Chrudimské noviny Při přepravě obřího tubusu větrné elektrárny byla poškozena křižovatka u chrudimského Kauflandu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Při přepravě obřího tubusu větrné elektrárny byla poškozena křižovatka u chrudimského Kauflandu

Chrudim - V úterý v 8.15 hodin upozornila místní žena strážníky na auto, které je už delší čas zaparkováno v Průmyslové ulici částečně na chodníku a má prázdné pneumatiky. Podle oznamovatelky prý brání bezpečnému průchodu chodců na chodníku. Strážníci situaci prověřili o čtvrt hodiny později a zjistili, že se zakládá na pravdě. Šlo o vozidlo Land Rover, které bylo v deset hodin dopoledne odtaženo do areálu firmy Mercia Chrudim.
 
V 8.45 hodin požádal strážníky o výpomoc kvůli vytíženosti vlastních hlídek operační důstojník Policie ČR s tím, že přijal oznámení majitele prodejny na Palackého třídě, že mu někdo zalepil zámek dveří u zmíněné provozovny a údajní pachatelé mají pojíet naproti v baru. Přivolaná hlídka hovořila s poškozeným mužem přímo na místě v 8.50 hodin. Ten uvedl, že si na opravu zámku zjedná zámečnickou firmu. Nikoho z pachatelů však neviděl, pouze se domníval, že by to mohl být někdo z vedlejší restaurace. Nic dalšího po hlídce nepožadoval. Strážníci o výsledku zjištění nakonec informovali operačního důstojníka republikové policie.        

V 9.11 hodin udal anonym strážníkům parkující bílé vozidlo značky Citröen na městské zeleni v Čáslavské ulici naproti staré Transportě. Hlídka strážníků oznámení prověřila v 9.20 hodin, ale to už tady žádné takové vozidlo na trávníku neparkovalo.

V 11.08 hodin si další anonym stěžoval na tvořící se dlouhé kolony aut na opravovaném železničním přejezdu v ulici Obce Ležáků ve směru od Slatiňan, zatímco ve směru od centra Chrudimě je prý přejezd volný. Hlídka městské policie přijela na místo v 11.25 hodin a jednala zde se stavbyvedoucím, který uvedl, že při provádění prací řídí dopravu na přejezdu proškolení pracovníci. Je to prý proto, že z důvodu ucpávání městského komunikačního okruhu před přejezdem preferují volný výjezd vozidel z centra města a dále ze Sečské ulice. V době přítomnosti hlídky se tu navíc už žádné kolony aut netvořily.

Ve 13.26 hodin volala na tísňovou linku 156 místní žena, aby předala strážníkům vzkaz, který přijala od jistého nemocného muže, že někdo hodil poblíž Základní školy v Husově ulici do řeky Chrudimky lavičku. Přivolaná hlídka sem přijela ve 13.35 hodin a s pomocí nejmenovaného mladíka a autolana, které mladík uvázal k lavičce v řece, byla lavička vytažena z vody a vrácena zpět na původní místo.

Ve 14.33 hodin přivolala na pomoc strážníky ostraha prodejny Billa, protože na parkovišti před prodejnou obtěžovali jejich zákazníky dva bezdomovci. Hlídka městské policie je tady přistihla o pár minut později a zjistila v nich muže ze Skutče a Nasavrk. Z místa je vzápětí oba nekompromisně vykázala.

V 18.50 hodin požádal už podruhé během jediného dne o výpomoc kvůli vytíženosti vlastních hlídek operační důstojník Policie ČR. Chtěl, aby strážníci prověřili oznámení muže z Chrudimi, který tvrdil, že má problémy se svým sousedem, jenž mu údajně vypíná plyn v bytě. Kde se tak stalo, svodka strážníků už ale neuvádí. Každopádně hlídka za oznamovatelem vyrazila. Muž si vzápětí strážníkům stěžoval, že mu soused dělá neustálé naschvály. Během dne mu například zalepil dvě vložky FAB a ráno mu prý vypnul hlavní přívod plynu do bytu. Má však jen podezření, ale nemá na tyto události žádného svědka. Strážníci mu tedy poradili, jak se má dál zachovat, protože spatřují v jednání souseda podezření z možného spáchání přestupku poškozování cizí věci. Dotyčný ale nakonec odmítl cokoli dál podniknout.

