Chrudimské noviny Řidiči nákladních aut nadále ignorují vyznačenou objížďku a jezdí se svými vozidly přes Presy

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Řidiči nákladních aut nadále ignorují vyznačenou objížďku a jezdí se svými vozidly přes Presy

Chrudim - Někteří řidiči se rozhodli řešit uzavírku železničního přejezdu v ulici Obce Ležáků dost svérázným způsobem. Stejně jako ignorovali příkazové značky „Stůj, dej přednost v jízdě“, ignorují nyní šoféři náklaďáků vyznačenou objížďku, která je vede desítky kilometrů mimo město, aby se vůbec dostali do Slatiňan.

Podobná situace se opakuje už podruhé. Nejprve se udála v období, kdy silničáři uzavřeli silnici spojující město s Hrochovým Týncem a řidiči nákladních aut si tak krátili cestu přes místní část Topol, přestože na úzkých silnicích třetí třídy neměli co pohledávat. Policie České rpubliky tady sice prováděla namátkové kontroly, ale podle šoférů osobních aut to zdaleka nestačilo a náklaďáky to od zkratky neodradilo. Špatné spaní budou mít až do pondělí 10. srpna nejspíše i obyvatelé Vlčí hory a Presů, protože právě tudy vede současná objížďka pro osobní automobily, které nemohou projet přes uzavřený železniční přejezd v ulici Obce Ležáků. Uzavírka by přitom měla skončit právě v pondělí.

Uzavírka přejezdu v ulici Obce Ležáků by měla skončit už v pondělí.  Foto: Jindřich Balous

Vzhledem k tomu, že silnice určená pro objížďky „osobáků“ jen těžko může pojmout široké nákladní soupravy, byla pro „tiráky“ určena jiná objížďka. Ta však znamená mnoho kilomerů navíc a řidiči se zbožím nebo materiálem zkrátka šetří čas a využívají objížďku, na níž nemají co pohledávat. Jak od Slatiňan, tak od Chrudimi je jasně značeno, které vozy mají kam směřovat. Šoféři se však vymlouvají na nepřehlednost, přičemž oranžovou tabulku s vyznačeným nákladním autem lze na kruhových objezdech přehlédnout jen obtížně. Městká policie Chrudim má však v současnosti plné ruce práce s vykazováním řidičů z centra města, kde začala Slavátorská pouť a republikoví policisté se v oblíbené zatáčce v Presích, kde nepravidelně provádějí „kontrolní kontroly“, také prozatím neobjevili.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zdena
#3519 Zdena 7. Srpen 2015 - 12:19
Je to mazec, potkat tam kamion:-( I uražená zrcátka jsem viděla u aut co parkují u rodinných domků na chodníku .
Obrázek uživatele platek
#3528 platek 8. Srpen 2015 - 13:16
Nemaji co parkovat na chodníku. ..dobře jim tak
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3529 ŠIMŠÁK 8. Srpen 2015 - 21:02
platek: Nemaji co parkovat na chodníku. ..dobře jim tak
Plátku vy jste opravdu .ůl
Obrázek uživatele platek
#3530 platek 9. Srpen 2015 - 8:12
Šimšáku ty též :)
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3531 ŠIMŠÁK 9. Srpen 2015 - 10:08
platek: Šimšáku ty též :)
Alespoň, na rozdíl od Vás, nepřeji nikomu nic zlého. Ale bav se s .olem o sobotě, když jde v pátek na porážku.....
Obrázek uživatele platek
#3532 platek 9. Srpen 2015 - 10:38
Tak v tom případě vam přeji jen to nejhorší vo.e:)
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3533 ŠIMŠÁK 9. Srpen 2015 - 15:22
platek: Tak v tom případě vam přeji jen to nejhorší vo.e:)
Tak naposledy: Nezapomeňte, že na každou svini se v pekle voda vaří a že jednou dojde i na Vás a urazí Vám nejen zrcátka. Přeji Vám mnoho krásných chvil s touto vidinou. Zbohem
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#3534 Jan Navrátil 9. Srpen 2015 - 20:13
Chudák platek.Zapomněl, že žije ve státě kde se dodržování zákonu a pořádku moc nenosí.Těmto lidem je nadáváno, vyhrožováno a jsou pronásledováni atd.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3535 ŠIMŠÁK 9. Srpen 2015 - 21:35
Jan Navrátil: Chudák platek.Zapomněl, že žije ve státě kde se dodržování zákonu a pořádku moc nenosí.Těmto lidem je nadáváno, vyhrožováno a jsou pronásledováni atd.
Nedá mi to, abych ještě jednou nereagoval. Vážený pane Navrátile, pochopitelně jsem také pro dodržování předpisů, ale mě jen rozčílilo, že si někdo na Vlčí Hoře nechá auto před domem (na chodníku aby překážel projíždějícím vozidlům co nejméně) a než vyloží nákup tak mu urazí zrcátko kamion, který tam nemá co dělat a Plátek z toho má radost jako malé dítě. Sám jsem tam potkal dva za sebou a ani jeden zcela evidentně nepatřil k místnímu zásobování a vyhnout se jim dodávkou byl docela kaskadérský kousek. Toliko k mé rozhořčené reakci na Plátkův příspěvek.