Chrudimské noviny V místech, kde se konal Koniášův potlach, vegetí nyní lípy a bezdomovci. Slibovaný stoleček stále chybí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

V místech, kde se konal Koniášův potlach, vegetí nyní lípy a bezdomovci. Slibovaný stoleček stále chybí

Chrudim - Oblíbená akce, kterou byl v minulých letech Koniášův potlach, se ani letos neuskutečnila. Už dva roky po sobě tak v době, kdy okolí města rozzáří ohně, symbol spolupráce a dobré vůle napříč politickým spektrem ve městě chybí. Jedním z důvodů pro zákaz bylo údajné poškozování stromů v místech, kde hranice obvykle stála.

Právě údajné poškozování stromů v místě, s nímž si vedení města nevědělo rady, použila městská úřednice Hana Dušánková, která je technikem údržby zeleně MěÚ Chrudim jako hlavní argument, proč Koniášův potlach město do budoucna odmítá tolerovat. „Svévolně tam před lety vznikla aktivita pálení ohňů. Při této aktivitě však docházelo ze strany pořadatelů k méně citlivějšímu přístupu k místu a ke stromům,“ říkala před dvěma lety Dušánková. „Původní záměr odpočinkového místa vedle divadla nebylo ohniště, ale stůl, jehož středem bude procházet strom s malou korunou,“ tvrdila před časem úřednice.

Pod dvou letech, kdy není po bývalém setkání všech těch, kdo si rádi opekli buřtík, nebo si zazpívali s Kořenovou Hoblovkou ani památky. A to doslova. Ohniště nechalo město zabetonovat a kdo by čekal, že se zde objeví slibovaný stoleček se stromkem, bude zklamán. Plácek obkroužily lavičky a údajně těžce poškozené lípy se mají čile k světu. V souvislosti s tím, jakou „péči“ o zeleň předvedlo město třeba v případě vykácení napučených sakur před hotelem Bohemia nebo likvidací jediné městské aleje v Nerudově ulici, působí starost o mladé stromky poněkud nevěrohodně.

Místo, jež mělo podle všeho sloužit ke klidnému odpočinku v rušném centru města, tak využil ve čtvrtek pouze bezdomovec, který tady ukrytý pod deštníkem vychutnával odpolední siestu.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jiří Komárek
#3687 Jiří Komárek 12. Září 2015 - 1:27
Dokud budou ve vedení města lidé typu jako Petr Řezníček, stydící se ve svém životopise uvést, že byl za minulé totality ředitelem Politického institutu v Seči u Chrudimi /zvaný Artěk/, Jan Čechlovský, ing. František Chmelík, JUDr. Miroslav Tejkl, Sylva Drašnarová, Pavel Kobetič a pokud budou na MÚ v Chrudimi pracovat přisluhovači typu paní Dušánkové, provdané Komárkové a po dohnání své dcery za pomoci zdejší policejně justiční mafie k sebevraždě opět Dušánkové, bude situace taková, jakou si zdejší radnice určí. Co se týče policejně justiční mafie, je to zdejší policie, státní zastupitelství a OS soud, pokud někdo ze zaměstnanců se cítí mým tvrzením dotčen, rád uvítám podnět k omluvě. Já osobně přihlouplé akce na náměstí a v klášterních zahradách ignoruji. Odkazy k mému příspěvku http.//ley.cz/komarek K213 Příběhy
Obrázek uživatele Jokl
#3689 Jokl 12. Září 2015 - 9:37
To koukám, starosta Petr Řezníček byl ředitelem politické školy pro svazáky na Seči? A že o tom nikdy nemluví.
Obrázek uživatele jetozver
#3690 jetozver 12. Září 2015 - 11:15
No jsem přesvědčen, že jste se na sebevraždě své dcery nemalou měrou podílel i Vy. Monza i více jak 50%.