V 19.32 hodin asistovala hlídka Městské policie Chrudim u předem avizovaného průjezdu kolony vozidel s nadměrným nákladem ulicemi města. Šlo přitom o obří tubusy větrných elektráren. Strážníci v této souvislosti zjistili, že došlo k poškození kruhové křižovatky u Kauflandu a záležitost ohlásili jako dopravní nehodu republikové policii. Vyřízení této záležitosti se vzápětí ujala Skupina dopravních nehod Policie ČR v Chrudimi.
                     
Ve středu v 06.32 hodin upozornil místní občan na lince 156 na nebezpečné parkování vozidel na silnici v Májově poblíž firmy Basf. Auta měla podle něho stát v zatáčkách a clonit ostatním motoristům ve výhledu. Strážníci situaci na této komunikaci zkontrolovali v 06.40 hodin a zaznamenali, že je průjezdnost silnice zachována a žádné nebezpečné parkování tady údajně nezaznamenali.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#3541 chrudimák 12. Srpen 2015 - 19:15
A kruhák u nemocnice nic - ta obruba se rozbila sama ??? Město by mělo mít vlastního člověka, který by dohlížel na tyhle mega transporty. Snad není jeden průjezd, aby něco nezničily. Páni úředníci běžte se podívat. Tím že neprší jsou stopy po průjezdu jasně patrné. Vydrolená obruba a stopy přes vnitřní kruh .....
Obrázek uživatele David.Soucek
#3542 David.Soucek 12. Srpen 2015 - 20:59
chrudimák: A kruhák u nemocnice nic - ta obruba se rozbila sama ??? Město by mělo mít vlastního člověka, který by dohlížel na tyhle mega transporty. Snad není jeden průjezd, aby něco nezničily. Páni úředníci běžte se podívat. Tím že neprší jsou stopy po průjezdu jasně patrné. Vydrolená obruba a stopy přes vnitřní kruh .....
Vazeny pane Chrudimaku, Vasi zastupitele si pred par lety zvolili strategii kruhovych objezdu a mestske zelene, bohuzel asi zapomneli ze za zady maji prumyslovou zonu, do ktere lakaji investory..... Proto se dnes vsichni pravem zlobime, Vy jako obcane kvuli ponicenym komunikacim a zeleni, my jako vyrobni zavod a udrzovatel zamestnanosti v Chrudimi pro tragickou dopravni dostupnost ,,prumyslove zony'' . David Soucek Reditel SIAG CZ- Ti co to tu neustale nici!
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#3543 Tomáš Velendorf 12. Srpen 2015 - 23:22
Vážený pane Součku, a investovali jste v Chrudimi před, nebo až po tom, co si městští zastupitelé (radní?) zvolili tuto strategii zabarikádování města kruhovými objezdy, aniž by byl přitom hotov alespoň částečný obchvat města?
Obrázek uživatele David.Soucek
#3545 David.Soucek 13. Srpen 2015 - 12:49
Tomáš Velendorf: Vážený pane Součku, a investovali jste v Chrudimi před, nebo až po tom, co si městští zastupitelé (radní?) zvolili tuto strategii zabarikádování města kruhovými objezdy, aniž by byl přitom hotov alespoň částečný obchvat města?
Vazeny pane Velendorfe, S timto vyrobnim programem jsme zacali v roce 2002. Kruhove krizovatky se zacaly realizovat az po nekolika letech....... Kruhove krizovatky u Tesca a ,,U Gulaska'' byly realizovany jiz s prihlednutim k nasim prujezdnym potrebam, ostatni bohuzel ne........
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#3546 Tomáš Velendorf 13. Srpen 2015 - 15:21
