22.44 hodin oznámil strážníkům pracovník bezpečnostní agentury pracující na železniční stanici Chrudim - město, že se tu pohybují podezřelé osoby a z jedné budovy se prý ozývá hluk. Strážníci tedy situaci ve 22.55 hodin prověřili, spojili se na místě s oznamovatelem, avšak ohledáním místa na nic podezřelého nenarazili.
 
Ve 23.15 hodin žádal anonym strážníky, aby zasáhli proti hluku, který měl vycházet vinou hlasité hudební produkce z restaurace Neuperský dvůr. Přivolaná hlídka jednala o deset minut později s provozovatelem restaurace, který se však prokázal povolenou hudební produkcí, a to v době od 18 do 24 hodin. Tím byla věc vyřízena, protože k žádnému přestupku nedošlo.         

Další stížnost na rušení nočního klidu dorazila ve 23.48 hodin, a to opět z Fibichovy ulice, kde místnímu občanovi nedal prý spát hlasitý hovor vycházející ze Staročeské restaurace. Požadoval proto řešení situace, protože to údajně není poprvé, kdy uvedená restaurace ruší noční klid. Strážníci sem přijeli zkontrolovat situaci o půlnoci a zjistili, že zhruba tři minuty před jejich příjezdem odešli ze Staročeské restaurace už všichni hosti. Na místě se přitom nacházelo ještě pět hostů v pizzerii, kteří právě také odcházeli. Restaurace byla poté uzavřena a všude byl klid.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele P.Orka
#3479 P.Orka 26. Červenec 2015 - 13:09
Trochu upřesnění k rušení nočního klidu ve Fibichově ulici. Nejprve trochu seznámení pro ty, kteří tuto oblast neznají. Staročeská restaurace sousedí se 14 patrovým věžákem, ve kterém je 75 domácností. Provozní doba v restauraci je do 22 hodin, v pátek a v sobotu do 23 hodin. Zahrádku restaurace postupně vybudovala a potřebovala ji zřejmě "zajet", takže tam kdosi nasával až do 01:30 několik dní po sobě. V pátek si personál pro hosty připravil grilovačku, kterou dostatečně proudil všechny byty, ale maso zřejmě ne, protože jej zpracovávali chvíli před 24. hodinou. V té době také vesele roztáčeli další piva a společnost byla pěkně veselá. O tom, že by platila a chtěla se rozcházet, nemůže být ani řeči. Pro dokreslení - v sobotu i v neděli se tam popíjelo až do půl druhé, v další dny to pokračovalo v podobném stylu.