Chrudimské noviny Dopravní značka v Radoušově ulici vyzývající cyklisty k sesednutí má překvapivě prostý důvod k existenci

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Dopravní značka v Radoušově ulici vyzývající cyklisty k sesednutí má překvapivě prostý důvod k existenci

Chrudim - Na zdánlivě nesmyslnou dopravní značku si už delší dobu stěžují někteří cyklisté. V Radoušově ulici nelze totiž přehlédnout tabulku, která přikazuje lidem jedoucím na kole sesednout a přes lávku bicykl převést.

Dopravní značka tak prý zbytečně zdržuje dopravu na jízdním kole, protože řada Chrudimáků zdejší cyklostezku využívá jako snadnou zkratku. Umístění dopravní značky proto nechápou a přijde jim zbytečná. Důvodem, proč zde tabulka přikazuje sesednutí z kola, však není případné ohrožení chodců nebo maminek s kočárky. Příčina je daleko prozaičtější.

Důvodem, proč se město rozhodlo umístit zde dopravní značku, která nutí cyklisty sesednout a kolo převést, je fakt, že lávku tvoří prkna, která k sobě přímo nedoléhají. Snadno se tak může stát, že se cyklistovi dostane přední kolo do mezery mezi prkny a cesta skončí karambolem,“ vysvětloval důvod existence této značky šéf Odboru dopravy MěÚ Chrudim Martin Klimek při setkání se zástupci ochránců přírody a klubu českých turistů při jednání o budoucnosti cyklostezek ve městě. Nejde tedy o samoúčelnou „buzeraci“, ale o prevenci zranění a dopravních nehod.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele CML
#3672 CML 8. Září 2015 - 11:47
Pane Valento, kontrolujte si po sobě překlepy (sesedout, zančka). A to mluvím jen o tomto článku. Je to totiž u Vás velmi častým jevem. Trochu profesionalismu, když už si chcete hrát na novináře. Děkuji.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3673 Jakub Valenta 8. Září 2015 - 17:01
Novinář má obvykle korektora a překlep se stane každému. Horší by byly pravopisné chyby. Chápu, že vám to udělalo moc dobře, opravit můj nedostatek. Trošku tu radost kazí vaše zbabělost, v níž se skrýváte za pseudonym. Jistě proto pochopíte, že jakékoliv vaše rady nemohu brát vážně. Děkuji.
Obrázek uživatele Felix catus
#3674 Felix catus 8. Září 2015 - 17:36
Gratuluju "CML" k vyplnění skutkový podstaty primitiva :-D http://exar.kuun.sweb.cz/primitivove.htm
Obrázek uživatele Bleeer
#3675 Bleeer 8. Září 2015 - 18:23
Felix catus: zaregistrovat se kvůli tomu, abyste mohl někoho urazit, to je skutečně znakem charakteru. Jakub Valenta: dovolím si upozornit, že pravidla zde nenastavují čtenáři, nýbrž provozovatel. V registračním formuláři je požadovaným údajem "Uživatelské jméno:" - nic o jménu ani příjmení se tam nepíše. Jistě víte, že existují zpravodajské portály, kde je registrace vázána na skutečné jméno a příjmení. Tento však mezi ně nepatří. Pokud to chcete změnit, vyvíjejte tlak na provozovatele webu.
Obrázek uživatele Bob
#3678 Bob 8. Září 2015 - 20:17
No, to je paráda, jak se o nás ouřadové starají! Aby něco vymysleli v ulici Družstevní, to je keců. Viz. výše odkaz - Přechod pro chodce v blízkosti Střelnice... Pro začátek by stačilo třeba jen snížení rychlosti. A naše MP by měla co kontrolovat.
Obrázek uživatele kliĎas
#3679 kliĎas 9. Září 2015 - 8:02
Bob: No, to je paráda, jak se o nás ouřadové starají! Aby něco vymysleli v ulici Družstevní, to je keců. Viz. výše odkaz - Přechod pro chodce v blízkosti Střelnice... Pro začátek by stačilo třeba jen snížení rychlosti. A naše MP by měla co kontrolovat.
Trošku odbočím,ale sídliště V.Nejedlého odbočuji z hlavní od Penny marketu do sídliště a v protisměru na semaforech dvě auta.Když stáhnu okénko a upozorním,že jsou v protisměru,odpověď zněla nas.. si.A ten samý den o kousek dál na silnici směrem ke,,Kolotoči" opět auto v protisměru.Na tutéž otázku odpověď,,já myslel,že to platí jen pro náklaďáky".Myslím,že i zde by neškodilo více pozornosti,jak od PČR,tak od MP.
Obrázek uživatele xyz
#3680 xyz 9. Září 2015 - 11:46
Jakub Valenta: Novinář má obvykle korektora a překlep se stane každému. Horší by byly pravopisné chyby. Chápu, že vám to udělalo moc dobře, opravit můj nedostatek. Trošku tu radost kazí vaše zbabělost, v níž se skrýváte za pseudonym. Jistě proto pochopíte, že jakékoliv vaše rady nemohu brát vážně. Děkuji.
Jen taková poznámka k anonymytě a zbabělosti. Na úvodní stránce je komentář Jednou větou. Louis je kdo? Asi tedy alter ego pana Zahrádky nebo Valenty? Váš neznámý xyz.
Obrázek uživatele CML
#3681 CML 9. Září 2015 - 16:05
Pane Valento, já při registraci udělal to, co se po mně chtělo. Vyplnil jsem uživatelské jméno a email. O příjmení tam nebyla nikde řeč. Kdyby to bylo jako na facebooku, tak ho tam klidně vyplním. Když Vám tu sdělím celé své jméno, k čemu Vám to bude? Brát mě pak vážně? Trochu to nechápu, protože i za přezdívkou se skrývá člověk. Navíc si nemyslím, že bychom se osobně znali. Tak od teď mě tedy brát vážně můžete. S pozdravem Pavel Kohoutek
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#3682 Jan Navrátil 9. Září 2015 - 20:56
To je pravda v sídlišti V.Nejedlého jezdí dost aut v protisměru.Za tu dobu co je tam jednosměrný provoz a to je už hodně dlouho jsem tam MP viděl asi jednou stát a kontrolovat a PČR tu už vůbec ne.Smutné na tom je to, že tam jezdí spousta lidí vědomě hodně z nich znám podle vidění a vím, že tam bydlí.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#3683 Jan Navrátil 9. Září 2015 - 20:55
:(
Obrázek uživatele platek
#3685 platek 11. Září 2015 - 23:41
Ja jsem ve Vita Nejedleho MP viděl několikrát, dobre se tam vybira asi :-) ale od toho aby MP kontrolovala dopravu by tady byt neměla, od toho tu je Dopravni policie. MP at resi hlavně veřejný pořádek