Dobrý den pane Součku. Děkuji za odpověď. Z laického pohledu, člověka udiví už jen to, že někdo, kdo chce investovat určitě obrovské peníze, do určité věci a v dané lokalitě, a má takový výrobní program, jaký má, tak že někdo takový, nedokáže v rámci určitě mnohočetné komunikace s místní samosprávou, jí také vysvětlit, tak, aby si to i zapamatovala, že nebude v dané lokalitě vyrábět zrovna sádrové trpaslíky a naopak, že bude potřebovat takovou a takovou, minimální příjezdovou trasu do firmy, a z ní pak i ven. První kruhák na Bídě byl postaven někdy v roce 2003 a pak se teprve se vyrojily další... Takto to trochu celé vypadá, že daný investor realizoval investici někde v okolí Bukurešti, ale samotné sídlo, dané místní samosprávy leží až v samotném středu, hodně vzdáleného Kišiněva. Každopádně Vám přeji hlavně mnoho pracovních a osobních úspěchů a dovolím si upozornit i na další brzký a nový zářez, co se týče kruhových objezdů v Chrudimi. Tentokrát ve Vlčnovské ulici. A co dělají takové, vzájemně blízké vzdálenosti kruhových křižovatek, jako bude zase tato, je jasně patrno již několik let, skoro každý den, na Masarykově náměstí. O nějakých nadměrných nákladech, raději už ani nemluvě. Hezký den.
Obrázek uživatele David.Soucek
#3548 David.Soucek 13. Srpen 2015 - 21:08
Dobry vecer, Dnes jsme opet projizdeli ,, chrudimsky labirint'' kruhovych krizovatek. Bohuzel jsme se neubranili prejeti nekolika obrubniku a prejeti temer suche zelene. Omlouvame se za zdrzeni vsech ucastniku silnicniho provozu, jakoz i poskozene zelene. Snad to brzky dest zahoji.... David Soucek - SIAG CZ
Obrázek uživatele Pavel
#3551 Pavel 17. Srpen 2015 - 14:36
Vážený pane Součku, máte naprostou pravdu, město by Vám nemělo házet klacky pod nohy, naopak představitelé města by měli vycházet firmám, jako je SIAG, vstříc. Jednají s Vámi (záměrně píši - oni s Vámi, nemyslím Vy s nimi)? Nesouhlasím s názorem pana Velendorfa. Bohužel ODS tady zakořenila názor, ž enení podstatné podporovat zaměstnavatele v Chrudimi a toto je důsledek.
Obrázek uživatele Pavel
#3552 Pavel 17. Srpen 2015 - 14:37
Copak si asi o tomto problému myslí naši zastupitelé? Pane Součku, psal jste jim mail?
Obrázek uživatele karel1
#3559 karel1 18. Srpen 2015 - 10:35
Dobrý den, osobně si myslím,že na městě léta není nikdo kompetentní kdo by dohlížel na silniční stavby ve městě a okolí. Stačí si vzpomenout na to co se vybudovalo v široké ulici.Na slavné lavičky na kterých vám v zimě přimrzl zadek a v létě se upekl.Nehledě na provedení kdy první velký déšt´ vzal dole dlažbu. Na poněkud zapomenutou křižovatku z obchvatu u Medlešic, která se časem ztratila a dnes bojují alespoň o možnost odbočit do Chrudimi. Slavné bolavé místo Pod větrákem a myslím,že si samy dokážete najít mnoho dalších věcí. Jediné co totiž dokáží je se zviditelňovat při zakládání a otevírání.Sám jsem se účastnil připomínkování stavby komunikace v areálu "Transporty".Byli jsme ujišťováni,že komunikace je nadimenzována proti normám a jeďte se tam podívat.A to by jste nevěřili jaké vysoce inteligentní návrhy se tam rodily. Tak co potom chcete ve městě.Sám průjezd jakéhokoliv nadměrného nákladu je problém. A musíme si taky trochu vybrat zda chceme neporušené kruháky nebo pracovní místa pro lidi.Ono totiž je taky možné,že při házení klacků pod nohy firmě,zahraniční majitel dá zámek na bránu a odsune výrobu jinam. A pak si propuštění mohou užívat neporušené kruháky a křižovatky.Samozřejmě není nutné je ničit ale prostě se tomu nevyhneme.A navíc sice tubusy jsou ze SIAGu ale přepravují je dopravní firmy ne SIAG. Co si stěžovat u nich.
