Chrudimské noviny Model města, který nechala radnice vytvořit, bude brzy k vidění v Jiřském klášteře na Pražském hradě

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Model města, který nechala radnice vytvořit, bude brzy k vidění v Jiřském klášteře na Pražském hradě

Chrudim/Praha - V Jiřském klášteře na Pražském hradě začíná v pondělí 17. srpna výstava Architecture Week 2015. Chrudimáky by měla zaujmout především proto, že se zde objeví obdivovaný i zatracovaný 3D model města, který nechala radnice za nemalé peníze vyrobit.

Výrobu modelu přitom provázela celá řada nejasností a spekulací. Finanční odbor MěÚ Chrudim totiž městským radním, kteří schválili firmu, jež se zhotovení modelu ujala, že vybrali výrobce modelu bez výběrového řízení. Problém překvapivě nebyl s financováním, protože radnice od projektu 3D modelu neupustila ani poté, co se objevily potíže s výběrem daní a tím i poklesem příjmů do městské kasy.

Jediný, kdo se o podrobnosti kolem výroby modelu města zajímal, byl pak opoziční městský zastupitel František Pilný (ANO 2011). Právě jemu úředníci města vysvětlovali, jak bude projekt vypadat a kam by měl po skončení výstavy v říjnu letošního roku přijít. V této souvislosti se tak hovořilo třeba o vestibulu staré radnice nebo Muzeu barokních soch. Samotné zastupitelstvo půlmilionovou incestici do modelu schválilo, proti byli pouze místní členové Strany svobodných občanů, podle nichž jde o vyhozené peníze.

Model si tak mohou od pondělí 17. srpna návštěvníci Pražského hradu prohlédnout, a to dokonce zdarma. Stačí mít v ruce vytištěn obrázek, který Chrudimské noviny zveřejňují v příloze pod textem. Za něj lze vyměnit při vstupu volné lístky.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele David.Soucek
#3547 David.Soucek 13. Srpen 2015 - 20:59
Pul milonu.... Usmevne....:-DD
Obrázek uživatele Pavel
#3553 Pavel 17. Srpen 2015 - 14:43
Jo, přesně tak, úsměvné. Bez výběrového řízení, pod taktovkou starosty Řezníčka a úředníka Kopeckého.