Chrudimské noviny Po železniční trati v ulici Obce Ležáků jel už první vlak, její rekonstrukce se ale podle všeho ještě protáhne

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Po železniční trati v ulici Obce Ležáků jel už první vlak, její rekonstrukce se ale podle všeho ještě protáhne

Chrudim - Obavy těch, kdo cestují vlakem mezi Chrudimí a Pardubicemi z toho, že se rekonstrukce trati protáhne, získávají reálnější obrysy. Vinou horkého léta, kdy nešlo třeba svařovat koleje, očekávají nyní stavaři zpoždění v předání stavby.

Jediným problémem, který musí stavbaři řešit, však není počasí. V minuých dnech se také několikrát stalo, že se podroušený řidič vydal na cestu po tehdy ještě uzavřeném přejezdu v ulici Obce Ležáků a práci dělníků tak poškodil. Ti se proto museli věnovat opravám. Další potíž spočívá v nedostatečných kapacitách dodavatelů zabezpečovacích technologií, kteří nestíhají zpracovat zakázky stavařů. Na vině je obecný útlum těchto prací v minulých letech a z toho logicky plynoucí nedostatek kvalifikovaných pracovníků.

Velké překvapení mezi řidiči vyvovolal vlak, který se koncem srpna objevil na přejezdu v ulici Obce Ležáků.  Reprofoto: Chrudimské noviny

Samotný železniční přejezd v ulici Obce Ležáků je stále „vyzdoben“ dopravní značkou „Stůj, dej přednost v jízdě“ a občas se za ní objeví i auto dopravní policie, která se tu pokouší chytit neukázněné řidiče, kteří stopku bez zastavení projedou. Často totiž zastaví i několikrát, než se k samotnému přejezdu vůbec dostanou a navíc po trati údajně nic nejezdí, není tak čemu dávat přednost. Z omylu je ale mohl vyvést vlak, který se začátkem týdne na rekonstruované trati objevil. Pravdou však zůstává, že se tady před jeho projetím přejezdu objevili dělníci v reflexních vestách a na jeho průjezd řidiče upozornili.

Uzavírka trati mezi Pardubicemi a Havlíčkovým Brodem by měla skončit 24. září o půlnoci. Zda se termín nakonec podaří dodržet, zůstává otázkou.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele krvava9
#3635 krvava9 2. Září 2015 - 16:39
Už je to zase jak za komunistů. Bordel na stavbách, výmluvy, proč to nejde, policajti co otravujou normální lidi, kteří se to snaží nějak přežít a novináři co to všechno papouškujou, místo aby se ptali, jak je to možné.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3638 Jakub Valenta 2. Září 2015 - 18:36
Novináři jen popisují realitu. Závěry nechť si udělá každý sám.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#3640 Jan Navrátil 2. Září 2015 - 20:12
Pro krvava9 :Tím otravováním myslíte když policie kontroluje lidi jestli dodržují pravidla a zákony této země?