Obrázek uživatele bubos
#3560 bubos 18. Srpen 2015 - 10:50
co chcete po 68-ti letém radním pro dopravu, který má jako místostarosta výborný flek a přídavek k penzi? Toho už Chrudim a její problémy nezajímají, toho zajímá, jestli sežene plíny do kalhot... A proč tam ten člověk je, je problém občanů Chrudimi, že ho zvolili.. takových je v jejich straně vícero...
Obrázek uživatele karel1
#3561 karel1 18. Srpen 2015 - 11:47
bubos: co chcete po 68-ti letém radním pro dopravu, který má jako místostarosta výborný flek a přídavek k penzi? Toho už Chrudim a její problémy nezajímají, toho zajímá, jestli sežene plíny do kalhot... A proč tam ten člověk je, je problém občanů Chrudimi, že ho zvolili.. takových je v jejich straně vícero...
No a vidíte to bude jádro pudla,co jsme si zvolili to máme.A navíc nezájem lidí o jednání zastupitelů,většinou se řeší blízká polívčička a co se týká celkově to ne.Lidi musí na vedení města víc dohlížet ne se jenom nezúčastnit voleb a pak nadávat.
Obrázek uživatele Pavel
#3566 Pavel 18. Srpen 2015 - 17:42
karel1: Dobrý den, osobně si myslím,že na městě léta není nikdo kompetentní kdo by dohlížel na silniční stavby ve městě a okolí. Stačí si vzpomenout na to co se vybudovalo v široké ulici.Na slavné lavičky na kterých vám v zimě přimrzl zadek a v létě se upekl.Nehledě na provedení kdy první velký déšt´ vzal dole dlažbu. Na poněkud zapomenutou křižovatku z obchvatu u Medlešic, která se časem ztratila a dnes bojují alespoň o možnost odbočit do Chrudimi. Slavné bolavé místo Pod větrákem a myslím,že si samy dokážete najít mnoho dalších věcí. Jediné co totiž dokáží je se zviditelňovat při zakládání a otevírání.Sám jsem se účastnil připomínkování stavby komunikace v areálu "Transporty".Byli jsme ujišťováni,že komunikace je nadimenzována proti normám a jeďte se tam podívat.A to by jste nevěřili jaké vysoce inteligentní návrhy se tam rodily. Tak co potom chcete ve městě.Sám průjezd jakéhokoliv nadměrného nákladu je problém. A musíme si taky trochu vybrat zda chceme neporušené kruháky nebo pracovní místa pro lidi.Ono totiž je taky možné,že při házení klacků pod nohy firmě,zahraniční majitel dá zámek na bránu a odsune výrobu jinam. A pak si propuštění mohou užívat neporušené kruháky a křižovatky.Samozřejmě není nutné je ničit ale prostě se tomu nevyhneme.A navíc sice tubusy jsou ze SIAGu ale přepravují je dopravní firmy ne SIAG. Co si stěžovat u nich.
A proč je pořád volíte?
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#3568 Tomáš Velendorf 18. Srpen 2015 - 18:40
bubos: co chcete po 68-ti letém radním pro dopravu, který má jako místostarosta výborný flek a přídavek k penzi? Toho už Chrudim a její problémy nezajímají, toho zajímá, jestli sežene plíny do kalhot... A proč tam ten člověk je, je problém občanů Chrudimi, že ho zvolili.. takových je v jejich straně vícero...
