Chrudimské noviny Populární ředitel Státního okresního archivu v Chrudimi Ivo Šulc ve své funkci končí, přesune se do Zámrsku

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Populární ředitel Státního okresního archivu v Chrudimi Ivo Šulc ve své funkci končí, přesune se do Zámrsku

Chrudim - Oblíbený ředitel zdejšího Státního okresního archivu Ivo Šulc končí ve své funkci. Chrudimák, který svými odbornými pracemi, ale především i řadou popularizačních programů vzdělával veřejnost, se teď přesune do archivu v Zámrsku.

Ivo Šulc nebyl na místo vedoucího pracovníka podstatně většího oblastního archivu přesunut za trest, jak by se mohlo někomu zdát, nýbrž za odměnu, protože odváděl v Chrudimi skvělou práci. V chrudimském okresním archivu pracoval celých 21 let a byl také prvním šéfem archivu v jeho nové budově ve Filištínské ulici. Dnes už bývalý vedoucí pracovník Státního okresního archivu v Chrudimi se však s městem zcela neloučí, protože tady i nadále zůstane bydlet. Čeká ho však pendlování mezi pracovišti v Pardubicích, Zámrsku a Hradci Králové. Kontakt na Ivo Šulce najdou zájemci zde.

Vedením chrudimského archivu byl dočasně pověřen Šulcův zástupce Petr Boček. Nový vedoucí pracovník bude však vybrán ve výběrovém řízení. Podobně bude muset chrudimská radnice s největší pravděpodobností vybrat i nového kronikáře, což je další funkce, kterou bývalý šéf místního archivu zastával.

Mimo své odborné činnosti byl Ivo Šulc též úspěšný popularizátor dávno minulých dob a především filmových a fotografických dokladů, jak se v minulosti žilo. Na svém kontě má rovněž řadu pubikací pro širokou veřejnost, jež se týkají především Chrudimi a regionu Chrudimska.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#3502 Ivča 2. Srpen 2015 - 18:14
Pan Šulc i přes své mládí by zasloužil titul Osobnost města Chrudimi.
Obrázek uživatele jetozver
#3503 jetozver 3. Srpen 2015 - 17:52
Tak to si dovolím podepsat na 350 %.