To že je někomu 68 let (což mimochodem, dnes není vůbec žádný vysoký věk) a to, že něco nefunguje tak jak má, tak to přece ještě vůbec neznamená, že takového člověka, můžete zrovna touto buranskou a primitivní formou, alá zaplivaná IV.cenová skupina, urážet. A to ještě ke všemu anonymně. Redakce by měla takovéto urážlivé příspěvky, útočící přímo na lidskou důstojnost, trochu korigovat.
Obrázek uživatele karel1
#3569 karel1 18. Srpen 2015 - 19:32
Pavel: A proč je pořád volíte?
Já volil jiné ale ostatní je.
Obrázek uživatele Pavel
#3570 Pavel 18. Srpen 2015 - 22:15
karel1: Já volil jiné ale ostatní je.
A to je ta smůla.
Obrázek uživatele bubos
#3573 bubos 19. Srpen 2015 - 10:13
Tomáš Velendorf: To že je někomu 68 let (což mimochodem, dnes není vůbec žádný vysoký věk) a to, že něco nefunguje tak jak má, tak to přece ještě vůbec neznamená, že takového člověka, můžete zrovna touto buranskou a primitivní formou, alá zaplivaná IV.cenová skupina, urážet. A to ještě ke všemu anonymně. Redakce by měla takovéto urážlivé příspěvky, útočící přímo na lidskou důstojnost, trochu korigovat.
s tou plínou jsem to přehnal, uznávám... ale že je neinformovanost ze strany radnice, je prostě pravda
Obrázek uživatele Pavel
#3576 Pavel 19. Srpen 2015 - 17:02
bubos: s tou plínou jsem to přehnal, uznávám... ale že je neinformovanost ze strany radnice, je prostě pravda
A komu je 68?
Obrázek uživatele jetozver
#3577 jetozver 19. Srpen 2015 - 18:30
Pokud je myšlen Trávníček tak ten je tuším ročník 1942 tj. je mu min 73 ..... pokud tím 68 bylo myšleno IQ tak si každý přiřadí sám ;-)
Obrázek uživatele Pavel
#3578 Pavel 19. Srpen 2015 - 18:33
Kolipak je asi průměr starosty a místostarostů, Řezníček už je taky důchodce.
Obrázek uživatele David Souček
#3583 David Souček 21. Srpen 2015 - 21:51
Pavel: Copak si asi o tomto problému myslí naši zastupitelé? Pane Součku, psal jste jim mail?
Dobry vecer, Myslim, ze zhruba pred rokem jsme predlozili mestu Chrudim projekt vytvoreny projekcni kancelari M.I.S., ktery navrhuje upravy kruhovych krizovatek mesta Chrudim prave pro nadrozmernou prepravu. Projekt byl financovan spolecnosti SIAG CZ, pripominkovan policii ČR ,odborem dopravy mesta CR a tusim i ŘSD.... Bohuzel v uplynulem obdobi nebyla vedena zadna dalsi jednani o realizaci techto zmen. Nyni jsme byli odborem dopravy mesta CR vyzvani ke schuzce, predpokladam, ze tema uprav prujezdnosti bude znovu otevreno a mozna se dockame ...!?
Obrázek uživatele jetozver
#3584 jetozver 21. Srpen 2015 - 23:05
Byl jsem svědkem jak se vasi najati řidiči ani elementárně nesnažili nepusobit škody a jeli skoro rovně . Tím netvrdím, že se křižovatky nemají upravit.
Obrázek uživatele Míra
#3589 Míra 23. Srpen 2015 - 10:27
jetozver: Byl jsem svědkem jak se vasi najati řidiči ani elementárně nesnažili nepusobit škody a jeli skoro rovně . Tím netvrdím, že se křižovatky nemají upravit.
To bude tim, ze se ten kruhak snazili alespon nejak projet...
Obrázek uživatele David Souček
#3600 David Souček 25. Srpen 2015 - 8:31
Dobry den, Ano, i toto je bohuzel realita.... Dovednosti nekterych ridicu jsou bohuzel spatne..., ti lepsi to projedou a skody jsou minimalni, ti horsi to projedou take, ale tak jak jste asi videl. Tlacime dopravni spolecnosti, aby respektovaly dana pravidla, bohuzel ne vzdy se vse dari......